وضعیت انسانی در غزه روز به روز بدتر میشود و کودکان و زنان بیش از همه در خطر فاجعه از دست دادن جان خود قرار دارند. با حمله به بیمارستان اندونزی، مراکز بهداشتی شمال غزه از مدار خدمترسانی به بیماران خارج شده و حملات به زیرساختهای شبکه برق شرایط سختی را برای بیش از ۲ میلیون ساکن غزه رقم زده است.
در شرایطی که جامعه بینالمللی خواستار توقف فوری درگیریها در غزه شده تا مسیر کمکرسانی به این منطقه تحت محاصره باز شود، گزارشهای واصله نشان میدهد که فلسطینیان روزهای سختی را سپری میکنند. به گزارش الجزیره، مدیرکل دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه هم دیروز گفت: تانکها و پهپادهای اشغالگران مستقیماً بیمارستان اندونزی را بمباران کردند. مدیرکل این دفتر پیشبینی کرد تعداد زیادی در شمال غزه به دلیل قطع آب و غذا شهید شوند و وضعیت در جنوب غزه به سرعت در حال بدتر شدن است. او افزود: ما با یک فاجعه واقعی روبهرو هستیم. مدیرکل وزارت بهداشت در غزه گفت: به دلیل محاصره اشغالگران هیچ درمانی برای ۵۵۰ بیماری که در بیمارستان اندونزی هستند، وجود ندارد. محاصره بیمارستان اندونزی منجر به شهادت برخی از زخمیها در مسیر انتقالشان شد. کسی هم که با حمله صهیونیستها نمیرد بر اثر شدت خونریزی و نرسیدن به بیمارستان میمیرد. اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه هم در بیانیهای تأیید کرد که با آغاز تخلیه صدها مجروح از بیمارستان اندونزی توسط وزارت بهداشت در غزه، شمال این باریکه کاملاً خالی از هرگونه خدمات بهداشتی شد. به گزارش المیادین، هماهنگکننده سازمان پزشکان بدون مرز نیز تأکید کرد: «وضعیت بهداشتی غزه فاجعهبار است و تماس ما با تیمهای پزشکی در شمال غزه قطع شده است.» علاوه بر بیمارستانها سایر زیرساختهای غزه هم زیر آماج حملات اشغالگران قرار دارد. شرکت توزیع برق استانهای غزه در این باره گفت: «هدف قرار دادن مقر اصلی شرکت برق شهر غزه توسط نیروهای اشغالگر با تعدادی گلوله که منجر به آسیب جدی به ساختمان آن شد را محکوم میکنیم.»
با تداوم بمباران غزه، سازمان یونیسف وضعیت این منطقه را برای کودکان فاجعهبار توصیف کرد. سخنگوی یونیسف گفت: «کمکهایی که وارد غزه میشود بسیار محدود است و یونیسف تجهیزات پزشکی را به جنوب غزه منتقل میکند. ما همچنان خواستار برقراری آتشبس بشردوستانه در غزه برای حمایت و کمک به کودکان هستیم. کودکان غزه حتی آب آشامیدنی کافی ندارند.» این سخنگو افزود: «وضعیت کودکان در نوار غزه تأسفبار و فاجعهبار است و دوشنبه روز غمانگیزی برای کودکان نوار غزه بود. بسیاری از بیماریها به دلیل کمبود تغذیه در بین کودکان غزه شیوع پیدا کرده است. ما ۳۴۰ هزار کودک زیر پنج سال در غزه داریم و آنها بیشتر از سوءتغذیه رنج میبرند.»
با تشدید اوضاع انسانی در غزه، کشورهای دیگر خواستار توقف فوری حملات اسرائیل شدند. بنابر گزارش الجزیره، وزارت خارجه قطر در بیانیهای تأکید کرد که بمباران بیمارستان اندونزی در ادامه رویکرد رژیم اشغالگر برای بمباران بیمارستانها، مدارس و مکانهای تجمع مردم در غزه است. قطر همچنین بار دیگر خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب بینالمللی برای تحقیق درباره جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در غزه شد. طبق گزارش روزنامه گاردین، وانگ یی، وزیر خارجه چین هم دیروز گفت: «پکن با هرگونه کوچ و انتقال اجباری مردم فلسطین مخالف است و از اسرائیل میخواهد تنبیه جمعی مردم در غزه را متوقف کند.» گروهی از سناتورهای دموکرات امریکا هم در نامهای از جو بایدن خواستند از رژیم صهیونیستی بخواهد مرز را برای ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه باز کند.