جوان آنلاین: سفارت ترکیه در فلسطین اشغالی در واکنش به ترور اسماعیل هنیه در تهران، پرچم خود را به حالت نیمهافراشته درآورد؛ کاری که واکنش رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته است. وزیر خارجه اسرائیل گفته که اسرائیل عزاداری برای قاتلی مانند هنیه را تحمل نخواهد کرد.
مناسبات ترکیه با رژیم صهیونیستی ۱۴ سال بعد از حمله تلآویو به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه به مردم تحت محاصره غزه، در حال بحرانی شدن است. سفارت ترکیه در تلآویو، روز پنجشنبه به احترام شهادت «اسماعیل هنیه»، رهبر سیاسی حماس، پرچم خود را به حالت نیمهافراشته درآورد؛ اقدامی که اسرائیلیها با خشم به آن واکنش نشان دادند. «یسرائیل کاتس»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، معاون سفیر ترکیه در اراضی اشغالی را احضار کرد و در واکنش به اقدام ترکیه در نیمهافراشته کردن پرچم ترکیه در تلآویو در بیانیهای گفت: «دولت اسرائیل عزاداری برای قاتلی مانند اسماعیل هنیه را تحمل نخواهد کرد.» در بیانیه وزیر خارجه اسرائیل آمده است: «هنیه، رهبر حماس در حمله هفتم اکتبر به اسرائیل بوده است که در آن هزار و ۲۰۰ اسرائیلی و خارجی کشته شدند و بیش از ۲۵۰ نفر هم به گروگان گرفته شدند.»
روزنامه «تایمز آو اسرائیل»، از قول کاتس نوشته است: «اگر نمایندگان سفارت ترکیه در تلآویو میخواهند عزاداری کنند، به ترکیه بروند و با اربابشان رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه که حماس را در آغوش گرفته و از اقدامات جنایتکارانه آن حمایت میکند، عزاداری کنند.» در مقابل، اونجو کچلی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به موضع طرف اسرائیلی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: شما نمیتوانید با کشتن مذاکرهکنندگان و تهدید دیپلماتها به صلح برسید. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه همچنین روز پنجشنبه در تماس تلفنی با جو بایدن، همتای امریکایی خود گفته ترور اسماعیل هنیه، رئیس سیاسی حماس «ضربه سنگینی» به تلاشهای آتشبس در غزه وارد کرده است. وی تأکید کرد، رژیم صهیونیستی به دنبال کشاندن تنش و آتش غزه به سراسر منطقه است.
این البته تنها بخشی از مناسبات پرتنش دوطرف ظرف هفتههای اخیر است؛ روابطی که حملات تند و تیز اردوغان، نخستوزیر ترکیه آن را به بحرانیترین وضعیت از زمان حمله اسرائیل به کشتی ماوی مرمره رسانده است. اواسط هفته قبل هم اردوغان در اوج تنش تلآویو با بیروت، گفت که ترکیه ممکن است وارد فلسطین شود، همانطور که قبلاً وارد لیبی و قرهباغ شده بود. او البته توضیح نداد که از چه نوع مداخلهای صحبت میکند ولی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت که او جا پای صدام حسین گذاشته است. «کاتس» همچنین از ائتلاف ناتو خواست ترکیه را اخراج کند. منابع آگاه همچنین روز پنجشنبه به رویترز گفتند که ترکیه از ماه اکتبر به دلیل جنگ اشغالگران در نوار غزه مانع همکاری ناتو و رژیم صهیونیستی شده است. این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که ترکیه از ماه اکتبر به همه تعاملات ناتو با اشغالگران از جمله جلسات و آموزشهای مشترک، اعتراض کرده است، زیرا «کشتار» فلسطینیان به دست اشغالگران در غزه را نقض اصول بنیانگذار ناتو میداند.