کد خبر: 644431
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶
آلبرت بغضيان در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين» مطرح كرد
بغضيان گفت: اگر بانك‌ها منابع ارزان‌تري را جذب كنند متعاقبا بايد سود تسهيلاتشان را هم كاهش دهند، در غير اين صورت حاشيه‌هاي بسياري براي بانك‌ها ايجاد مي‌شود.
آيا كاهش نرخ سود بانكي تورم‌زا است؟جوان‌آنلاين: براساس اعلام بانک مرکزی از این پس نرخ سود سپرده‌های روز شمار 10 درصد و سپرده‌های یک ساله و بیشتر 22 درصد خواهد بود و این نرخ‌ها از امروز در تمامی شعبه‌های بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری به طور هماهنگ به اجرا گذاشته می‌شود. دولت يازدهم معتقد است با کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی، نظم به بازار پولی برمی‌گردد.

آلبرت بغضيان، استاد دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادي در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين» با اشاره به كاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي اظهار داشت: در حال حاضر بحث كاهش نرخ سود بانكي مطرح شده و اگر بانك‌ها منابع ارزان‌تري را جذب كنند متعاقبا بايد سود تسهيلاتشان را هم كاهش دهند، در غير اين صورت حاشيه‌هاي بسياري براي بانك‌ها ايجاد مي‌شود. 

بغضيان افزود: کاهش نرخ سود بانکی در صورتی می‌تواند پیامدهای مثبتی براي اقتصاد داشته باشد که همزمان بازار سرمایه نیز تقویت شود تا با هدایت نقدینگی در مسیر تولید، مانع از حرکت پول‌ها به سمت بازارهای غیرمولد همچون بازار سکه و ارز شود.

اين كارشناس مسائل اقتصادي ادامه داد: رکود در بازار، حاصل انباشت نقدینگی در بانک‌هاست و افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی در دو سال گذشته، انگیزه‌ی انباشت نقدینگی در بانک‌ها را به طور قابل توجهی افزایش داد و از آنجایی که بانک‌ها هم در این چند سال دستی در سرمایه‌گذاری در بخش تولید و صنعت نداشتند، صنعت و بازارهای موازی به خواب رفتند.

وي تصريح كرد: با توجه به كاهش نرخ سود بانكي، سپرده‌گذاران نيز براي دريافت سود بيشتر پول خود را از بانك‌ها خارج مي‌كنند و در اينجا اين نگراني وجود دارد كه نقدینگی خارج شده از بانک‌ها به دست دلالان بیفتد یا سایر بازارهایی را که در سیاست کلان اقتصاد کشور باید ثابت بمانند، ملتهب کند و در مسیر تعریف شده و تعیین شده سرمایه گذاری نشود.

بغضيان با اشاره به اينكه اگر اقتصاد، اقتصاد سالمي باشد كاهش نرخ بهره باعث كاهش تورم مي‌شود، تاكيد كرد: مردم به دنبال بازدهي بالاتر هستند و با كاهش نرخ سود سپرده پول‌هايشان را از بانك خارج مي‌كنند، حال اگر اين پول‌ها را به سمت بورس ببرند تورمي رخ نمي‌دهد اما اگر به سمت ارز، طلا و زمين برود قطعا روي تورم اثرگذار خواهد بود و در چنين شرايطي افراد داراي سپرده‌هاي بلند مدت هم پول خود را از بانك خارج مي‌كنند و به سمت خريد و فروش‌هاي غير مولد هدايت مي‌كنند. 

وي همچنين يادآور شد: كاهش نرخ سود بانكي يك حركت مهم است و اگر بين سيستم بانكي و بازار سرمايه رقابتي ايجاد نشود اين حركت در بلند مدت مثبت پيش‌بيني مي‌شود و در واقع در بلند مدت آن سودهايي كه در بازار است از بين مي‌رود و باز هم  بانك بهترين جا براي سپرده‌گذاري پول‌هاي راكد است.

بغضيان در پايان اضافه كرد: اگر بانك‌ها سود وام‌ها را هم كاهش ندهند نمي‌توان نتيجه اين حركت را مثبت دانست.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
داود سجادی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
0
0
با سلام
هرچه نرخ سود یا بهره یا نزول در هر مملکتی با هر نظام اقتصادی به صفر نزدیکتر شود نظام اقتصادی ان مملکت اسلامی تر است.بعبارت دیگر خیر وصلاح انسانها در این است چه ان مملکت اسلامی باشد یا نباشد.حضرت حق تعالی جهت استراتژیک خوشبختی انسان را نشان داده است(حرم الربا).
مسعودی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
0
1
سلام اینکه در کشور ما کاهش سود بانکی باعث تورم می شود صحیح است چ.ن ما با دنیا در تعامل نیستیم گمرکی کالالها بسیار بالاست .
افزایش سود بانکی مناسب است بااین شرط که سرمایه بانک ها وارد بورس شود و بورس نیز علاوه بر سود سالانه سود ارزش افزوده واقعی را بپردازد . مشکل دیگر کشور ما افزایش تورم توسط دولت به صورت مخفیانه وتعمدی است که یک واقعیت انکار ناپذیر است .
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار