کد خبر: 940016
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۰
تبدیل مدارس کانکسی به ساختمان بسیار ضروری است، اما مسئولان معتقدند برخلاف بعضی دیدگاه‌ها، احداث مدارس کانکسی در برخی مناطق نه تنها تأثیر منفی ندارد، بلکه به مراتب مطلوب‌تر از احداث یک مدرسه است.
زیبا احمدی
سرویس ایران جوان آنلاین: همیشه صحبت کردن در مورد مدارس کانکسی در شرایطی مطرح می‌شود که حتی احداث اینگونه مدارس در برخی مناطق کاملاً ضروری به نظر می‌رسد و برای اجرای آن باید برنامه‌ریزی هم شود. هر چند تبدیل مدارس کانکسی به ساختمان بسیار ضروری است، اما مسئولان معتقدند برخلاف بعضی دیدگاه‌ها، احداث مدارس کانکسی در برخی مناطق نه تنها تأثیر منفی ندارد، بلکه به مراتب مطلوب‌تر از احداث یک مدرسه است. دلیل این ادعا هم همین بس که در برخی روستا‌ها تنها یک نفر دانش‌آموز وجود دارد و به دلیل اینکه روستا در منطقه صعب‌العبور واقع شده است، امکان تردد برای دانش‌آموز فراهم نیست بنابراین در چنین شرایطی احداث مدارس کانکسی می‌تواند نیاز آموزشی را تأمین کند.

لازم نیست فصل سرما از راه برسد تا بخواهیم از سوز برف و یخبندان در اردبیل حرف بزنیم. همین که تابستان تصمیم بگیرد بار و بندیل خود را جمع کند، زمستان چنان از راه می‌رسد که گویی اردبیل فرصت تجربه پاییز را ندارد. در این میان مدارسی که هنوز دارای امکانات و تجهیزات گرمایشی نیستند بیش از هر نقطه دیگری فرا رسیدن سرما را به تن رنجور و نحیف دانش‌آموزان خبر می‌دهند. در این میان مدارس کانکسی به خاطر سازه و بدنه فلزی خود به محیطی داغ در تابستان‌ها و سرد در زمستان‌ها تبدیل می‌شوند. شرایطی که به گفته دانش‌آموزان حاضرند بیرون از این چهاردیواری‌های فلزی بمانند تا کمتر رنج این گرما و سرما را تجربه کنند.

وعده‌ها به مدرسه نمی‌رسند

طرح حذف بخاری‌های نفتی در مدارس اردبیل در حالی از سالی به سال دیگر می‌رسد که ایمنی پایین آن در کنار کیفیت پایین گرمایش یکی از دغدغه‌های دانش‌آموزان و مربیان آموزشی استان اردبیل شده است. دوباره زمستان در حالی در‌های مدارس اردبیل را به روی دانش‌آموزان گشود که در تجهیز سیستم‌های گرمایشی خود حرف جدیدی برای گفتن نداشت و دانش‌آموزان مناطق محروم و روستایی منتظر تکرار تجربه تلخ زمستان سال‌های گذشته و افت قابل توجه دما هستند. در میان مدارسی که از بافت فرسوده رنج می‌برند و تجهیزات گرمایشی آن‌ها قابل دفاع نیست، مدارسی وجود دارند که کلاً از بازی سیستم آموزشی خارج هستند. این‌ها مدارس کانکسی هستند.
با وجود اینکه گرمایش مدارس کانکسی دغدغه همه ساله در زمستان‌های سرد اردبیل به شمار می‌آید، اما همچنان ۳۷ مدرسه کانکسی در این استان دایر است.

مدارس کانکسی در اردبیل اغلب در روستا‌های صعب‌العبور، روستا‌های کم جمعیت و با هدف تدارک فضای آموزشی برای دانش‌آموزان عشایر دایر شده است. این سازه‌های فلزی هر چند می‌تواند بخشی از دغدغه تأمین فضای آموزشی را پاسخ گوید، اما همواره تابستان گرم، زمستان سرد و همچنین تندباد‌ها که بخشی از ویژگی‌های اقلیم اردبیل است، به تهدید کانکس‌ها آمده و در برخی مواقع نیز اخباری از نارضایتی روستاییان به گوش می‌رسد.

هر چند زمستان به سازه‌های فلزی زودتر می‌رسد، اما مدیر کل آموزش‌وپرورش استان اردبیل وجود مدارس کانکسی را گریزناپذیر و بخشی از ضرورت تأمین فضا‌های آموزشی عنوان می‌کند. مسئولان در اردبیل معتقدند که کانکس یا سازه‌های از پیش ساخته شده به دلیل رفع سریع نیاز به فضای آموزشی مورد استفاده است و در مناطقی که امکان احداث ساختمان آموزشی وجود ندارد یا جمعیت دانش‌آموزی به شدت پایین است می‌توان از کانکس برای آموزش استفاده کرد.

آن‌ها با بیان اینکه کانکس بیشتر در روستا‌های صعب‌العبور و کم جمعیت استفاده می‌شود، تأکید می‌کنند: در مناطقی که احداث ساختمان صرفه ندارد و می‌توان کانکسی دایر کرد از سازه‌های آماده استفاده می‌کنیم. به هرحال در وضعیت فعلی ۳۷ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که برای گرمایش آن از بخاری‌های استاندارد استفاده می‌شود.
البته به گفته مسئولان استانی علت استفاده از بخاری نفتی در برخی مدارس، نبود لوله‌کشی گاز یا علمک گاز در منطقه است و استانداردسازی سیستم گرمایشی ۶۷۳ مدرسه در دست اجراست که ۲۲۰ مورد به پیمانکار واگذارشده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها