کد خبر: 1269523
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با حبیب قاسمی نماینده مجلس
دولت‌ها در شرایط سخت وظیفه حمایت از مردم را برعهده دارند. به ویژه در حوزه‌هایی مانند مسکن که جزء نیاز‌های اساسی شهروندان است این ضرورت بیشتر احساس می‌شود. در همین راستا، دولت سیزدهم به ریاست شهید رئیسی اعطای تسهیلات ساخت مسکن را با جدیت در دستور کار داشت. در مجلس نیز قوانین خوبی در زمینه اعطای تسهیلات ساخت مسکن داریم. 
حسام کمالی

جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است نامه‌ای که نمایندگان مجلس به رئیس‌جمهور در رابطه با مبلغ جدید تسهیلات ساخت مسکن زده‌اند، درخواست ۸۵ میلیون ایرانی از رئیس‌جمهور برای اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان است. دولت به احترام خواسته مردم و نمایندگان باید اجرای این مصوبه را در دستور کار قرار دهد. 

دولت‌ها در شرایط سخت وظیفه حمایت از مردم را برعهده دارند. به ویژه در حوزه‌هایی مانند مسکن که جزء نیاز‌های اساسی شهروندان است این ضرورت بیشتر احساس می‌شود. در همین راستا، دولت سیزدهم به ریاست شهید رئیسی اعطای تسهیلات ساخت مسکن را با جدیت در دستور کار داشت. در مجلس نیز قوانین خوبی در زمینه اعطای تسهیلات ساخت مسکن داریم. 

چیزی که در عمل می‌بینیم این است که بانک‌ها همکاری لازم را برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن ندارند و به انحای مختلف از اجرای قوانین و مصوبات شانه خالی می‌کنند. یکی از مهم‌ترین مصوباتی که اخیراً در شورای عالی مسکن داشتیم، افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان بود. 

مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن همچنان در بانک مرکزی مانده و به بانک‌های عامل ابلاغ نشده است. این در حالی است که این مصوبه اضافه بار مالی برای بانک‌ها ندارد و شخص رئیس بانک مرکزی نیز در جلسه تصویب مصوبه افزایش تسهیلات حضور داشت. 

حبیب قاسمی، نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان پنج ماه پیش در شورای عالی مسکن با توجه به تورم به تصویب رسید به «جوان» می‌گوید: «مبلغ تسهیلات ساخت مسکن از پایان سال ۱۴۰۰ به میزان ۵۵۰ میلیون تومان تعیین شده بود. به دلیل تورم و بالا رفتن هزینه‌های ساخت و ساز، در شورای عالی مسکن تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن مصوب شد.» 

وی ادامه می‌دهد: «در شورای عالی مسکن به درستی متناسب با تورم سقف تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت، اما تصویب قوانین و مصوبات صحیح یک چیز است و اجرای آنها چیز دیگری.» 
این نماینده مجلس تصریح می‌کند: «مصوبه شورای عالی مسکن تأثیری در افزایش سهم بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن نداشت. به این معنا که اضافه بار مالی برای بانک‌ها در حوزه مسکن ایجاد نشد و آنها ملزم بودند مانند قبل ۲۰ درصد از تسهیلات سالانه خود را مطابق قانون جهش تولید مسکن به این بخش اختصاص دهند.» 

قاسمی می‌گوید: «شبکه بانکی کشور دچار سوءبرداشت شد و تصور بر این بود که مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن منجر به تحمیل اضافه بار مالی به بانک‌ها می‌شود. در کمیسیون عمران مجلس تلاش کردیم این سوءتفاهم را از طریق نامه‌ای که به رئیس بانک مرکزی زدیم. حل کنیم.» 

وی توضیح می‌دهد: «بانک مرکزی اعلام کرد در شرایطی که برای پرداخت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی با مشکل مواجه هستیم، چرا مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در شورای عالی مسکن مصوب شده است. اینجا طی نامه‌نگاری با وزیر راه و شهرسازی و رئیس بانک مرکزی موضوع را روشن کردیم که در این مصوبه افزایش بار مالی برای بانک‌ها صورت نگرفته است و بانک‌ها ملزم به پرداخت همان ۲۰ درصد از تسهیلات به صورت سالانه 
هستند.» 

این نماینده مجلس می‌گوید: «بر اثر پیگیری‌هایی که در مجلس انجام شد، در نهایت آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی متعهد شدند اعطای تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در دستور کار قرار گیرد.» 

قاسمی می‌افزاید: «اینکه بیش از ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای از شخص رئیس‌جمهور خواستار اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن شده‌اند، نشان‌دهنده اهمیت موضوع است. مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین نیاز‌های اساسی مردم مطرح است که در حال حاضر خانوار‌ها برای دسترسی به آن با مشکل جدی مواجه هستند، بنابراین دولت وظیفه دارد به حمایت از اقشار مختلف برای خانه‌دار شدن بپردازد.» 

وی ادامه می‌دهد: «اعطای تسهیلات ساخت مسکن راهکاری برای کمک به خانواده‌هاست تا بتوانند به ساخت مسکن در سطح خرد برای خودشان بپردازند. اجرای مصوبات در این زمینه از همین جهت قابل توجه است.» 

این نماینده مجلس تصریح می‌کند: «جزو امضاکنندگان نامه به رئیس‌جمهور هستم. این نامه در مدت زمان کوتاهی تنظیم و برای ریاست جمهوری ارسال شد. می‌توان به جرئت اعلام کرد اگر وقت بیشتری داشتیم، تمام نمایندگان این نامه را امضا می‌کردند و خواستار اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی می‌شدند.» 

قاسمی خاطرنشان می‌کند: «نامه‌ای که نمایندگان مجلس به رئیس‌جمهور در رابطه با مبلغ جدید تسهیلات ساخت مسکن زده‌اند، درخواست ۸۵ میلیون ایرانی از رئیس‌جمهور برای اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان است. دولت به احترام خواسته مردم و نمایندگان باید اجرای این مصوبه را در دستور کار قرار دهد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار