مغز انسان کارهای خاص همیشگی مانند خواندن، نوشتن، صحبت کردن را خود به خود و اتوماتیک وار انجام میدهد، چیزی که به عنوان شبکه و به حالت پیش فرض شناخته شده است؛ به نظر همه این روند شناخته شده اما در حقیقت به خوبی شناخته نشده است.
محققان مؤسسه ماکس پلانک در برلین برای درک بهتر عملکرد مغز با حالتهای پیش فرض در صدد برآمدند با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، فعالیتهای مغز افرادی با سن 21 تا 31 سال را مشاهده کنند و با در نظر گرفتن دهها هزار منطقه کوچک مغز و نزدیک به دو میلیارد اتصالات مغز آزمایشاتی انجام دادند و دریافتند که این شبکه به طور مستقل مشغول به کار است.
در حقیقت مغز انسان برخلاف ساختارهای دیگر به نظر میرسد به تنهایی و مستقلاً کاری را انجام میدهد و هیچ عاملی باعث عملکرد آن نمیشود و مکانیزمی است که کاملاً خودکار کنترل میشود و تصمیم میگیرد.
هنگامی که رابطه مغز با جهان اطراف قطع میشود، این شبکه از اتصالات مغز فعال است؛ این به این معنی نیست که هیچ چیز اتفاق نمیافتد بر عکس این لحظهای است که فرد در افکار خود غوطهور است؛ در درون نگری، در خواب یا در تخیل است.
نویسندگان میگویند: درک درست از این فرآیندها و تغییرات نشان میدهد میتوان اختلالات مشخصه آلزایمر و بیماری اسکیزوفرنی و یا صرع را کشف کرد.