تصمیمات خلقالساعه، ضربالاجل در برگزاری جلسات را هم در پی دارد. وقتی یکسال تمام قدمی برداشته نشود برای حل و فصل مشکلات باید هم دقیقه ۹۰ شاهد تکاپوی آقایان باشیم، تکاپویی که، اما تجربه ثابت کرده نتیجه مثبتی در پی ندارد!
نخستین مجمع عمومی عادی باشگاه استقلال بعد از ادعای واگذاری مالکیت سرخابیهای پایتخت، صبح روز گذشته با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، معاونان ورزش قهرمانی، حقوقی، پارلمانی و امور استانها و توسعه منابع برگزار شد. جلسهای که با وجود ادعای بررسی صورتهای مالی باشگاه در حضور اعضای مجمع و نمایندگان قانونی اعضا، چیزی جز رفع تکلیف نبود، چراکه با وجود احتمال تغییر در بخش مدیریتی باشگاه، هیچگونه صحبتی در این راستا نشد، آنهم در شرایطی که اعضای هیئت مدیره استقلال نیز در این جلسه حضور داشتند و این شاید بهترین فرصت برای بررسی وضعیت هیئت مدیره یا حتی صحبت در خصوص جایگزین فتحاللهزاده بود. با این وجود هیچ اتفاق خاصی رخ نداد تا حجت کریمی همچنان به عنوان سرپرست کار را در دست داشته باشد.
با وجود گلایههای مطرح شده در حضور وزیر، بیاغراق میتوان این جلسه را بیمحتوا خواند، چراکه نه فقط نفرات حاضر در آنکه حتی شخص وزیر نیز در این نشست به مواردی اشاره کردند که نه تنها توضیح واضحات که عذر بدتر از گناه بود. درحالیکه استقلال این روزها مملو از مشکلات ریز و درشت است و این نشست فرصت خوبی بود برای بررسی و دادن راهکار برای حل معضلات آبیپوشان پایتخت! اما پرداختن وزیر ورزش به مسائل پیش پا افتاهای، چون غذاهای سفارش داده شده نشان داد که هیچ یک از اعضا برای حل مشکلات در این جلسه حاضر نشدند که اگر غیر از این بود بیشک باید به مواردی بسیار مهمتر میپرداختند تا تعجب و اشاره به میزان غذای سفارش داده شده برای تیم: «اینکه گفته میشود کارمند باشگاه راننده در اختیار داشته و یک تیم فوتبال برای یک وعده ناهار ۷۰ پرس غذا دریافت میکند، اتفاق خوبی نیست. مدیران باید هزینهها را کم کنند. برخی اوقات اصرافهای صورت گرفته باعث میشود مشکلات و حاشیهها ایجاد شود، وقتی به سمت حرفهایسازی میرویم باید در همه بخشها از جمله خوراک و ایاب و ذهاب نیز حرفهای عمل کنیم. باید این تفکر حاکم شود که ورزشکار از بدو ورود تا لحظه خداحافظی رفتار حرفهای انجام دهد.»
به نظر میرسد که سجادی در جریان ریز امور نیست و نمیداند که حیف و میلها در باشگاه استقلال و دیگر باشگاهها به شکلی است که ۷۰پرس غذا، حتی به چشم هم نمیآید! اما شاید وزیر ورزش آنقدر ریز بین است که جای دیدن طلب ۳۰، ۲۰ میلیاردی استراماچونی که به دلیل اهمالکاری مدیران بیکفایت به ۱۲۰ میلیارد تومان افزایش یافته، چشمش ۷۰پرس غذا را گرفته است! شاید، چون پرداختن به بیکفایتی مدیران نالایق باعث میشود سرنخ ماجرا به بدنه وزارت برسد و تصمیمگیریهای انجام شده در این وزارتخانه را بابت انتخاب این دست مدیران زیر سؤال ببرد.
وزیر ورزش در حالی به گلایه از ریخت و پاشهای انجام شده در باشگاه استقلال پرداخته و مدعی است مدیران باید شفافسازی کنند و خواستار رفتار حرفهای از بازیکنان است که نظارت بر عملکرد مدیران، بهخصوص مدیران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به طور مشخص برعهده خود او بوده است! در واقع سجادی نه فقط به عنوان وزیر و متولی ورزش که به عنوان رئیس مجمع دو باشگاه پرسپولیس و استقلال بیشترین وظیفه را در نظارت بر عملکرد مدیران ناکارآمد در این دو باشگاه داشته است، اما جای گرفتن یقه مدیران ناکارآمد، ترجیح میدهد تنها به گلایه کردن بسنده کند! درحالیکه باید به جای گلایه کردن مدیران متخلف را بازخواست کند. اتفاقی که البته در فوتبال ایران اصلاً مرسوم نیست که اگر بود، فتحاللهزاده بعد از افشاگریهایی که علیه او شد، جای پاسخگو بودن با خیال راحت راهی خانه خود نمیشد و امروز باید در حال جواب پس دادن به وزیر ورزش و حتی بالادستیهای وزیر ورزش بود.
اما واقعیت فوتبال ایران را پرویز مظلومی، عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال در این جلسه به بهترین شکل ممکن روایت میکند: «پول استراماچونی که این روزها در خصوص آن بسیار اظهارنظر میشود چنانچه به موقع پرداخت میشد باشگاه باید ۲۰ تا ۳۰ میلیارد پرداخت میکرد که با سهلانگاری این مبلغ به ۱۲۰ میلیارد رسیده است. استراماچونی تنها ۱۴ بازی هدایت تیم استقلال را عهدهدار بود، اما به دلیل عدم پرداخت به موقع پول دو فصل را از این مجموعه طلب کرده که در واقع پول بیتالمال هدر رفته است.» توصیف او از افزایش طلب استراماچونی، روندی را نشان میدهد که فوتبال ایران را به زانو در آورده است. تنها به این دلیل که آقایان تصمیمگیرنده همچون وزیر ورزش جای مؤاخذه کردن مدیران متخلفی که اتفاقا با تصمیم آنها در رأس امور قرار گرفتند، به توصیه یا نهایتاً گلایه کردن بسنده میکنند. درحالیکه اصل ماجرا دست خود آنهاست و هیچکس، چون وزیر ورزش نمیتواند گامی اساسی برای پایان دادن به ریخت و پاش امسال فتحاللهزاده در استقلال و کوتاه کردن دست آنها از این رشته بردارد، اما همین که امروز فتحاللهزاده به جای پاسخگو بودن بیهیچ دغدغهای به زندگی شخصی خود میپردازد نشان میدهد که هیچ عزم و ارادهای برای مقابله با اینگونه فسادهای مالی نیست و هر آنچه هم که در این راستا به زبان میآید جز شعار و ادعا نیست.
مجمع عمومی استقلال اگرچه گره از بار مشکلات این باشگاه باز نکرد، اما فرصت خوبی برای گلهگذاریها بود، چراکه بعد از وزیر و اعضای هیئت مدیره، حجت کریمی که به تازگی به عنوان سرپرست جای فتحاللهزاده را در این باشگاه گرفته نیز مدعی شد ما میراثدار بدهی گذشتگان هستیم. جملهای کلیشهای که تکتک نفراتی که بر صندلی مدیریتی باشگاههای فوتبال ایران تکیه میزنند بر زبان میآورند، اما خود نیز میراثی جز بدهی و مشکلات متعدد برای نفرات بعدی به جای نمیگذارند و دقیقاً به همان راهی میروند که قبلیها رفته بودند.