جوان آنلاین: بهرغم فضاسازیهای یک سال گذشته رژیم صهیونیستی و غرب علیه مقاومت و فلسطینیان، حضور گسترده مردم معترض به کشتار اشغالگران در پنج قاره حاکی از این است که وجدانهای بیدار افکار عمومی همچنان بر لزوم پایان جنایات صهیونیستها و آزادی مردم فلسطین تأکید دارند.
پس از عملیات طوفان الاقصی، صهیونیستها و حامیان آنها در کنار تلاشها برای کمرنگ جلوه دادن ابعاد این عملیات و بهبود جو روانی منفی شکل گرفته در اراضی اشغالی، یک خط خبری تکراری را بار دیگر در دستور کار قرار دادند و آنهم استفاده از دستاویز «یهودستیزی» در انعکاس اخبار مربوط به طوفان الاقصی بود. در هفتهها و ماههای پس از این عملیات، این خط خبری که همچنان هم پیگیری میشود، تلاش میکرد اقدامات مقاومت علیه جنایات مکرر صهیونیستها علیه مردم غزه را در جرگه «تروریسم» و «یهودستیزی» دستهبندی کنند. با این حال، اعتراضات جهانی در ۷ اکتبر ۲۰۲۴ نشان داد که افکار عمومی جهان وارد بازی رسانهای حامیان رژیم تلآویو نشده است. در سالگرد این عملیات، شمار افراد زیادی به خیابانها آمدند و فریاد «فلسطین را آزاد کنید» سر دادند. شهرهای بزرگ آسیایی، آفریقایی، اروپایی و امریکایی و حتی در استرالیا عرصه فریاد خشم از کشتار صهیونیستها بود. احمد اونل یکی از حامیان فلسطین در تجمعی در استانبول که هزاران نفر را گردهم آورده بود، گفت: «ما اینجا هستیم تا از مقاومت فلسطین حمایت کنیم.»
در جاکارتا، پایتخت اندونزی که به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان شناخته میشود، صدها حامی فلسطین صبح روز یکشنبه در نزدیکی سفارت امریکا تجمع کردند و از واشینگتن خواستند ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند. در سیدنی استرالیا نیز هزاران نفر از حامیان فلسطین در تجمعی گردهم آمده و پرچمهای لبنان و فلسطین را در میانه حضور گسترده نیروهای پلیس به حرکت درآورده و شعارهایی در حمایت از فلسطین سر دادند. در رباط پایتخت مراکش نیز هزاران نفر در حمایت از غزه و مردم فلسطین، خواستار توقف خشونتها در لبنان شدند. آنها همچنین خواستار قطع روابط دیپلماتیک مراکش با رژیم صهیونیستی شده و شعار «نه به عادیسازی، فلسطین برای فروش نیست» سر دادند. در تایلند نیز مردم در اعتراض به بیعدالتیهایی که از سال ۱۹۴۸ بر فلسطینیها تحمیل شده و با درخواست حمایت از حقوق بشر و ایجاد کشور فلسطین به خیابانها آمدند.
لبیک یا اقصی
در کراچی پاکستان راهپیمایی با عنوان «راهپیمایی میلیونی الاقصی» از سوی حزب اصلی سیاسی- مذهبی پاکستان یعنی «جماعت اسلامی» و با حمایت حزب چپ میانه مردم پاکستان، «مجلس وحدت مسلمین» به عنوان حزب سیاسی- مذهبی شیعه پاکستان و انجمن وکلای این کشور و با همراهی چندین گروه حامی فلسطین، مسیحیان و هندوها در کراچی برگزار شد. هزاران نفر با شعار «لبیک یا اقصی» و «لبیک یا غزه» پرچمهای فلسطین و پاکستان را در دست داشتند. همچنین روی بنرهایی که شرکتکنندگان در این راهپیمایی در دست داشتند، عبارت «نسلکشی در غزه را متوقف کنید»، «الاقصی، دفاع از تو باور ماست» نوشته شده بود. بسیاری از شرکتکنندگان تصاویری از شیخ احمد یاسین، مؤسس حماس و شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و شهید سیدسید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله در دست داشتند. نعیم الرحمان، رئیس جماعت اسلامی پاکستان، از سازمان همکاری اسلامی به دلیل سکوتش درباره جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه بهشدت انتقاد و همزمان از اقدامات کشورهایی مانند آفریقای جنوبی به دلیل شکایت از این رژیم در دیوان بینالمللی دادگستری استقبال کرد. در شهر تورنتو کانادا هم عده زیادی از مردم در حمایت از غزه و لبنان تظاهرات کردند. منابع عبری زبان اعلام کردند که شهرک نشینان صهیونیست در سالروز هفتم اکتبر، مقابل محل اقامت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر صهیونیستها در قدس اشغالی تظاهرات کردند و خواستار امضای فوری توافق مبادله اسرا با مقاومت شدند. نتیجه یک نظرسنجی نشان میدهد که با از بین رفتن همبستگی پس از ۷ اکتبر میان ساکنان اراضی اشغالی، اختلافات عمیقی در مورد اهداف جنگ غزه وجود دارد. نظرسنجی مؤسسه دموکراسی اسرائیل حاکی از این است که اکثر پرسششوندگان خواستار پایان جنگ هستند و بازگشت اسرا هدف اصلی آنهاست، البته حامیان نتانیاهو، با این موضوع موافق نیستند. بر اساس این نظرسنجی، بسیاری از شیوه مدیریت نتانیاهو و دیگر رهبران سیاسی ابراز نارضایتی کردند. ۵۳ درصد از آنها در پاسخ به سؤال زمان پایان جنگ در غزه گفتند که این زمان گذشته است، اما ۳۶ درصد گفتند که همچنان زمان باقی است. این نظرسنجی نشان داد که اسرائیلیهای عرب اکثراً طرفدار پایان دادن به جنگ هستند، در حالی که پاسخدهندگان یهودی بین توقف جنگ و ادامه دادن به ترتیب بین ۴۵ تا ۴۳ درصد تقسیم شدند.