جوان آنلاین: در بین ثبتنامکنندگان نهایی جدولی بنا بر اظهار داوطلبان را که وابسته، مایل یا علاقهمند به کدام جریان هستند، داریم که فراوانی حضور نامزدها با سلایق مختلف سیاسی را نشان میدهد و از سوی سخنگوی ستاد انتخابات نیز اعلام شده است.
سیدمحمدتقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات که معاونت سیاسی وزارت کشور را هم بر عهده دارد، در گفتگو با ایرنا در مورد آخرین وضعیت تأییدصلاحیت کاندیداها برای انتخابات مجلس گفت: در سومین مرحله از اعلام نتایج بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان، ۵۵۶داوطلب دیگر تأییدصلاحیت شدند. بر اساس آنچه سخنگوی شورای نگهبان گفته است، همچنان تا ۱۹بهمن برای بررسی صلاحیتها فرصت داریم. وضعیت تأییدشدگان به لحاظ کمی از همه دورههای دیگر داوطلبان بیشتر و بیانگر این است که زمینه رقابت فراهم است.
وی واقعیت میدانی انتخابات را مخالف القائات دشمنان در مورد فضای غیررقابتی انتخابات دانست و گفت: انتخابات مجلس با توجه به خواستههای مردم، ماهیت محلی و منطقهای دارد. نیازهای محلی، نیازهای مردمی، نیازهای استان، نیازهای شهرستان و حوزه انتخابیه در انتخابات مجلس مؤثر است، بنابراین با توجه به نامزدهای تأییدشده و رفتارهای سیاسی گروهها و مجموعههای مختلف به نظر بنده شرایط رقابت فراهم است.
رئیس ستاد انتخابات کشور سلامت انتخابات را خط قرمز دولت نامید و تأکید: هیچ تخلفی را از هیچ کسی نمیپذیریم. همه ظرفیتها برای اجرای سالم انتخابات فراهم شده، زیرساختها پیشبینی شده است و برابر قانون از تجهیزات، سختافزار و نرمافزارهای مختلف استفاده میشود. از همه مهمتر اینکه نظارت مردمی برای انتخابات و سلامت آن وجود دارد. اساساً حدود ۸۰۰هزار نفر از اقشار مختلف مردم برگزارکننده انتخابات هستند. همه کسانی که به عنوان مجری در شعب حضور پیدا میکنند، از مردم هستند. شاید فرد کارمند، دانشجو یا کارگر و کشاورز باشد و همین مردمیبودن انتخابات در سلامت مؤثر است.
شاهچراغی در مورد تنوع سلایق سیاسی کاندیدا هم خاطرنشان کرد: در بین ثبتنامکنندگان نهایی جدولی بنا بر اظهار داوطلبان را که وابسته، مایل یا علاقهمند به کدام جریان هستند، داریم که فراوانی حضور نامزدها با سلایق مختلف سیاسی را نشان میدهد و از سوی سخنگوی ستاد انتخابات نیز اعلام شده است، البته مدل رقابت در انتخابات مجلس صرفاً سیاسی نیست، به لحاظ اینکه مردم همه سبد رأی خود را با نگاه سیاسی انتخاب نمیکنند بلکه نیازهای اجتماعی خود را در نظر میگیرند. بخشی از مجلس سیاسی است و بخش عمده آن محلی و متمرکز برای حل مشکلات کشور و حوزههای انتخابیه است.
وی در پاسخ به این سؤال که در حوزه سلامت انتخابات چه محورهایی دنبال میشود، تشریح کرد: در حوزه سلامت، همه پیشبینیها انجام شده است؛ چه در اجرا و چه در بخش نظارت. بدون اغماض هر کسی که شائبه تخلف داشته باشد، حتماً بررسی و پیگیری میکنیم. مثلاً در استان فارس اعلام شد که دو مدیر را به خاطر اینکه جبههبندی سیاسی داشتند، عزل کردند. بررسی، بازرسی و پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در قوه قضائیه شکل گرفته است و کار انجام میشود. همه این اقدامات نشان میدهد جهتگیری انتخابات به چه صورت است و البته در همه ادوار همینطور بوده است، یعنی معتقدیم در هر دورهای، انتخابات در جمهوری اسلامی سالم برگزار شده است. شاید در سنوات گذشته در یک نقطهای یا شعبهای یا در گوشهای از کشور، فردی تخلف کرده باشد، اما نمیتوان آن را به همه ابعاد مختلف انتخابات تسری داد.
معاون سیاسی وزیر کشور در مورد تبلیغات زودهنگام برخی کاندیداها هم گفت: ما هیئتهای استانی بررسی تبلیغات استانی را داریم که رصد تبلیغات نامزدها و چگونگی استفاده از امکانات دولتی در حوزه تبلیغات را تعیین میکنند. اگر تخلفی صورت گیرد، هیئتهای تبلیغات استانی آن را بررسی میکنند و گزارش آن را به ستاد انتخابات استان و کشور میدهند. ما گزارش را برای هیئت نظارت ارسال میکنیم. هیئت نظارت و شورای نگهبان مسئول تشخیص این هستند که تخلف رخ داده است یا خیر. برای بعد از انتخابات هم اگر موردی وجود داشته باشد، در مسئله اعتبارنامهای که در گذشته هم داشتیم، لحاظ میشود.