جوان آنلاین: رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس با اشاره به جایزه کتاب سال دفاع مقدس گفت: این جایزه نبض تولید و آثار و انتشار کتب دفاع مقدس در این رویداد را در دست میگیرد، یعنی این جایزه فقط یک جشنواره نیست، این رویداد رصد و دیدهبانی وضعیت تولید نشر دفاع مقدس را انجام میدهد.
به گزارش «جوان»، سردار مهدی امیریان، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در نشست خبری بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت با بیان اینکه موضوع دفاع مقدس بخشی از تاریخ پرافتخار جمهوری اسلامی ایران است، عنوان کرد: اگر بخواهیم گذشته را بشناسیم، قدم اول ماندگار کردن آن است و راههای متعددی برای این اقدام وجود دارد، اما به نظر بهترین و ماندگارترین ابزار برای این اقدام پرداختن به آثار مکتوب است؛ بزرگترین جنگها و اتفاقات دنیا با کتابها در تاریخ ماندگار شدهاند.
امیریان با تأکید بر اینکه موضوع کتاب دفاع مقدس تنها یک بخش از انواع کتابها نیست، بلکه مشخصاً خودش یک وزن بسیار زیادی در حوزه ادبیات دارد، ادامه داد: ادبیات دفاع مقدس و مقاومت امروز موضوعیت و جایگاه ویژهای دارد و در این مسیر و موضوع رویدادهای زیادی برگزار میشود، اما ما در سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یکی از سازمانهای پررویداد در بنیاد هستیم که رویدادهایی مانند داستان کوتاه یوسف، رویداد کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت و کنگره ادبیات پایداری را برگزار میکنیم که یکی از رویدادهای مهم، اثرگذار و گسترده در این مسیر، جایزه انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس به پیشینه این رویداد پرداخت و ادامه داد: وقتی یک رویداد ۲۲ دوره برگزار میشود، نشان از قدمت و ریشههای محکم آن دارد که هر سال در هر شرایطی برگزار شده است. نگاه ما در این رویداد صرفاً به عنوان یک روز اختتامیه نیست، بلکه اختتامیه یک برنامه نمادین در روز آخر است، چراکه ما تقریباً حدود ۱۰ماه برای اختتامیه فعالیت میکنیم.
وی ادامه داد: دبیرخانه جایزه از اردیبهشتماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرده است و بیش از ۲ هزار ۵۰۰کتاب به دبیرخانه ارسال شده و توسط داوران مورد بررسی قرار گرفته است. نقش دیگر این جایزه نبض تولید و آثار و انتشار کتب دفاع مقدس در این رویداد صورت میگیرد، یعنی این جایزه فقط یک جشنواره نیست و اگر بخواهیم وضعیت تولید و ناشران و مخاطبان دفاع مقدس را بررسی کنیم، این رویداد رصد و دیدهبانی وضعیت تولید نشر دفاع مقدس را انجام میدهد و این کار میتواند به طراحی و برنامهریزیهای بلندمدت و سیاستگذاریها در سطح کلان حاکمیتی کمک کند تا ناشران بتوانند ادامه راهشان را مورد بررسی قرار دهند.
امیریان به بخشهای کتاب دفاع مقدس از تاریخ شفاهی، خاطرات، پژوهش، شعر و کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: یکی از بروندادهای این جایزه رصد و پایش از انواع کتب دفاع مقدس در کشور است که وضعیت چگونه است و آیا همخوانی و هموزنی وجود دارد و این کتابها به اندازه نیاز تولید شدهاند، چراکه ممکن است یک جاهایی تولیدات بیش از نیاز باشد یا کمکاری وجود داشته باشد. بنابراین اعلام وضعیت یکی از ویژگیهای این رویداد است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، جایگاه سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس را یک جایگاه حاکمیتی دانست و گفت: سیاستگذاری، حمایت، هدایت، هماهنگی و نظارت پنج وظیفه اصلی ما در سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارز شهای دفاع مقدس است و اساساً برگزاری این رویداد و دیگر رویدادهای در راستای تحقق این وظایف است.
سردار امیریان در پایان مطالبه تولید ۱۰۰ برابری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص موضوع دفاع مقدس را یک حرف و مطالبه جدی دانست و تأکید کرد: معظمله فرمودند در موضوع دفاع مقدس، تولید ۱۰۰ برابری را میتوانیم انجام دهیم و مشخصاً در حوزه کتاب نویسنده و موضوع و ظرفیت آن را داریم. بنابراین باید به سمت تحقق این مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی حرکت کنیم و بخشی از این مسیر توسط اصحاب رسانه صورت میگیرد.