جوان آنلاین: بسیاری از تحلیلگران ارزی معتقدند که تنشهای فعلی نیز مشابه تنشهای فروردین امسال است. جایی که ایران در قالب عملیات وعده صادق ۱ به اسرائیل پاسخ داد. در آن زمان قیمت دلار به ۶۷ هزار تومان نیز رسید، اما پس از فروکش کردن تنشها هر دلار با افت ۱۰ هزار تومانی همراه شد و به ۵۸ هزار تومان افت کرد؛ بنابراین در حال حاضر و در اوج تنشها که دلار در بازار آزاد در حوالی ۶۳ هزار تومان قرار دارد با سقف تاریخی که ۶۷ هزار تومان بود هنوز فاصله دارد.
علی تاکید تحلیلگران مبنی بر اینکه در درگیریها گسترش پیدا نمیکند، اما پمپاژ اخبار ضد و نقیض متوقف نشده و رسانههای داخلی و خارجی با انتشار اخبار غیررسمی فضای بازار ارز را متشنج میکنند.
آلبرت بغزیان؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران درخصوص افزایش هیجانی نرخ ارز پس از اتفاقات سیاسی ـ امنیتی اخیر گفت: در طول یک سال گذشته بعد از عملیات طوفان الاقصی تا کنون بارها شرایطی بدتر از وضعیت کنونی بازار ارز را تجربه کرده و پشتسر گذاشتهایم، شرایطی که در ظاهر این تصویر را به ما میداد که نرخ ارز از قیمتهای بالا بازگشتناپذیر است، اما اینگونه نشد.
وی دراینباره توضیح داد و گفت: مباحث مختلف در جنگ غزه، سقوط هلیکوپتر رئیس جمهور، شهادت اسماعیل هنیه و بسیاری از وقایع زمینههای مساعدی برای جهش نرخ ارز بود، اما بهدلیل وجود منابع ارزی و مدیریت صحیح بانک مرکزی در همان روزهای اول به نقطه اصلی یعنی قیمتهای اولیه بازگشت.
بغزیان معتقد است: خوشبختانه مدل مدیریت بانک مرکزی در این دوره مدیریتی متفاوت است چراکه شاهد هستیم بانک مرکزی فریب شرایط تنشهای سیاسی را نمیخورد و در بازی هیجانات شرکت نمیکند.
کارشناس اقتصادی یادآور شد: مدیریت صحیح بانک مرکزی و عدم مداخله هیجانی و دستوری در بازار ارز موجب بازگشت سریع نرخ ارز به قیمتهای قبلی خود شده و خواهد شد، بنابراین اینبار نیز شاهد همان وقایعی خواهیم بود که در هفتهها و ماههای گذشته تجربه کردهایم. امیدواریم مردم به تجربههای گذشته توجه کنند و وارد بازی نشوند که دشمن برای بیثباتی اقتصاد و تحمیل تورم بیشتر به مردم تدارک دیده است.
همزمان با اقدامات بانک مرکزی در زمینه ارز، خبرها حاکی از این است که تعداد جلسات حراج سکه نیز در هفته افزایش مییابد. کارشناسان افزایش عرضه سکههای دولتی را نیز در به تعادل رساندن قیمتها موثر عنوان میکنند.