کد خبر: 1181991
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۱
سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها علت آلودگی نفتی بندر گناوه را اعلام کرد و گفت: لکه نفتی محصور شده و بیش از ۷ تا ۸ روز زمان می‌برد تا آلودگی به حداقل ممکن برسد.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از مهر، مجتبی ذوالجودی سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها  درباره آلودگی در بندر گناوه اظهار داشت: خط انتقال نفت از گناوه به خارک به دلیل فرسودگی که داشته و ما هم از قبل آن را پیش بینی می‌کردیم و به مراجع مربوطه اعلام کرده بودیم دچار نشت شده و لکه بزرگی هم ایجاد کرده است.

وی افزود: شرکت نفت و سازمان دریانوردی وارد عمل شده، چون آن‌ها تجهیزات و امکانات لازم را دارند، عملیات مهار آغاز و این لکه محصور شده است که توسعه نیابد و با مکش تجهیزات آلودگی را به حداقل می‌رسانند.

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها با بیان اینکه اکنون این لکه محصور شده و بیش از ۷ تا ۸ روز زمان می‌برد تا آلودگی به حداقل ممکن برسد، گفت: سیستم انتقال نفتی در کشور فرسودگی زیاد دارد و دولت با امکانات داخل اقداماتی کرده و قرارگاه خاتم الانبیا هم وارد عمل شده شده است.

ذوالجودی بیان داشت: در خواست کرده ایم که از امکانات مراکز منطقه‌ای و کمک‌های بین المللی استفاده شود. خطوط انتقال نفت لازم است به ویژه در برخی مناطق نوسازی شود این وضعیت به ویژه در خط انتقال نفتی ابوذر به خارک بدتر بود و از طریق توان ملی اکنون مشکل رفع و در حال زدن خط جدیدی در این مسیر هستند؛ البته برای همه تأسیسات نیاز داریم این اتفاق بیافتد.

امیدواریم با رایزنی اقدامات با سرعت جهت رفع این فرسودگی خطوط انتقال نفت صورت گیرد البته آقای سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست با وزیر نفت در این موارد صحبت کردند و خودم هم که مدتی پیش برای برنامه‌ها به کویت سفر کرده بودم این موضوعات را مطرح کردیم تا از ظرفیت‌های علمی و همکاری‌های بین المللی بهره‌مند شویم و با ظرفیت منطقه‌ای سرعت کار‌ها را بالا ببریم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه لوله انتقال نفتی که آسیب دیده بود، کاملا بسته شده است، گفت: هیچ میعاناتی با این لوله منتقل نمی‌شود و لکه‌ها در حال پاکسازی است.

 آلودگی نفتی یکی از عواملی است که از دیرباز زیستگاه‌های دریایی را تهدید می‌کند و آسیب‌ها و تخریب‌های بسیار زیادی را به همراه دارد. استخراج نفت در پهنه آبی خلیج فارس، حمل و نقل آن، شکستن لوله‌های مسیر انتقال نفت و... آلودگی‌هایی را به خلیج فارس منتقل می‌کند و در نهایت اکوسیستم دریایی و ساحلی را درمعرض خطر قرار می‌دهد.۵۰ درصد آلودگی خلیج فارس از این طریق تولید می‌شود. آلودگی نفتی در خلیج فارس یکی از عواملی است که باعث شده تمام پنج گونه لاک‌پشت دریایی موجود در کشور در معرض انقراض قرار گیرند.

آلاینده‌هایی که باعث تهدید حیات پستانداران دریایی می‌شوند می‌توانند ناشی از مواد نفتی یا مواد شیمیایی باشد که از طریق پساب کارخانه‌ها و پساب فاضلاب‌ها وارد دریا می‌شوند علاوه‌بر این لاستیک، پلاستیک و سایر زباله‌هایی که در دریا رها می‌شوند باعث خفگی موجودات دریایی می‌شوند و به‌مرور زمان با خرد شدن به قطعات کوچک، مواد سمی و نفتی از خود برجای می‌گذارند و باعث آلودگی منابع غذایی پستانداران دریایی می‌شوند.

دو روز گذشته (۵ شهریور) بود که اخباری مبنی بر مشاهده لکه‌های نفتی به فاصله ۲ مایلی تا ساحل گناوه منتشر شد. پس از بازدید میدانی، مشخص شد که علت آن، نشت نفت از خط انتقال بندر گناوه-جزیره خارک است. شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر با ۱۱۰ کیلومتر نوار ساحلی در کنار تاسیسات مهم نفتی و در مسیر خطوط اصلی لوله انتقال نفت به جزیره خارگ واقع است. طبق تایید رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه، سطح آلودگی بسیار زیاد بود و به مردم نیز هشدار داده بودند که تا اتمام عملیات جمع‌آوری مواد نفتی از ورود به دریا اجتناب کنند.

حالا پس از گذشت دو روز علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت محدوده گناوه اظهار کرد: لوله‌ای که نشتی داشت، کاملا بسته شده است و دیگر انتقال هیچگونه فرآورده و میعاناتی از طریق آن صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات، نشتی بسیار جزئی است که اقدامات مورد نیاز برای رفع آن در حال انجام است.

سلاجقه در پایان تصریح کرد: بر اثر این نشتی دو لکه بزرگ روی آب دریا وجود دارد که در حال پاکسازی هستند و ان شاءالله به زودی جمع می‌شوند.


نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار