کد خبر: 1232925
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۰
کشور‌های اروپایی علاوه بر محکوم‌کردن جنایات رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه قصد دارند پا را از این مرحله فراتر بگذارند و اقدامات اجرایی و مجازات‌هایی را علیه این رژیم اعمال کنند
 سیدطاهر میرعمادی

جوان آنلاین: با تداوم جنگ غزه و جنایات بی‌سابقه رژیم‌صهیونیستی به خصوص نسل‌کشی فلسطینی‌ها، موضع‌گیری‌های اروپا وارد مرحله جدیدی شده است و انتقادات تندی از سوی مقامات ارشد اتحادیه اروپا علیه تل‌آویو مطرح می‌شود. شارل میشل، رئیس شورای اروپا هفتم خرداد (۲۷ می) در واکنش به شهادت ده‌ها فلسطینی در حملات نظامی رژیم‌صهیونیستی در رفح در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داد که این اقدامات می‌تواند روابط دو طرف را تضعیف کند: «مشاهده کشته‌شدن غیرنظامیان بی‌گناه فلسطینی در حمله اخیر وحشتناک است. دیگر هیچ منطقه امنی برای آوارگان فلسطینی وجود ندارد. من از اسرائیل می‌خواهم به دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری احترام کامل بگذارد و به سرعت حمله نظامی خود را در رفح متوقف کند.» 
چوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با حمایت از اقدام دادستان دیوان بین‌المللی کیفری برای درخواست صدور حکم بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی و نیز حکم دیوان بین‌المللی دادگستری برای توقف عملیات نظامی اسرائیل در رفح تأکید کرد که اعضای اتحادیه اروپا اجرای احکام دیوان لاهه را لازم می‌دانند. بورل با اشاره به این حکم گفت اتحادیه اروپا باید بین حمایت از نهاد‌های بین‌المللی و حمایت از «اسرائیل» یکی را انتخاب کند. انتقاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از بی‌اعتنایی رژیم‌صهیونیستی به قوانین بین‌المللی از جمله حکم اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری در زمینه توقف حمله به رفح نشان‌دهنده ماهیت ضدانسانی این رژیم جنایتکار است که در جریان هشت ماهه غزه همه موازین، قوانین و معاهدات بین‌المللی ناظر بر درگیری‌های مسلحانه از جمله کنوانسیون ۱۹۴۸ ژنو درباره منع نسل‌کشی را زیر پا نهاده است. بی‌اعتنایی آشکار تل‌آویو به حکم دیوان در سایه حمایت همه‌جانبه امریکا از آن و تداوم ارسال تسلیحات به فلسطین اشغالی برای کشتار فلسطینی‌ها صورت می‌گیرد. به رغم استقبال کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی از حکم دیوان بین‌المللی دادگستری، اما امریکا صلاحیت دیوان را برای چنین درخواستی رد کرده است. رژیم‌صهیونیستی با تکیه بر حمایت واشینگتن، آشکارا به مخالفت با حکم دیوان لاهه برخاسته و در حملات خود به رفح، شدت بی‌سابقه‌ای داده است. 
موضع‌گیری تند رئیس شورای اروپا از جمله آخرین اعلام مواضع اروپایی‌ها درباره رویداد‌های اخیر در جنگ هشت ماهه غزه از جمله حملات گسترده رژیم‌صهیونیستی به رفح و حکم دیوان لاهه برای توقف این حملات است. اتحادیه اروپا در کنار امریکا همواره از حامیان سنتی اسرائیل بوده‌اند و حتی شماری از کشور‌های اروپایی مانند آلمان و فرانسه در کنار بریتانیا در ابتدای جنگ غزه از حامیان اقدامات آن علیه فلسطینی‌ها به بهانه مبارزه با حماس بودند، اما با گذشت چند ماه از جنگ غزه و آشکارشدن اقدامات عامدانه رژیم‌صهیونیستی برای نسل‌کشی فلسطینی‌ها و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در غزه، به تدریج برخی کشور‌های اروپایی و سپس اتحادیه اروپا به مخالفت با عملیات نظامی این رژیم در غزه پرداخته و خواهان آتش‌بس و کمک‌رسانی به مردم غزه شده‌اند. 

 بی‌اعتنایی تل‌آویو‌
نقطه عطف در این زمینه اعلام تصمیم رژیم‌صهیونیستی برای عملیات گسترده زمینی در رفح در جنوب غزه است که اکنون به مأمن صد‌ها هزار نفر از مردم غزه تبدیل شده است که از شمال و مرکز غزه در اردوگاه‌هایی در مناطق مختلف رفح و اطراف آن مستقر شده‌اند و حمله اسرائیل به رفح به طور جدی زندگی آن‌ها را در معرض مخاطره قرار داده است. با توجه به همین مسئله آفریقای‌جنوبی چند هفته قبل از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست که به عنوان اقدامی اضطراری به اسرائیل دستور دهد حمله به رفح را متوقف کند و بر این مسئله تأکید کرده بود که اقدامات اسرائیل در جنوب غزه یک عملیات «نسل‌کشی» است و بقای مردم فلسطینی را تهدید می‌کند. دیوان بین‌المللی دادگستری نیز در نهایت روز جمعه چهارم خرداد (۲۴ می) رأی داد اسرائیل باید «فوراً» حمله نظامی خود را به رفح در جنوب باریکه غزه متوقف کند. این دیوان با ۱۳رأی موافق و دو رأی مخالف حکم توقف فوری عملیات نظامی رژیم‌صهیونیستی در رفح را صادر کرد و بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خواستار شد. دیوان بین‌المللی دادگستری استدلال کرد که حکم این دادگاه برای تضمین بقای مردم فلسطینی حیاتی است، با این حال این حکم با بی‌اعتنایی رژیم‌صهیونیستی مواجه شده و این رژیم در اقدامی عامدانه حملات توپخانه‌ای و هوایی خود را به رفح در روز‌های اخیر با شدت بی‌سابقه‌ای ادامه داده است. این اقدام تل‌آویو با واکنش و محکومیت گسترده جهانی از جمله از جانب اروپا مواجه شده است. در این راستا وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا همزمان با گسترش عملیات نظامی رژیم‌صهیونیستی در شهر مرزی رفح و شهادت ده‌ها فلسطینی بی‌گناه، بر لزوم رعایت احکام دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان کیفری بین‌المللی درباره ضرورت توقف جنگ در نوار غزه و پرهیز از تهدید مراجع قضایی تأکید کرده‌اند. دیپلمات‌های ارشد کشور‌های اروپایی در نشست ماهانه اعضای شورا در بروکسل، اجرای احکام دادگاه لاهه را لازم دانستند، حتی آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان که از حامیان سنتی رژیم‌صهیونیستی شناخته می‌شود، گفت: حکم دادگاه بین‌المللی دادگستری مبنی بر اینکه اسرائیل باید به سرعت حمله نظامی خود را در رفح متوقف کند، الزام‌آور است و باید به آن احترام گذاشته شود. 

 فراتر از شعار
به نظر می‌رسد اکنون کشور‌های اروپایی علاوه بر محکوم‌کردن جنایات رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه قصد دارند پا را از این مرحله فراتر بگذارند و اقدامات اجرایی و مجازات‌هایی را علیه این رژیم اعمال کنند. شارل میشل، رئیس شورای اروپا با لحنی تند درباره امکان لغو «موافقتنامه مشارکت اتحادیه اروپا و اسرائیل» هشدار داده است: «من به اسرائیل یادآوری می‌کنم که موافقتنامه مشارکت اتحادیه اروپا و اسرائیل باید بر اساس احترام به حقوق بشر و قوانین بین‌المللی ادامه یابد. ماده۲ «موافقتنامه مشارکت اتحادیه اروپا و اسرائیل» بیان می‌دارد که روابط اتحادیه اروپا و اسرائیل - و همچنین مفاد خود این موافقتنامه‌- «بر اساس احترام به حقوق بشر» استوار است و این اصل «عنصر اساسی» این رابطه را تشکیل می‌دهد. 
همچنین بلژیک به عنوان یکی از اعضای قدیمی اتحادیه اروپا خواهان تحریم اسرائیل شده است. پترا دی سوتر، معاون نخست‌وزیر بلژیک گفته است: «از حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان رفح وحشت‌زده شده‌ام. زمان اعمال تحریم‌ها علیه اسرائیل فرا رسیده است... ما باید جنایات جنگی اسرائیل را به طور کامل متوقف کنیم.»
با توجه به موضع‌گیری‌های اخیر اتحادیه اروپا و مقامات ارشد آن مشخص است که اختلاف بین بروکسل و واشینگتن درباره جنگ غزه و اقدامات رژیم‌صهیونیستی و نیز حکم دیوان لاهه و اقدام احتمالی دیوان بین‌المللی کیفری علیه سران رژیم‌صهیونیستی به تدریج عمیق‌تر می‌شود. با تداوم جنگ غزه اروپایی‌ها تلاش کرده‌اند به تدریج مسیر خود را از واشینگتن در زمینه حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل جدا کنند و در این زمینه به انتقاد از جنایات رژیم‌صهیونیستی پرداخته و خواهان توقف حملات این رژیم در باریکه غزه به خصوص رفح در جنوب این منطقه شده‌اند، با این حال نباید فراموش کرد که هنوز هم برخی کشور‌های اروپایی مانند آلمان و بریتانیا با ادامه ارسال تسلیحات به اسرائیل عملاً به حمایت از تل‌آویو ادامه می‌دهند و شریک جنایات بی‌سابقه آن علیه فلسطینی‌ها هستند.

برچسب ها: تل آویو ، فلسطین ، اروپا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار