کد خبر: 1151300
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۴
طعنه نماینده اردبیل به رئیس‌جمهور آذربایجان
الهام علیف، رئیس‌جمهور بیگانه از تاریخ آذربایجان مدت‌هاست برای منطقه قفقاز جنوبی بحران‌سازی می‌کند. او سرمست از قدرتی پوشالی که برای خود تصویر کرده، بعضاً در مرز‌های شناخته شده هزاران ساله، قشون‌کشی می‌کند و با تصور توسعه‌طلبی مواضعی بر زبان جاری می‌کند که به وهم و خیال بیشتر شباهت دارد. علیف البته خبط دیگری هم مرتکب شده و آن اینکه پای رژیم منحوس صهیونیستی را به منطقه باز کرده و حتی برخی آگاهان سیاسی و تحلیلگران معتقدند او اکنون به صورت نیابتی اهداف تجاوزکارانه این رژیم را نمایندگی می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران، به واسطه پیوند‌های عمیق فرهنگی، مذهبی و تاریخی با ملت جمهوری آذربایجان، همواره کوشیده است با دعوت رئیس‌جمهور این کشور به رعایت اصول همسایگی، مانع از ایجاد هرگونه تنش در منطقه شود و در عین حال مقامات رسمی تأکید کرده‌اند که هرگونه تغییر ژئوپلتیک منطقه را برنخواهند تابید و در عین حال از حضور رژیم صهیونیستی به عنوان عنصر نامطلوب و برهم زننده نظم و امنیت منطقه یاد می‌کنند که به طور طبیعی تبعات هرگونه ناامنی در منطقه دامن میزبان این رژیم را هم خواهد گرفت.
علی نیکزاد، نماینده مردم اردبیل، نمین و نیر و سرعین و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، ضمن تقبیح ماجراجویی‌های رئیس‌جمهور آذربایجان و دعوت به رعایت حسن همجواری، معتقد است: «ایران تاکنون حوصله به خرج داده است، اما صبر و حوصله هم حدی دارد، ما هیچ موضوع مورد اختلافی نداریم، مرزها، حکومت‌ها و دیدگاه‌های هر دو کشور مشخص است و هر کدام از کشور‌ها استقلال دارند، اما قرار نیست نوه‌ای بدون خواندن تاریخ، پدربزرگ خود را منکر شود، آذربایجانی‌ها باید به تاریخ مراجعه کنند.»
نیکزاد در این گفتگو، در خصوص اخراج چهار دیپلمات ایرانی از باکو و رفتار‌های خارج از اصول همسایگی کشور آذربایجان در مدت اخیر، گفت: ایران کشور بزرگی است که همواره در طول تاریخ برای همسایگان خود احترام ویژه قائل شده است. ایران به خصوص با همسایگان شمالغرب خود از جمله جمهوری آذربایجان اشتراکات فراوانی دارد و این کشور همواره مورد احترام ما بوده است.
از سرنوشت صدام عبرت بگیرید
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: جمهوری اسلامی ایران در روز‌های سخت حق همسایگی را برای مردم بسیار عزیز کشور آذربایجان به جا آورده است. آن‌ها باید بدانند که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یک بار یکی از همسایگان ایران (دولت بعث عراق) خطایی کرد و با وجود پشتیبانی بسیاری از کشور‌ها در طول هشت سال دفاع مقدس نتوانست در برابر جمهوری اسلامی ایران اقدامی را مرتکب شود یا ایستادگی کند بنابراین توصیه ما به دولتمردان آذربایجان این است که حسن همجواری و احترام متقابل را حفظ و رعایت کنند.
با طناب دیگران به چاه رفتن برگشتی ندارد
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و آذربایجان مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: با طناب برخی که در اداره سیستم اداره کشور خودشان ماندند، به چاه رفتن، برگشتی ندارد، ایران در اتفاق سفارت آذربایجان در تهران هیچ نقشی نداشت، ما بلافاصله با مسئولان ذی ربط تماس گرفتیم و تسلیت گفتیم. موضوع حادثه سفارت باکو در تهران کاملاً شخصی بود و هیچ مسئله امنیتی و تروریستی در این رخداد دخیل نبود لذا رفتار عجولانه مسئولان آذربایجان دور از انتظار بود. وی در ادامه یادآور شد: یک فرد به دلیل مراجعه چندباره همسرش به سفارت یا اینکه کار قانونی یا غیرقانونی انجام داده است یا خیر، دست به کار اشتباهی زد، این اتفاق را نباید به پای نظام جمهوری اسلامی بگذاریم. در تمام دنیا ممکن است یک فرد نادان کار اشتباهی را در سفارتخانه‌ای انجام دهد، ۲۰۰ کشور در ایران سفارتخانه دارند و تمام افراد و خانواده‌هایشان هم در امنیت هستند، حال اگر یک فرد نادانی، اشتباهی را انجام داد، آن‌ها باید از تعطیلی سفارتخانه یا اخراج دیپلمات و ... صحبت کنند؟! رئیس‌جمهور کشور ما بعد از این رخداد با رئیس‌جمهور آذربایجان تماس گرفت، رئیس مجلس نیز پیام داد و اظهار تأسف کرد و بنده هم رسماً با نفر دوم سفارت باکو در تهران تماس گرفتم. جمهوری اسلامی ایران تاکنون عزتمندانه رفتار کرده است لذا به دولت و مجلس آذربایجان توصیه می‌کنم که به تاریخ مراجعه کنند و صحیح رفتار کنند. در روز‌های اخیر هم کشور آذربایجان چهار دیپلمات ایرانی را عنصر نامطلوب دانسته و حتماً وزارت خارجه ما هم اقدام متقابل انجام خواهد داد، اما این رفتار‌ها پایان خوبی ندارد.
آذربایجان دست از ماجراجویی بردارد
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: ایران برای مردم آذربایجان احترام ویژه قائل است لذا به عنوان یک ایرانی مسلمان و عضو پارلمان و یک آذری‌زبان تأکید دارم که دو ملت ایران و آذربایجان اشتراکات فراوانی دارند و ما تابع رهبر معظم انقلاب هستیم، کشور آذربایجان هم باید دست از این ماجراجویی‌ها بردارد. ایران قبلاً آزموده شده است و آزمودن دوباره اشتباه است، افرادی که در آذربایجان ایفای نقش می‌کنند در اداره کشور خود مانده‌اند، آن‌ها نتوانستند در عرصه سیاسی و فرهنگی و حتی دفاعی کاری را انجام دهند. نیکزاد تأکید کرد: ایران تاکنون حوصله به خرج داده است، اما صبر و حوصله هم حدی دارد، ما هیچ موضوع مورد اختلافی نداریم، مرزها، حکومت‌ها و دیدگاه‌های هر دو کشور مشخص است و هر کدام از کشور‌ها استقلال دارند، اما قرار نیست نوه‌ای بدون خواندن تاریخ، پدربزرگ خود را منکر شود، آذربایجانی‌ها باید به تاریخ مراجعه کنند. نیکزاد با یادآوری سرنوشت رژیم صهیونیستی در سوریه، فلسطین و لبنان، گفت: اگر گروهی هم در این کشور مستقر شوند، آن‌ها در آذربایجان کاری نمی‌توانند انجام دهند. دل ما برای مردم آذربایجان می‌تپد، ما باید در صلح و با حفظ حرمت و رفاقت مناسباتمان را توسعه دهیم، اما صبر جمهوری اسلامی ایران حدی دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار