کد خبر: 1207005
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۵
در اختتامیه شانزدهمین جایزه ادبی جلال عنوان شد
شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد چهارشنبه‌شب در تالار وحدت با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف به کار خود پایان داد.
سیدمرتضی ذاکر

جوان آنلاین: مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از احتمال حذف شرط انتشار آثار در ایران برای فارسی‌زبانان خارج از کشور در جایزه جلال خبر داد.
شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد چهارشنبه‌شب در تالار وحدت با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف به کار خود پایان داد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه شانزدهمین جایزه ادبی جلال با اشاره به اینکه جلال آل‌احمد مرزبان شایسته‌ای برای حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی است، گفت: جلال آل‌احمد شخصیت ممتازی در عرصه فرهنگ کشور ماست. در ۲۰۰ سال اخیر فرهنگی در کشور ما شکل گرفته ناشی از تفکر استیلاطلبی و دو نظریه در این زمینه داریم که مقابل هم ایستاده‌اند؛ یک نظریه، نظریه تسلیم فرهنگی است که استیلای فرهنگی را پذیرفته است و با گرته‌برداری، ترجمه و شبیه‌سازی می‌خواهد به الگوی استیلاطلب نزدیک شود.
او ادامه داد: نظریه دوم اصالت و مقاومت در برابر استیلاست. جلال از نقاط مرتفع نظریه مقاومت فرهنگی است. او در «غربزدگی» و «خدمت و خیانت روشنفکران» این تاریخ را روایت می‌کند. جلال را بزرگ می‌دانیم زیرا نقطه عطف و از قله‌های مقاومت فرهنگی است. جلال نماد است، ما از نماد تجلیل می‌کنیم، زمانی که جلال را نماد قرار دادیم باید اقتضائات او را فراهم کنیم تا سبک زندگی و فکری ملهم از اندیشه او در جامعه گسترده شود.
در ادامه این مراسم علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران نیز با اشاره به اینکه «جلال» هرسال تحفه و آورده‌ای برای اختتامیه جایزه دارد، گفت: سال گذشته هفتادمین سال انتشار «غربزدگی» بود و ما آن روز‌ها به مفهوم این کتاب نیاز داشتیم تا آن را مرور کنیم. امسال صدمین سال تولد جلال است و ما را به سمت کتاب دیگری برد که در جریان سفر به سرزمین اشغالی فلسطین نوشته است. این کتاب مربوط به سال ۱۳۴۱، حدود ۶۰ سال پیش است و جلال ۱۵ سال بعد از شکل‌گیری رژیم جعلی به این سرزمین سفره کرده و پرده از آپارتاید رژیم اسرائیل برمی‌دارد؛ موضوعی که امروز نیز در سرزمین اشغالی رخ می‌دهد و گویی روایت جلال برای این روز‌ها زنده است و این روز‌ها اتفاق می‌افتد.
رمضانی افزود: همیشه پیرامون جایزه ادبی جلال، اهمیت و تأثیرگذاری این جایزه گفتگو می‌شود و همه خواهان تأثیرگذاری این جایزه در تولیدات ادبی و اقبال به آثار برگزیده و نمایش اثرگذاری آن در جامعه ادبی هستند که موضوعی بجا بوده و برعهده ماست و ارتقای تأثیرگذاری جایزه را دنبال می‌کنیم.
او همچنین با اشاره به جایگاه جایزه ادبی جلال در میان فارسی‌زبانان خارج از مرز‌های ایران و خواندن بخش‌هایی از نظرات‌شان گفت: این دوستان خواهان حذف شرط انتشار آثار در ایران بودند تا کتاب‌های آن‌ها نیز شرکت داده شود. شاید این موضوع در شورای عالی فرهنگی که مصوب‌کننده قوانین است، قابل بررسی باشد.
در بخش پایانی این مراسم برگزیدگان شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد به شرح ذیل معرفی شدند: در بخش مستندنگاری کتاب «عملیات احیا» نوشته محمد حکم‌آبادی انتشارات راهکار به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شد. همچنین در این بخش کتاب «من اعتراف می‌کنم» نوشته محمد رحمانی از نشر ایران اثر برگزیده معرفی شد و جایزه ۴۰۰میلیونی را گرفت. در بخش داستان بلند، جایزه جلال دو اثر برگزیده داشت و جایزه ۴۰۰ میلیونی این بخش بین کتاب «بیروط» نوشته ابراهیم اکبری و کتاب «غم‌سوزی» نوشته اعظم عظیمی تقسیم شد. کتاب «از قبل یک‌شنبه می‌شود» نوشته علی شاهمرادی از نشر خزه در بخش «مجموعه داستان کوتاه» به عنوان اثر شایسته تجلیل معرفی شد. در بخش ویراستاری نیز سپیده شاهی ویراستار کتاب «روز‌های پیامبری» انتشارات سوره مهر به عنوان برگزیده این بخش معرفی شد. در بخش آرمان فلسطین کتاب «صور» نوشته حسین‌علی جعفری از نشر تندیس و «متاستاز اسرائیل» نوشته کوروش علیانی از نشر جام جم به عنوان آثار منتخب معرفی شدند. در بخش نقد ادبی نیز اثر برگزیده معرفی نشد. کتاب «آخرالزمان در رمان‌های آپوکالیپتیک» نوشته صغری صالحی از انتشارت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اثر شایسته تقدیر انتخاب شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار