کد خبر: 1229269
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
بند س تبصره ۶ یکی از بند‌های چالش برانگیز بازار سرمایه و رویکرد این بند مبتنی بر اخذ مالیات حداکثری بود که علی رغم گذشت دو ماه از سال ۱۴۰۳ این بند از قانون بودجه، امروز در مجلس اصلاح شد. با اصلاح این قانون یکی از مهمترین بهانه‌های ریزش این روز‌های بورس تهران گرفته می‌شود. در دو هفته‌ای که گذشت بورس تهران روی خوش به سهامداران نشان نداد و نماگر اصلی تالار شیشه‌ای بیش از ۶درصد کاهش ارتفاع داد و ۲۳۳۰ میلیارد تومان خارج شد.

جوان آنلاین: بازار سرمایه هیچ دوره‌ای را بدون چالش نگذرانده، اما تعدد ریسک‌ها در سال جاری بازار سرمایه را بی رمق کرده است. یکی از موضوعاتی که طی روز‌های اخیر مورد درخواست موکد سهامداران قرار گرفته بود مساله اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بود که امروز در مجلس تصویب شد. بسیاری از کارشناسان پیش از این گفته بودند که در صورت عدم اصلاح این بند شاهد زیان‌ده شدن بسیاری از بنگاه‌ها، مشکلات اشتغال برای بخش کارگری، تشدید ناترازی صندوق‌های بازنشستگی سهامدار این بنگاه‌ها، کاهش شدید سود و افت ارزش دارایی سهام عدالت و در نهایت کاهش شدید درآمد دولت و اتکای بیشتر به نفت و افزایش آسیب پذیری آن خواهیم بود.


برخی کارشناسان با اشاره به ابهامات فضای بین المللی و همچنین نوسان نرخ دلار و اخبار ضد بورس معتقدند عبور از وضعیت بحرانی کنونی، به‌سرعت صورت نخواهد گرفت. اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند توجه به ارزش‌گذاری متعادل سهام در سطوح کنونی تا حدودی می‌تواند به کمک بازار بیاید و نگرانی عمده سهامداران از اصلاح بیشتر را کمتر کند. اما آیا تکنیکالیست‌ها نیز بر همین باورند؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد شاخص کل بورس به لحاظ فنی از محدوده ۲.۲میلیون واحد پرقدرت سقوط کرد. اکنون به نظر می‌رسد این شاخص در آغوش ۲میلیون و ۱۶۰هزار واحد آرام گرفته است. این محدوده می‌تواند از نماگر اصلی بازار سهام حمایت قیمتی لازم را به عمل آورد.


در مجموع به نظر می‌رسد بازار یکی از پیچیده‌ترین روز‌های خود را می‌گذراند. تعدد ریسک‌ها در سال جاری در کنار تجربیات تلخ سهامداران ناشی از رفتار سیاستگذار عملا باعث شده خرید سهام از رونق بیفتد. تحلیلگران معتقدند تالار شیشه‌ای برای پایان روز‌های تراژیک خود نیازمند تغییرجهت دولت است.


اعداد غیررسمی نرخ بهره بین ۳۰ تا ۴۰‌درصد است و این یعنی نسبت P/R اوراق‌عددی بین ۲.۵ تا ۳ است و این عدد به‌قدری جذاب است که از طرفی اجازه ورود پول جدید به بازار را نمی‌دهد و از طرف دیگر خیلی‌ها را ترغیب به‌فروش سهام و خرید اوراق می‌کند. این موضوع است که بازار را به این وضعیت دچار کرده‌است. علاوه بر این حاشیه سود شرکت‌ها نیز به دلیل مداخلاتی که دولت در قیمت‌گذاری‌ها داشته، کاهش داشته و سود شرکت‌ها کم شده‌است.


زمانی وضعیت بازار بهبود می‌یابد که این دو مساله اساسی اصلاح شود؛ یعنی یا باید نرخ بهره کاهش یابد یا دولت فشار را از روی شرکت‌ها بردارد و نرخ دلار در سامانه نیما بالا بیاید. باید یکی از این اتفاقات بیفتد و دلیلی بنیادی برای رشد بازار داشته باشیم، علاوه‌بر این هر تغییری کوتاه‌مدت است و نمی‌تواند اثر پایداری در بازار داشته‌باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار