کد خبر: 940653
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۸
بلومبرگ:
بلومبرگ در یادداشتی به قلم «آن استیونسون» به شکست راهبرد ترامپ در قبال چین پرداخته است. نویسنده معتقد است: «رویکرد آشفته و متناقض ترامپ در قبال چین، ناکارامد و چه بسا به ضرر منافع آمریکاست.» متن کامل این یادداشت توسط کانال تلگرامی مطالعات آمریکا به فارسی برگردانده شده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: رویکرد آشفته و متناقض دولت دونالد ترامپ در قبال چین، ناکارآمد و چه بسا به ضرر منافع آمریکاست و صرفا موجب تقویت حس ناسیونالیستی در چین می‌شود. هدف دولت ترامپ از اعمال فشار‌های تجاری علیه پکن، نابودی کامل رقیبی به نام چین است که البته، این هدف باعث برانگیختن لایه‌های عمیق ناسیونالیسم در این کشور می‌شود. چین که به حرکت بعدی آمریکا اطمینان نداشت و متقاعد شده بود واشنگتن کانادا را به بازداشت مدیر مالی هوواوی ترغیب کرد، از راهبرد‌ها و لفاظی‌های میهن پرستانه‌اش عقب نشینی کرد و این امر احتمالا اوضاع را بدتر می‌کند. از طرفی، اقتصاد آمریکا متحمل درد و رنجی است که دولت ترامپ درصدد است با برنامه ۱۲ میلیارد دلاری کمک به کشاورزان، شدت آن را کاهش دهد. تحمل درد و رنج در صورتی ارزش دارد که دستاوردی هم به دنبال داشته باشد اما، احتمالاً تنها نتیجه آن، کاهش میزان تجارت، کالا‌های گرانتر چینی و به عبارت دیگر، وضع مالیات‌های سنگین بر مصرف کنندگان آمریکایی است. پس از وضع تعرفه گمرکی بر اولین فهرست کالا‌های چینی از سوی آمریکا در ژوئیه، روند واردات چین از آمریکا رو به کاهش گذاشت و در طول چند ماه گذشته، شدت گرفت. نتایج نظرسنجی اتاق بازرگانی آمریکا در شانگ‌های حاکیست، جنگ تجاری آمریکا و چین باعث کاهش سود اکثر شرکت‌های آمریکایی و افزایش موانع غیرتجاری شده است.

با توجه به اختلافات تجاری آمریکا و چین، تلاش دولت ترامپ برای حل و فصل این اختلافات کارایی ندارد. مواضع تجاری ترامپ با یکدیگر در تناقض هستند و با وجود تئوری‌های مختلف، کسی مطمئن نیست چه کسی به ترامپ توصیه کرد با وضع تعرفه گمرکی بر کالا‌های چینی و تهدید به وضع تعرفه بر کالا‌های بیشتر، این جنگ را شروع کند. نماینده تجاری آمریکا بر اجرای برنامه‌ای ۳۰۱ بخشی برای مقابله با سرقت مالکیت معنوی، وزارت دفاع بر راهبرد سایبری، وزارت بازرگانی بر کنترل صادرات و پلیس فدرال نیز بر جاسوسی غیرسنتی تمرکز کرده است. بسیاری از این اهداف با یکدیگر مغایرت دارند. اعمال کنترل بر صادرات آمریکا موجب کاهش محموله‌های این کشور به چین و در نتیجه، افزایش کسری توازن تجاری می‌شود. وضع تعرفه‌های گمرکی و مقابله به مثل چین، افزایش قیمت کالا و بازگشت آن‌ها به کشور را به دنبال دارد. اجرای قوانین مربوط به حق مالکیت معنوی باعث تشویق جانشینی واردات می‌شود. د رواقع، دولت باید اهدافش را شفاف سازی کند.
 
برخلاف آمریکا، تشکیلات سیاسی چین در خدمت نیرو‌های نظامی و امنیتی کشور است. نیرو‌های محلی و سنتی‌تر چین می‌توانند به راحتی باعث واکنش کشور در برابر آمریکا شوند.
 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار