کد خبر: 1286517
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
اندیشه و ذهن من در زندگی و زمان خلق داستان‌هایم تصویری بوده است و در زمان نگارش، تصاویر و صحنه‌های فیلم را در ذهنم می‌آفرینم

جوان آنلاین: هوشنگ مرادی کرمانی، گفت: زبان فارسی را باید تقویت کنیم و بهترین شیوه حفظ و گسترش این زبان، خواندن و نوشتن است. 
به گزارش جوان، نخستین رویداد فرهنگی هنری «هنرگان کتاب» به همت دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی معاونت امور فرهنگی و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و رسانه و با همکاری سازمان سینمایی و معاونت امور هنری در مجتمع فرهنگی باغ زیبا برگزار شد. در این مراسم معاونان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان و اهالی ادب حضور داشتند. 
هوشنگ مرادی کرمانی در ابتدای سخنان خود عنوان کرد: پیش از انقلاب اسلامی از یکی از آثارم اقتباس شد که چندان موفق نبود ولی اولین اقتباس خوب از آثارم به «کاکلی» اختصاص دارد که پس از انقلاب اسلامی انجام شد. وی با تأکید بر تاثیر ادبیات بر سینما و هنر عنوان کرد: اندیشه و ذهن من در زندگی و زمان خلق داستان‌هایم تصویری بوده است و در زمان نگارش، تصاویر و صحنه‌های فیلم را در ذهنم می‌آفرینم. مرادی کرمانی با بیان خاطراتی از کودکی خود به تاثیر تصویر در شکل‌گیری اندیشه و ذهن، اشاره کرد و گفت: از کودکی عاشق فیلم بودم و حتی مدتی در سینما کار کردم و یکی از دلایل تحصیلم در هنرستان همین علاقه به فیلم و سینما بوده است. وی همچنین عنوان کرد: روزی یکی از دوستانم از من پرسید، کتاب مکتوب به شکل امروزی تا کی می‌ماند؟ من پاسخ دادم تا زمانی که مادران به فرزندشان شیر می‌دهند و زبان فارسی باقی است. زبان فارسی را باید تقویت کنیم و بهترین شیوه حفظ و گسترش این زبان، خواندن و نوشتن است. مرادی کرمانی با اشاره به اینکه از سه سال پیش نوشتن را کنار گذاشته و اعتقاد دارد، دیگر نوبت جوان‌ترهاست، گفت: هر اثر اقتباسی را که مردم دوست داشته باشند، برایم جذاب‌ترین کارم است. 
امیر هوشنگ آقامیری، نگارگر و تذهیب‌کار کتاب‌های نفیس نیز در این رویداد درباره تحول هنر کتاب‌آرایی از سنت تا مدرنیته توضیح داد و گفت: در سال‌های اخیر که مشغول پژوهش درباره هنر بودم به علومی دست یافتم و فلسفه هنر را از زاویه‌ای دیگر بررسی کردم. هنر را می‌توان علمی میان‌رشته‌ای و مرتبط با فلسفه دانست؛ از زمان سقراط تاکنون شنیده‌ایم که هنر یک مفهوم انتزاعی است، اما آیا درحقیقت هنر قابل مشاهده است یا در مجسمه و نقاشی جلوه می‌کند؟ هنر یک زبان مشترک و رسانه است که با کمک کردن به کتاب مفاهیم دانش را منتقل می‌کند. نه تنها دانش را به بهترین شکل منتقل می‌کند بلکه یک پل ارتباطی بین تمام عناصر جهان و در همه چیز جاری است. 
وی درباره آینده کتاب‌آرایی نیز عنوان کرد: ما امروز از عصر ارتباطات هم عبور کرده‌ایم و وارد دوران هوش مصنوعی شده‌ایم. امروز دیگر کتاب است که ما را می‌خواند و وقتی صفحه‌ای را در فضای مجازی مطالعه می‌کنیم، هوش مصنوعی سلیقه ما را بررسی می‌کند و بر اساس آن به ما دریافت اطلاعات از منابع دیگر را پیشنهاد می‌دهد.

برچسب ها: زبان فارسی ، فرهنگ ، ارشاد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار