جوان آنلاین: رئیس قوه قضائیه با تأکید بر توجه دستگاه قضا به مبارزه با فساد بدون تبعیض، گفت: طرفدار شدید برگزاری دادگاههای علنی در حوزه مبارزه با فساد هستم که تا حدودی نیز اجرایی شده است.
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه که در چهل ویکمین سفر استانی خود از ابتدای تصدی ریاست دستگاه قضا، در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی به همدان رفته است، روز گذشته در جمع دانشجویان دانشگاههای استان همدان با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان در استان همدان که به سرزمین علم و مجاهدت معروف است، افزود: باید توجه داشت به جز موارد خاص، قانون اجازه انتشار پرونده جرم، اسم بردن و نشان دادن عکس مجرم را نمیدهد. وی ادامه داد: تاکنون با همه پروندههایی که دادستان کل کشور برای علنی کردن معرفی کرده است، با آنها موافقت کردم. اژهای با اشاره به خواست دانشجویان در زمینه برخورد با فساد، گفت: همه پرونده مربوط به جرائم و برخی از پرونده تخلفات باید در قوه قصائیه بررسی شود، اما باید بدانیم بین متخلف و مجرم تفاوت است.
طبری تبرئه نشده است
محسنی اژهای با اشاره به صحبت یکی از دانشجویان با موضوع تبرئه اکبر طبری گفت: طبری تبرئه نشده است و پروندههایی که شاخه به شاخه میشود موجب طولانی شدن روند کار میشود. رئیس قوه قضائیه این را هم گفت که یکی از موارد مهم امروز ما، بیان صحبتها به شکل مستند و مستدل است، باید بدانیم انتقادات را بر اساس چه ادبیاتی مطرح کنیم تا مشکلات برطرف شود. اژهای با بیان اینکه انتقادات دانشجویان شیرین و شنیدنی است، افزود: البته باید بررسی شود در برنامههای اینچنینی مسائل و مشکلات یا کوتاهیهای دستگاه قضایی عنوان و از بیان کردن مواردی که مربوط به قوه قضائیه نیست پرهیز شود. رئیس عدلیه در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: تلاش شده کیفیت آموزشی را در حوزه حقوقی و قضایی افزایش دهیم و استعدادهای این حوزه را شناسایی کردیم. وی در پاسخ به سؤالات دانشجویان مبنی بر مقابله با تخلفات کارکنان دستگاه قضایی با تأکید بر این موضوع، همچنین گفت: امروز برخی از وکلا درآمدهایی دارند که از من که رئیس قوه قضائیه هستم بیشتر است و در یک پرونده به اندازه همه حقوقی که من تاکنون گرفتهام بیشتر است، مواردی بوده که یک وکیل در یک پرونده ۵۰ میلیارد تومان حق داوری گرفته است.
شناسایی ۲۰۰ مورد از زمینهها و گلوگاههای فساد
محسنی اژهای در ادامه گفت: ۲۰۰ مورد زمینهها و گلوگاههای فساد در کشور شناسایی شده است که برای اصلاح و رفع، به معاونتها معرفی شده است. وی اضافه کرد: تا وقتی که کرم در درخت باشد باید آن شاخه درخت را قطع کنیم وگرنه کل درخت را فرا میگیرد و در نهایت مجبور میشویم آن را قطع کنیم. رئیس قوه قضائیه همچنین با بیان اینکه همه باید برای پیشبرد شعار سال تلاش کنیم، گفت: امسال برای تحقق شعار سال، هفت دستور کار و تکلیف تعیین شده است. وی با بیان اینکه فساد با خطا باید جدا شود، افزود: رشوه دادن جرم و گناه است، اما مقصرتر از آن رشوه بگیران و افرادی هستند که کار را طولانی میکنند تا مراجعه کننده مجبور به پرداخت رشوه کند. وی با بیان اینکه دانشجویان امروز مدیران آینده هستند، اظهار کرد: با همه وجود از مشارکت دانشگاهها و دانشجویان برای کمک به دستگاه قضایی استقبال میکنیم.
متخلفان پرونده کرسنت محاکمه شدند
رئیس دستگاه قضا در واکنش به اظهارات یک دانشجو که در مورد نحوه رسیدگی به پرونده موسوم به کرسنت، ادعاهایی داشت، گفت: در پرونده موسوم به کرسنت، آن افرادی که از دستگاههای نظارتی به عنوان متهم به قوه قضائیه معرفی شدند، محاکمه شدند. رئیس دستگاه عدلیه همچنین در مورد فعالیتهای برخی افراد مشهور در فضای مجازی نیز و اقدامات هنجارشکن آنان که از سوی دانشجویان مورد بحث قرار گرفت نیز گفت: دادستانی کل کشور فعالیت این گونه افراد را رصد میکنند و در صورت نیاز موارد پیگیری میشود، البته نمیتوان به هر بهانهای همه را مورد تعقیب قرار داد و به زندان انداخت. رئیس قوه قضائیه در ادامه با محکوم ساختن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، گفت: واژهها در رابطه با جنایات صهیونیستها در غزه و فلسطین کم میآورد، حتی حیوانات نیز این کارها را انجام نمیدهند. وی اظهار کرد: ادعای تمدنی مدعیان حقوق بشر فرو ریخته است و آنها در برابر اتفاقات و جنایات علیه بشریت ساکت است.
بازدید از صنایع پتروشیمی هگمتانه
رئیس دستگاه قضا در نخستین برنامه از سفر خود به استان همدان، در راستای حمایت از جهش تولید، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایهگذاری برای تولید، از کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان که با حمایتهای قضایی همزمان با سفر رئیس عدلیه احیا شده است بازدید کرد. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر حل موانع پیش روی بخش تولید، گفت: نباید اجازه بدهیم سرمایههای ملی و ظرفیتهای بخش تولید معطل باقی بماند و با هر کارشکنی در مسیر تولید برخورد میکنیم.
کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید «پیویسی» و تأمین تجهیزات پزشکی در کشور و خاورمیانه، پس از چند سال تعطیلی و توقف و کاهش تولید، با حمایت ویژه دادگستری استان همدان و دادگستری خوزستان همزمان با بازدید رئیس عدلیه احیا شد و مسائل و مشکلات تولیدی، حقوقی و بانکی این واحد تولیدی مرتفع شد. در نتیجه احیای تولید در کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، شرایط برای بازگشت به کار بیش از ۲۵۰ نفر فراهم شد؛ همچنین برای اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم حدود ۱۵۰۰ نفر نیز ظرفیت فراهم شد. «پیویسی» یکی از ارزشمندترین و پرکاربردترین محصولات صنعت پتروشیمی محسوب میشود و موارد مصرف آن به ویژه در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و نظام سلامت، نامحدود است.
رئیس قوه قضائیه در جریان بازدید خود از کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، بر استمرار نهضت احیای واحدهای تولیدی در سراسر کشور به ویژه در سال جاری که به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده، تأکید کرد و گفت: باید اقدامات مجدانهای در راستای افزایش ظرفیت تولیدی کلیه بنگاههای صنعتی و تولیدی در سراسر کشور انجام گیرد. نباید اقدامات ما در راستای افزایش ظرفیت تولیدی کارخانهها بهصورت مقطعی باشد بلکه این امر مهم باید دائمی و پیوسته باشد.
اختیارات رؤسای دادگستری استانها افزایش مییابد
رئیس قوه قضائیه در ادامه در نشست شورای اداری استان همدان که با موضوع حمایت قضایی از سرمایهگذاری برای تولید برگزار شد، با تأکید بر اینکه باید حل مشکلات در مناطق را به مدیران استانی و افراد کاردان تفویض کرد، گفت: اختیارات قابل تفویض را به رؤسای کل دادگستری در استانها واگذار میکنیم تا با یک اتخاذ و تصمیم مناسب مشکلات استان خود را برطرف کنند.
محسنی اژهای گفت: سخنی با رئیسجمهور داشتم و دارم که اگر مسئولان استان مسائل، کمبودها و ظرفیتها را شناسایی، بررسی و آسیب شناسی کنند، بخش زیادی از مشکلات استان و مردم با همین مقررات حل میشود. ما امروز بیش از گذشته به کارهای کارشناسی شده همچون هماهنگی، همدلی، پیگیری، هوشیاری، بیداری، روحیه جهادی تدبیر، تحول، نترس بودن در میدان و هوشیاری نیاز داریم. مسئله امنیت بسیار مهم است و همه باید در کنار دولت، مجلس، دستگاههای نظامی و تک تک مردم برای تحقق آن تلاش کنیم.
نباید نسبت به ناهنجاریهای جامعه بیتفاوت باشیم
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نباید نسبت به برخی از موضوعات و ناهنجاریها در جامعه بیتفاوت باشیم، گفت: امروز باید همه دست به دست هم برای امنیت و آرامش جامعه تلاش کنیم. موضوع اقتصاد و معیشت مردم نیز جزو اولویتهای درجه یک کشور است و باید به آن توجه ویژهای کنیم، این موضوع الزاماتی دارد که باید همه متوجه آن شویم. وی با بیان اینکه مبارزه با فساد قطعی است، اما بین فساد و خطا فرق است، افزود: به زمین خوردگان باید کمک کنیم و دستشان را بگیریم تا بلند شوند.
رئیس دستگاه عدلیه گفت: اگر کسی اشتباه و خطا کرد باید فرصت مجدد بدهیم تا خطای خود را جبران کند، اما اگر به آن ضربه بزنیم آن فرد دیگر نمیتواند بلند شود. دستگاههای نظارتی و بازرسی باید فسادها را گزارش کنند، بسیاری از دستگاهها بازرسی دارند و باید موارد را گزارش کنند. اگر هر دستگاهی مأمورش در فساد شریک بود باید این موضوع را سختتر گرفت و برخورد سختگیرانه با آن داشت. وی اظهار کرد: حل مشکلات عمومی در اولویت است، اما نباید از مسائل موردی نیز غافل شویم. محسنی اژهای گفت: کارها را باید کارشناسانه و با همفکری پیش ببریم و بایک توییت و فضاسازی رسانهای از تصمیم خود عقب نشینی نکنیم. وی همچنین گفت: نیاز داریم به هر قولی که میدهیم عمل کنیم و باید نهایت خود را برای تحقق قول خود به کار بگیریم چراکه موجب افزایش امیدواری مردم و جامعه میشود. محسنی اژهای با تأکید بر تلاش همه جانبه برای حمایت از تولید، گفت: همه طرفدار تولید هستیم، اما گاهی ممکن است کار تولیدکننده در وسط کار با یک مصوبه توقیف شود، بخشنامهها، قوانین و برنامهها باید از یک ثبات برخوردار باشد تا مردم روی آن حسابی باز کنند.