علیرضا لاشیئی چشمپزشک اظهار کرد: بیماری وابسته به سن شبکیه یا AMD معمولاً از سن 50 سال به بالا در افراد دارای زمینههای ژنتیکی بیماری شروع میشود ولی عوامل خطری نیز دارد که در ابتلا به بیماری تاثیرگذارند.
وی تصریح کرد: استعمال سیگار، بالا بودن فشار و چربی خون و همچنین تابیدن آفتاب به مقدار زیاد به چشم در سالهای عمر نقش مهمی در بروز بیماری دارند.
لاشیئی خاطر نشان کرد: زمینههای ژنتیک از مهمترین علل بروز این بیماری است به خصوص در جامعه ایران که رو به مسن شدن است ریسک پیدایش این بیماری بیش از پیش است و شاهد افزایش شیوع این بیماری در کشور هستیم که البته به 2 علت مسن شدن افراد جامعه و افزایش امکان تشخیص این بیماری به علت بهبود وضعیت بهداشتی است.
این چشم پزشک افزود: این بیماری حتماً باید زود تشخیص داده شود و نظر به اینکه میتواند دو طرفه باشد نهایتاً فرد را به سمت کم بینایی شدید و به ندرت نابینایی پیش میبرد.
وی به مردم توصیه کرد: افراد باید به بهداشت عمومی خود مانند نکشیدن سیگار، کنترل فشار خون و چربی خون توجه کنند و در هنگام حضور در فضاهای باز از عینک آفتابی استفاده کنند.
لاشیئی اعوجاج تصویر و خطوط مستقیم و دیدن این خطوط به شکل منحنی و دست انداز را علایم شروع بیماری وابسته به سن شبکیه عنوان کرد و گفت: بیمار در این گونه موارد باید سریعا به پزشک مراجعه کند.
این چشم پزشک گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر این بیماری با تزریق داروی خاصی به داخل چشم درمان و کنترل میشود و نزدیک به 70 تا 80 درصد موارد با استفاده از این دارو میتوان بیماری را متوقف کرد.
لاشیئی خاطر نشان کرد: در 30 تا 40 درصد موارد این درمان حداقل در سال اول باعث بهبود دید میشود و در 20 الی 25 درصد موارد افراد نسبت به دارو مقاومت میکنند و نهایتا به افت شدید بینایی میرسند ولی این 20 درصد در مقایسه با گذشته که تمامی بیماران به سمت کمبینایی شدید میرفتند رقم زیادی نیست.
این چشمپزشک به مردم توصیه کرد: که عوامل خطرساز را کاهش دهند و در صورت بروز علایم به پزشک مراجعه کنند و تزریقهای تجویز شده را به دقت انجام دهند.