جوان آنلاین: نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به روند غیرقانونی انتخاب بازرسان اتحادیه گفت: پنج منطقه تهران بیشترین بنگاه املاک غیرمجاز را دارند.
به گزارش تسنیم، داوود بیگینژاد در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در رابطه با تخلف برخی بازرسان اتحادیه املاک اظهار کرد: در اتحادیه املاک بیش از ۴۰۰ بازرس داریم که از این تعداد شش نفر رسمی هستند. مابقی مشاوران املاکی هستند که به صورت افتخاری با بنگاههای املاک غیرمجاز برخورد میکنند.
وی با تأیید تخلف برخی بازرسان ادامه داد: باید بپذیریم تا وقتی سیستم کاغذی باشد، تخلف صورت میگیرد، اما اگر کشف تخلف سیستمی شود شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود. یکی اینکه زحمت بازرس هدر نمیرود، ضمن اینکه مسیر برخورد با بنگاه املاک متخلف که فرار مالیاتی دارد قانونی میشود. وی با یادآوری اینکه میتوانیم در این حوزه آمارسازی کنیم، گفت: بخش عظیمی از مشاوران املاک فعال در تهران مجوز ندارند. وقتی اینها مجوز ندارند، حاکمیت از ترنور مالی بینصیب میشود.
وی با اشاره به آمار بنگاههای املاک فاقد پروانه، اضافه کرد: آمار متعددی را در این باره شنیدهام؛ ۲ هزارو ۵۰۰ تا ۲ هزارو ۷۰۰. یکی از مسئولان وزارت راه نیز چندی قبل اعلام کرد ۵ هزار بنگاه املاک غیرمجاز در تهران داریم.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه معتقدم بیش از ۲ هزارو ۵۰۰ واحد املاک فاقد پروانه در تهران داریم، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۲هزار بنگاه املاک مجوزدار در ۲۰ منطقه تهران داریم.
تعداد بازرسان متخلف را نداریم
بیگینژاد در پاسخ به پرسش دیگر تسنیم در خصوص تعداد بازرسان متخلف گفت: در اتحادیه مشاوران املاک کمیسیون بازرسی داریم که اوایل امسال از آنها آمار تخلفات بازرسان را درخواست کرده ایم که هنوز گزارش مربوط را به ما ندادهاند.
ابهام در فرایند انتخاب بازرسان اتحادیه
وی با یادآوری اینکه انتخاب بازرس باید بر اساس تأیید هیئت مدیره اتحادیه باشد که الان اینگونه نیست، تأکید کرد:بیشترین بنگاه املاک غیرمجاز تهران در مناطق ۲، ۳، ۴، ۵ و ۲۲ هستند.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک همچنین در رابطه با واحدهای اجاره داده مجری معروف و ادعای مطرح شده در خصوص اجرای با وکالتنامه اظهار کرد: متن وکالتنامه در رابطه با این موضوع بسیار مهم است. باید دید آیا وکیل، مجوز امضای قرارداد با مستأجران را داشته یا خیر.
وی با بیان اینکه مستأجران نباید با وکیل مالک به تصور اینکه وکالت نامه جامع است قرارداد امضا کنند و لازم است متن وکالتنامه را با دقت رؤیت کنند، گفت: اینکه اختیارات وکیل با اقدام وی در امضای قرارداد اجاره متناسب نباشد از نظر دادگاه قابل استناد نیست.
وی ادامه داد: ممکن است وکیل فقط حق اجاره را داشته باشید و حق دریافت اجارهنامه را نداشته باشد.