کد خبر: 1232756
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
حجت‌الاسلام حسین ایزدی*

اولین‌باری که مقام معظم رهبری تعبیر تقوای سیاسی را به کار بردند برای برخی نشاندن تقوا کنار سیاست تازه به نظر می‌رسید. ایشان در سخنرانی اخیر خود نیز جمله‌ای کلیدی داشتند که شاید برجسته نشد:
«افرادی هم که وارد میدان انتخابات شده‌اند، از بداخلاقی، بددهنی و توهین و تهمت به دیگران در تبلیغات و فضای مجازی و همچنین از سیاه‌نمایی و بیان مطالب دروغ و خلاف واقع برای جلب نظر مردم اجتناب کنند، چراکه این کار‌ها موجب سلب برکت و عنایت الهی است.»
انقلاب در سیاست‌ورزی نیز انقلاب کرد تا معنویت در لایه‌های سیاست نیز امتداد یابد، اما گاهی ما بدون آنکه بدانیم در امر سیاسی دچار سکولاریسم پنهان می‌شویم. گویی مفهوم معنویت یا مفهوم برکت در کار سیاسی برای ما تعریف نشده‌است. 
ما به‌جای آنکه سیاست را از منظر علوم سیاسی و با رویکرد مدرن ببینیم باید با خوانش اسلامی نگاه کنیم، ولی با فقر ادبیات مواجهیم. آقا و امام در مسیر رشد انقلابی و ساخت لایه‌های مفهومی در حوزه‌های مختلف اقدام به تولید ادبیات کردند و کاربرد مفهوم تقوا و برکت کنار واژه سیاست از این زاویه قابل قرائت است. 
جبهه انقلاب باید بداند در پشت صحنه همه تدابیر سیاسی و طراحی لیست و... به جریان یافتن رویکرد دینی در کار سیاسی‌اش توجه کند. حتی اگر تلاش کنیم فلان لیست مقبول جبهه انقلاب رأی بیاورد، اما در این مسیر تقوای سیاسی را رعایت نکنیم این انتخاب بی‌برکت می‌شود. 
برکت در امر سیاسی یعنی خدا به نتیجه کار رشد می‌دهد، خدا در بن‌بست‌ها هدایت می‌کند و خدا توجه قلوب را به‌سمت ما جلب می‌کند. همچنین برکت سیاسی به این معنا است که خداوند در بزنگاه‌ها امداد می‌کند و در نهایت اینکه خدا کار سیاسی ما را عبادت حساب می‌کند. 
برکت سیاسی باعث می‌شود خدا چنان رشد و هدایتی در امور نصیب کند و افق‌هایی بگشاید که شاید با تأملات عادی هیچ‌وقت به آن دست نمی‌یافتیم و ده‌ها رشد و رشاد و هدایت که بخشی از برکات تقوای سیاسی در سپهر جامعه اسلامی است. 
اگر تقوا را لحاظ کردیم به رانت، لابی، فساد، تهمت و بداخلاقی و ده‌ها سیئه سیاسی دیگر تن نمی‌دهیم، حتی اگر در انتخابات به ظاهر پیروز نباشیم، بلکه اگر با بداخلاقی پیروز شویم در واقع شکست خوردیم. امتیاز کنش سیاسی در بستر انقلاب اسلامی به جریان یافتن این رویکردهاست، بنابراین نباید رقابت سیاسی منجر به خروج از تقوای سیاسی شود، بلکه باید طلیعه‌ای برای تقویت این معروف الهی شود. 
* مدیر اندیشکده فردا

برچسب ها: سیاست ، معنویت ، تقوا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار