کد خبر: 1291637
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۹
دبیر دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ از راه یابی ۴۷۶ گروه برگزیده از میان ۵۱۳ گروه، به این رقابت‌ها خبر داد.

جوان آنلاین: در نشست خبری دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران که صبح روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴، با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مرکز آفرینش‌هی فرهنگی هنری کانون برگزار شد، سروش صادق‌نژاد نایب‌رئیس فدراسیون بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی و دبیر این رویداد، طی سخنانی از این‌که در این دوره شاهد یک حرکت ملی و منطقه‌ای در مسیر توسعه رباتیک و هوش مصنوعی هستیم ابراز خوشحالی کرد.

او با اشاره به سابقه فدراسیون جهانی رباتیک اظهارداشت: این فدراسیون از سال ۱۹۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده و امسال در آستانه سی‌امین سال فعالیت خود در دنیاست. هدف آن تمرکز بر اکوسیستم جهانی رباتیک، ترویج آموزش و بهره‌وری و تربیت منابع انسانی در کشور‌های مختلف است. فدراسیون هر سال مسابقاتی را برگزار می‌کند که امسال در کره جنوبی برگزار خواهد شد و ۴۵ کشور از قاره‌های مختلف در آن عضو هستند.

صادق‌نژاد ادامه داد: هر یک از این کشورها، با توجه به سابقه و ظرفیت خود، رقابت‌های محلی بین‌المللی برگزار می‌کنند که یکی از مسیر‌های انتخابی برای حضور در رقابت‌های جهانی محسوب می‌شود. امسال نیز ایران و منطقه خاورمیانه، از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۴، میزبان این رقابت‌ها خواهد بود و برگزیدگان، نماینده منطقه در رقابت‌های جهانی خواهند شد.

پیوند دانشگاه، صنعت و مدارس و تقویت زیست‌بوم فناوری

دبیر مسابقات، اهداف اصلی این رقابت‌ها را مهارت‌افزایی و ترویج رباتیک در سراسر کشور و کشور‌های عضو عنوان کرد و افزود: در نهایت این تلاش‌ها به اقتصاد دانش‌بنیان منجر می‌شود. پیوند میان دانشگاه، صنعت و مدارس و تقویت زیست‌بوم فناوری، لازمه‌ی رقابت در دنیای امروز است. برای رسیدن به منابع انسانی متخصص، تنها دوران دانشگاه کافی نیست و باید از سنین پایین‌تر، زیرساخت‌های آموزشی و تخصص‌گرایی در آموزش را توسعه دهیم.

صادق‌نژاد با اشاره به تدوین سند آموزشی استاندارد طی سال‌های اخیر با همکاری آموزش و پرورش گفت: امسال محتوای آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان تولید شده و ارائه می‌شود. کشف استعداد، هدایت نسل نوجوان و ایجاد فضای تخصصی برای آموزش و تولید، بخش مهمی از مسیر تربیت نیروی انسانی آینده است. هدف ما ایجاد زیرساخت‌هایی است که منجر به شکل‌گیری کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان شود.

وی افزود: کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران، به عنوان یکی از بازو‌های اصلی این مسیر، نقش کلیدی در رساندن این تخصص به جامعه دارد. با همکاری و همراهی این کانون، امیدواریم زیرساخت‌های لازم را در استان‌های مختلف کشور ایجاد کنیم. اگر در این زمینه غفلت کنیم، از قطار فناوری دنیا عقب خواهیم ماند.

صادق‌نژاد با اشاره به تقسیم‌بندی سنی شرکت‌کنندگان در ۲۰ لیگ مسابقات، گفت: این لیگ‌ها به سه گروه زیر ۱۴ سال (کودکان)، ۱۴ تا ۱۸ سال (نوجوانان) و بالای ۱۸ سال (دانشجویان و افراد آزاد) تقسیم شده است که هر کدام صورت مساله خاص خود را دارد. گروه‌ها پس از اعلام فراخوان، با توجه به تخصص خود لیگ مناسب را انتخاب کرده، مدارک فنی ارائه می‌دهند و پس از ارزیابی علمی از سوی کمیته‌های تخصصی، گروه‌های برگزیده به مسابقات راه می‌یابند. امسال از میان ۵۱۳ گروه، ۴۷۶ تیم موفق به راهیابی به رقابت‌ها شدند.

رشد ۵ برابری تعداد دانش‌آموزان و دانشجویان شرکت‌کننده در مسابقات

او با بیان این‌که پس از دوران کرونا، نگرانی‌هایی درباره کاهش مشارکت وجود داشت، اظهار کرد: امسال شاهد رشد ۵ برابری در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی هستیم، به‌ویژه در بخش دانشجویی که فضای رقابتی پویاتر شده است. از ۱۶ استان کشور تیم‌هایی حضور دارند و از کشور‌های ترکیه، روسیه، کانادا، مالزی، افغانستان و ایران نیز شرکت‌کنندگان به‌صورت حضوری و مجازی در این رقابت‌ها حضور دارند.

صادق‌نژاد افزود: مسابقات از امروز، با مرحله پذیرش آغاز شده و پس از آن، مراحل نیمه‌نهایی و نهایی برگزار و در روز پایانی، تیم‌های برتر معرفی خواهند شد. این رقابت‌ها بهانه‌ای برای ترویج مفاهیم تخصصی است تا مسیر توسعه صنعتی کشور در حوزه رباتیک هموار شود.

وی در ادامه از راه‌اندازی یک واحد خبری تخصصی در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی خبر داد و گفت: با مجوز‌های لازم، این واحد با محوریت اطلاع‌رسانی تخصصی فعالیت خود را آغاز کرده و در کنار آن، آکادمی فیرا مسئولیت استانداردسازی آموزش‌ها را بر عهده دارد.

صادق‌نژاد همچنین گفت: رویداد‌ها و رقابت‌ها فرصت مناسبی برای گردهمایی متخصصان، دانشمندان و نخبگان این حوزه است. در کنار برگزاری سالانه فیراکاپ آزاد ایران، امیدواریم بتوانیم همایش‌های تخصصی‌تری را نیز با مشارکت کانون برگزار کنیم تا این زنجیره حفظ شده و فضای توسعه کسب‌وکار‌های فناورانه تقویت شود.

سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی و رباتیک، ارزآوری برای کشور

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید تأکید کرد: ضروری است که سرمایه‌گذاران به این حوزه ورود پیدا کنند. آینده دنیا متعلق به رباتیک و هوش مصنوعی است و باید از همین امروز تمرکز بیشتری بر این حوزه داشته باشیم. منطقه خاورمیانه، به ویژه ایران، ظرفیت بهره‌برداری و ارزآوری گسترده‌ای در این زمینه دارد.

دبیر مسابقات در پایان از برپایی یک نمایشگاه تخصصی در حاشیه مسابقات خبر داد و گفت: در این دوره ۷۰ طرح ارائه شده‌اند. تلاش کردیم تا با همکاری با اکوسیستم نوآوری کشور، بستری فراهم شود که طرح‌ها و ایده‌ها پرورش یابند و امکان جذب سرمایه‌گذاری برای آنها فراهم شود. بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد است و علاقه‌مندان می‌توانند از آخرین دستاورد‌ها بازدید کنند.

در پایان نشست، فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری نیز گفت: کانون با سه تیم در این رویداد حضور دارد؛ دو تیم نوجوان و یک تیم از اعضای ارشد کانون که نقطه اتصال کانون با فیراکاپ هستند و به نظر می‌رسد شاهد اتفاق‌های خوبی در این زمینه باشیم.

دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگرار می‌شود و حضور عموم علاقه‌مندان در آن آزاد است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار