کد خبر: 1286590
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
ساچ چدنی نانوایی، صفحه یا تابه ای بزرگ و دایره ای شکل از جنس چدن است که برای پخت نان های سنتی مانند لواش، تافتون، سنگک، برخی نان های محلی و بربری استفاده می شود. ساج معمولاً روی شعله مستقیم یا منبع گرمایی قرار می گیرد که می تواند اجاق گاز، زغال یا هیزم باشد. این وسیله حرارت را به طور یکنواخت در سطح خود پخش می کند.

تبلیغات :::..:::..

ساچ چدنی نانوایی، صفحه یا تابه ای بزرگ و دایره ای شکل از جنس چدن است که برای پخت نان های سنتی مانند لواش، تافتون، سنگک، برخی نان های محلی و بربری استفاده می شود. ساج معمولاً روی شعله مستقیم یا منبع گرمایی قرار می گیرد که می تواند اجاق گاز، زغال یا هیزم باشد. این وسیله حرارت را به طور یکنواخت در سطح خود پخش می کند.

اما سنگ چدنی تنور نانوایی که همان ساج چدنی نانوایی است، در دستگاه های نانوایی گردان و تونلی کاربرد قابل توجهی دارد. ساج چدنی بر اساس طرح صفحه پخت و همچنین نوع نان (لواش، تافتون، بربری و سنگک) طراحی و سپس ریخته گری می شود. گفتنی است، ساج چدنی بر اساس وزن تمام شده آن قیمت گذاری می شود.

سنگ چدن نانوایی (ساج چدنی) چیست؟

در نانوایی هایی که پخت نان های لواش، بربری، سنگک و لواش را انجام می دهند، ساج چدنی یکی از اجزای بسیار مهم در دستگاه های تنور دوار است. شرکت نان سالم تبریز پخت، یکی از تولید کنندگان شناخته شده و معتبر در این صنعت است که انواع ساج چدنی نانوایی را با ضخامت و درصد خلوص بالای چدن طراحی و تولید می کند. این دستگاه ها برای مدت زمان بیشتری حرارت را در خود نگه می دارند. همین امر، منجر به تولید نان به صورت یکنواخت و یکدست شده و در مصرف انرژی هم صرفه جویی می شود.

یادآوری این نکته ضرورت دارد که ساج چدنی تنور نانوایی برای انواع فر گردان نانوایی (صفحه تخت و شیب دار) و برای فرهای تونلی پخت نان لواش، سنگک و تافتون از شرکت نان سالم قابل تهیه است.

انواع ساج چدن نانوایی

ساج های چدنی برای نانوایی بر اساس کاربرد، شکل، نوع حرارت دهی و شکل آن ها دسته بندی می شوند. در ادامه انواع مهم ترین ساج چدنی را معرفی کرده ایم:

1- ساج های چدنی صاف یا تخت

این وسیله سطحی صاف و یکدست دارد. بنابراین حرارت را به صورت یکنواخت پخش کرده و از سوختن نان جلوگیری می کند. ساج چدنی صاف برای پخت نان هایی مانند نان روغنی، برخی نان های محلی، لواش و تافتون مناسب است. این نوع بیشتر در نانوایی های خانگی و سنتی کاربرد دارد.

2- ساج های چدنی گود

این ساج ها کمی حالت کاسه ای دارند. برای پخت نان هایی مانند نان سنگک و برخی نان های حجیم تر کاربرد وسیعی دارند. این وسیله به دلیل عمق کم، حرارت را متمرکزتر منتقل می کند.

3- ساج چدنی سوراخ دار (زنبوری)

سوراخ های ریز یا متوسط بر روی سطح این ساج موجب می شود که گردش هوا بهتر و رطوبت زیر نان کاهش یابد. این ساج برای پخت برخی نان های ترد و نان سنگک که نیاز به برشته شدن دارند، مناسب است.

4- ساج چدنی نازک یا ضخیم

مدل های ضخیم تر، دیرتر گرم شده و حرارت را مدت طولانی تری حفظ می کنند. این ساج ها برای نانوایی های صنعتی و پخت نان در حجم بالا مناسب تر هستند. از طرف دیگر، مدل های نازک تر، زودتر حرارت را از دست می دهند و سریع تر داغ می شوند و برای استفاده در رستوران ها و خانه ها مناسب ترند.

5- ساج های چدنی بدون پایه و پایه دار

مدل های پایه دار برای پخت نان در فضای باز مناسب هستند و از سطح زمین یا شعله فاصله دارند. اما مدل بدون پایه آن، مستقیم بر روی شعله یا اجاق قرار می گیرد. این مدل هم برای رستوران ها و نانوایی های صنعتی کاربرد وسیعی دارد.

6- ساج چدنی مخصوص تنورهای برقی و گازی

این ساج ها به صورت خاص طراحی شده و برای مناسب برای قرار گرفتن در داخل تنورهای صنعتی، برقی یا گازی هستند. این صفحه های چدنی گرد یا مستطیل طراحی می شوند. برای پخت نان به صورت یکنواخت از این ساج ها استفاده می کنند. در نهایت هم یادآوری می کنیم که نوع ساچ چدنی به حجم تولید، منبع حرارتی و نوع نان بستگی دارد. برای دریافت مشاوره و قیمت دستگاه خمیرگیر سنگک و قیمت دستگاه نان سنگک، توصیه می کنیم از طریق تماس با کارشناسان متخصص در گروه های تولیدی و صنعتی معتبر اقدام نمایید.

ویژگی های ساج چدنی نانوایی سنگک

* به دلیل توانایی بالای چدن با مقاومت بالا، در نگهداری و توزیع حرارت به صورت یکنواخت، نان بدون سوختگی پخته می شود.

* امکان پخت نان در اندازه های مختلف فراهم می شود.

* گرما به مدت طولانی تر حفظ شده و نیاز به مصرف مداوم سوخت کاهش می یابد.

* نان بر روی ساج به سادگی و بدون روغن پخته و برشته می شود.

* قابلیت استفاده در رستوران ها، نانوایی های سنتی و صنعتی را دارد.

* این وسیله با کارایی بالایی که دارد، برای پخت نان سنتی مورد پسند قرار گرفته است.

دلایل ضرورت استفاده از ساج چدنی در پخت نان سنگک

* ساج چدنی به دلیل سطح صاف و توزیع حرارت یکنواخت، شرایط پخت نان سنگک را فراهم می کند. از آن جایی که نان سنگک سنتی بر روی سنگ های داغ پخته می شود، حفظ کیفیت و بافت و طعم سنتی نان اهمیت ویژه دارد.

* چدن این قابلیت را دارد که گرما را به طور یکنواخت حفظ و پخش کند؛ این ویژگی موجب می شود که نان سنگک به خوبی و بدون سوختگی، کاملاً مغزپخت و برشته پخته شود.

* سطح ساج چدن که داغ است در تماس با خمیر نان سنگک؛ تبخیر سریع رطوبت را ساده تر کرده و بافتی خوش رنگ و ترد به نان سنگک می دهد.

* ساج چدنی اگر به درستی گرم شده باشد، به هیچ عنوان خمیر نان سنگک به آن نمی چسبد.

* در دماهای بالا، چدن بسیار مقاوم است. پس در پخت نان سنگک که نیاز به حرارت زیاد دارد، ساج چدنی بدون این که بسوزد، می تواند برای سال ها بدون افت کیفیت کار کند.

* با استفاده از ساج چدنی، گرما مستقیم به خمیر منتقل شده و درنتیجه زمان پخت کاهش می یابد و کیفیت نهایی نان بهتر خواهد شد.

درنهایت، مشخص شد که سطح چدنی برای تولید و پخت نان سنگک یک وسلیه ضروری است. بدون تردید، دستیابی به یک بافت و طعم ایده آل و سنتی، بدون ساج چدنی نانوایی دشوار و تا حد زیادی امکان پذیر نخواهد بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار