کد خبر: 848205
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۲
محمدجواد لاريجاني:
اینکه کسی بگوید من کاندیدای پوششی هستم هم تحقیر روحانی است و هم اصلاً چنین شخصی کاندیدا نیست بلکه سوء‌استفاده از امکانات است...
نامزد «پوششي» پديده‌اي است كه براي نخستين بار از سرانگشتان دولت «تدبير و اميد» در عرصه رقابت‌هاي انتخاباتي ظهور و بروز پيدا كرده است؛ پديده‌اي كه طي آن اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور به عنوان يار كمكي در كنار روحاني آمده تا از عملكرد اقتصادي دولت يازدهم دفاع كند، بنابراين او آمده است، بعد از مناظره‌هاي انتخاباتي از گردونه رقابت‌ها كنار برود. گرچه اين پديده با واكنش‌هاي مختلفي از سوي فعالان سياسي و حقوقي مواجه شده و حتي برخي معتقدند شوراي نگهبان با علم به اين مسئله بايد او را تأييد صلاحيت نمي‌كرد، ليكن سخنگوي شوراي نگهبان در گفت‌وگويي تأكيد كرد اين شورا نمي‌تواند نيت خواني كند، بلكه آنچه مورد بررسي آنها قرار مي‌گيرد، شرايط احراز صلاحيت نامزدهاست. با اين توصيف دكتر محمد جواد لاريجاني در گفت‌وگويي تفصيلي با تسنيم به اين موضوع واكنش نشان داد.
  
نامزد پوششي تحقير روحاني است
لاريجاني در پاسخ به اين سؤال كه يكي از نامزدهاي انتخابات (اسحاق جهانگيري) رسماً اعلام كرده كه براي كمك به روحاني وارد صحنه شده و اصطلاحاً كانديداي پوششي است و نه واقعي، گفت: «در بحث نامزدهاي پوششي هم خيلي ترديد و شبهه دارم»، البته پيش از هرچيز بايد بگويم كه براي آقاي روحاني تحقيرآميز است كه چند نفر بگويند «ما آمديم تا در مناظره‌ها به آقاي روحاني كمك كنيم». از اين گفته‌ها اين‌گونه برداشت مي‌شود كه گويا خود آقاي روحاني ناتوان هستند و بايد عده‌اي به كمك ايشان بيايند، لذا اين كار باعث تحقير ايشان است.
وي همچنين وجود نامزدهاي پوششي براي روحاني را موجب تضعيف او توصيف كرد و در اين‌باره گفت: افرادي كه كانديداي پوششي آقاي روحاني محسوب مي‌شوند، با توجه به اينكه هركدام نماينده‌ يك قبيله و جناح هستند، همين طور كه به پايان روند انتخابات نزديك مي‌شويم، به آقاي روحاني مي‌گويند «حالا كه ما مي‌خواهيم كنار رويم، پس بايد اين سه وزارتخانه را به تيم ما بدهي». لذا اين تضعيف رئيس‌جمهور است.
 
لاريجاني به وجه قانوني نامزدهاي پوششي هم اشاره كرد و با تأكيد بر اينكه «بنده درباره نامزد پوششي شبهه قانوني دارم، البته شوراي نگهبان بايد در اين باره موضع قانوني را اعلام كند كه كرده است»، گفت: در هر حال به‌نظر من اگر شخصي اعلام كند
«من نامزد هستم، ولي نامزد پوششي هستم»، به‌نظر من اصلاً چنين شخصي نامزد نيست. اين سوء استفاده از امكانات نامزدي است. قانون براي كسي كه نامزد مي‌شود، امكاناتي براي تبليغات و غيره گذاشته است، لذا چنين شخصي حق ندارد دست به چنين كاري بزند چراكه اين شخص اصلاً داوطلب نيست. برداشت من از قانون اين است، افرادي كه رسماً گفته‌اند كانديداي پوششي هستند، اصلاً صلاحيت نامزدي ندارند حتي اگر رجال سياسي و ديني باشند.
لاریجانی در ادامه در مورد كانديداهاي پوششي، از منظر عضويتش در شوراي نظارت بر صدا و سيما گفت: بنده به‌عنوان عضو اين شورا معتقدم كساني كه رسماً اعلام كرده‌اند فقط براي كمك به يك كانديداي ديگر در مناظره‌ها و مباحث رياست‌جمهوري شركت‌كرده‌اند و فقط كانديداي پوششي هستند، حق شركت در مناظره‌ها و برنامه‌هاي صدا و سيما براي رياست‌جمهوري را ندارند زیرا مناظره‌ها مسابقه‌اي است كه شركت‌كنندگان در آن حق «جر‌زني» ندارند و در مسابقه نمي‌توانيد پنج نفر ديگر را بياوريد تا به شما كمك كنند. مسابقه بين افرادي است كه در آن شركت كرده‌اند.
 
لاريجاني با تأكيد بر اينكه «نبايد اجازه دهيم امكانات وسيع تبليغاتي كشور كه ميليون‌ها دلار هزينه‌ دارد، در اين حمايت نا‌سالم هزينه شود»، اظهار داشت: ما قصد نداريم، انگيزه‌خواني كنيم و افراد مي‌توانند در لحظه آخر مصلحت بدانند كه در انتخابات حضور پيدا نكنند اما به‌عنوان عضو شوراي نظارت بر صدا و سيما معتقدم سازمان صدا و سيما حق ندارد كسي را كه رسماً اعلام مي‌كند «من صرفاً به‌عنوان كانديداي پوششي آمده‌ام»، در مناظره‌ها شركت دهد و براي ارائه برنامه‌هايش وقت در نظر بگيرد.
  
رسانه ملي زير بار فشارهاي مالي دولت نرود
در ادامه اين گفت‌وگو از محمد جواد لاريجاني به‌عنوان عضو شوراي نظارت بر صداوسيما، پرسيده شده است: «در حال حاضر يكسري انتقاداتي به عملكرد سازمان صدا و سيما در حوزه انتخابات وارد شده و حتي يكي از كانديداهاي انتخابات (آقاي رئيسي) طي نامه‌اي به رئيس سازمان صدا و سيما به برخي امكاناتي كه اين سازمان در اختيار يكي از نامزدها (رئيس‌جمهور فعلي) قرار داده اعتراض كرده است. به نظر مي‌رسد كه اين اعتراضات چندان هم بيراه نيست. در كل به‌نوعي مي‌توان تشخيص داد كه صداوسيما اخبار آقاي روحاني را حتي پس از كانديداتوري به‌صورتي ويژه و بسيار پرحجم‌تر نسبت به بقيه كانديداها پوشش مي‌دهد و حتي در برخي امور كه نيازي به پخش مستقيم اظهارات ايشان نيست، باز هم پخش زنده انجام مي‌شود و آقاي رئيس‌جمهور هم بيش از هرچيز در فرامتن انتخابات صحبت مي‌كند. نظرتان در این‌باره چیست؟»
 
لاريجاني در پاسخ به اين سؤال با اشاره به اينكه اين موضوع از گذشته مطرح بوده، می‌گوید: سؤالي كه وجود دارد اين است كه آيا ما بايد رئيس‌جمهور و دولت را در اين مدت انتخابات كلاً بايكوت كنيم يا اينكه به فعاليت‌هايش ادامه بدهد، چون اين موضوع در رياست‌جمهوري‌هاي سابق هم اتفاق افتاده است. بنده هميشه پيشنهادم اين بوده كه ما در اين باره مشي معتدل داشته باشيم، اگر كلاً رئيس‌جمهور را از برنامه‌هاي صداوسيما حذف كنيم، كار خوبي نيست، همه‌جاي دنيا اين وجود دارد، بنابراين سازمان صداوسيما بايد برنامه‌هاي رئيس‌جمهور را در حد معمول پوشش دهد اما رئيس‌جمهور در فرصت‌هاي مختلف حرف‌هاي انتخاباتي مي‌زند كه آنها را نبايد پخش كرد، با اين حال افتتاح يك پروژه كاري ملي است و اين پروژه‌ها در طول رياست جمهوري‌هاي ديگر آغاز شده و در زمان رياست جمهوري ايشان افتتاح مي‌شود و اين موضوع براي رئيس‌جمهورهاي گذشته نيز وجود داشته و مختص ايشان هم نيست، لذا اينها دستاورد ملي است و مخصوص يك رئيس‌جمهور نيست و پخش آن نيز اشكالي ندارد.
  
دامپينگ خبري معلوم نيست به سود روحاني تمام شود
عضو شوراي نظارت بر صداوسيما همچنین با تأكيد بر اينكه «درباره صحبت‌هاي انتخاباتي كه رئیس‌جمهور انجام مي‌دهد و بعضي از رقبا را متهم به مسائلي مي‌كند، دليلي براي پخش آنها وجود ندارد»، تصريح كرد: اصلاً سازمان صداوسيما هيچ‌گونه اجباري ندارد كه مطالب را عيناً پخش كند، لذا در مجموع به‌نظر بنده پخش مطالبي كه مربوط به رقابت‌هاي رياست جمهوري است خلاف است و بايد متوقف شود.
 
 لاريجاني در پاسخ به اين سؤال كه گفته مي‌شود صداوسيما به‌خاطر فشارهاي مالي كه از سوي دولت وارد مي‌شود، ناچار شده به اين امور تن بدهد، اظهار داشت: فشار مالي از طرف دولت‌هاي قبلي هم بوده و در اين دولت هم وجود دارد، ‌اما بنده فكر مي‌كنم سازمان صدا و سيما نبايد انتخابات را فداي اين امور كند. انتخابات يك مسئله حياتي نظام است و ما بايد يك انتخابات معقول، منصفانه و قانوني داشته باشيم. اين نكته هم مهم است كه بگويم اين‌جور تبليغات در كوتاه‌مدت تأثير چنداني ندارد و اگر رئيس‌جمهور هم دامپينگ خبري كند، معلوم نيست به‌نفعش تمام شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
عبدالله منتقد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
0
0
کار این ها مثل اصحاب شنبه است ! که در قرآن مجید اشاره شده و بنا بوده روز شنبه ماهیگیری نکنند . اینها آمدند و حوضچه هایی درست کرده و روز شنبه ماهی ها را به آن ها هدایت کرده و روز یکشنبه ماهی می گرفتند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۶
0
0
هر دولتی که آمد 4 سال اول زیرسازی کرد و 4 سال دوم روسازی حتی خاتمی. اما متاسفانه علی رغم تمام احترامی که برای اقای روحانی قائلم، تیم ضعیف وی نتوانست با نگاه به درون و استفاده از جوانان وطنم که با تقدیم هزاران شهید به اینجا رسیده کاری کند و مشکلات چند برابر شد. ان شالله تا دیر نشده به نیروهای جدید و حداقل در سطح صفر رای دهید . چون صفر بهتر از منفی است. لجبازی و نگاه حزبی خیانت به جوانان و محرومان و بی سرپرستان است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار