کد خبر: 1112252
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۶
در پی کمبود برخی اقلام دارویی در کشور واردات ۵۰ تن دارو از روز پنج شنبه آغاز شد. همچنین امروز جمعه نیز رئیس جمهور دیداری با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور داشت و در این راستا تصمیماتی اتخاذ شد.
نرگس گودرزی

سرویس اجتماعی جوان آنلاین: شیوع آنفولانزا و افزایش مصرف دارو در کشور موجب کمبود برخی از اقلام دارویی و نوسان قیمت‌ها در این بازار و البته دستاویزی جدید برای نگران کردن مردم و انتقاد از طرح دارویار شد؛ طرحی که به واسطه آن ۳۶۶ دارو تحت پوشش قرار گرفتند. بر اساس این طرح که از ۲۳تیرماه در سراسر کشور به اجرا درآمد دارو‌هایی که پیش از این به قیمت آزاد فروخته می‌شدند، بیمه شدند و مقرر شد خدمات بیمه برای تمام مردم به مدت سه ماه رایگان شود. قاچاق معکوس دارو نیز که آسیب جدی به حوزه صنعت داروسازی زده بود هم با این طرح و بر اساس گزراش‌ها کاهش یافت؛ چراکه با اجرای طرح دارویار عملاً یارانه دارو‌ها که پیش‌تر به شرکت‌های داروسازی داده می‌شد به انتهای زنجیره یعنی مردم منتقل شده که از طریق بیمه‌ها به مصرف‌کننده نهایی تخصیص می‌یابد.

واردات ۵۰ تن دارو
اما مساله اصلی کمبود برخی اقلام دارویی به افزایش مصرف در پی شیوع آنفولانزا بازمی گردد که در این رابطه وزیر بهداشت از واردات ۵۰ تن دارو در کشور برای جبران این کمبود خبر داد.
دکتر بهرام عین‌اللهی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: با توجه به کمبود شماری از دارو‌ها که در جریان موج آنفلوآنزا ایجاد شده و عدم تولید کافی دارو در داخل، واردات ۵۰ تن دارو پیگیری شد و تا پنجشنبه پنجم آبان‌ماه این دارو‌ها وارد کشور می‌شود.
او با بیان این که البته تمایلی به واردات دارو نداریم، تصریح کرد: با این حال وقتی شرکت‌های تولیدکننده داخلی به هر دلیل به میزان مورد نیاز تولید نمی‌کنند، برای جلوگیری از لطمه به مردم ناچار به واردات هستیم.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، عین‌اللهی با بیان این‌که سیاست وزارت بهداشت حمایت از تولیدات داخلی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است، گفت: از مباحث مهم اجلاس اخیر روسای دانشگاه‌ها حمایت از تولیدات داخلی دارو، تجهیزات پزشکی و پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت است.

پوشش ۳۶۶ دارو در طرح دارویار
رئیس جمهور نیز در این باره جلسه‌ای با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی داشت. سید ابراهیم رئیسی صبح روز جمعه دستاورد‌های چشمگیر در حوزه بهداشت و درمان را یکی از مؤلفه‌های پیشرفت کشور دانست که دشمن را به اذعان و اعتراف واداشته و گفت: کشوری که بتواند هم در حوزه «پیشگیری» و هم در حوزه «درمان» موفق و خودکفا باشد، کشور پیشرفته و توانمندی است و همین پیشرفت موجب استیصال دشمن و طراحی توطئه برای تبدیل دانشگاه‌ها از مکانی برای علم‌افزایی و پرورش نیرو‌های متخصص و متعهد به مکانی برای آشوب و بلوا است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه راهبرد ما ارتقای توانمندی‌های داخلی و استقلال است، اما راهبرد دشمن ناتوان‌سازی و نیازمند کردن کشور‌های مستقل است، افزود: در اینجا وظیفه سنگین ما و شما اول شناخت درستِ خواست دشمن و دوم تلاش مضاعف برای علم‌افزایی و تولید علم و همچنین تربیت نیرو‌های کارآمد و متعهد در کشور است.
رئیس جمهور در ادامه بر لزوم هدایت دانشجویان به رشته‌های پزشکی گره‌گشا و برطرف کننده نیاز‌های کشور در حوزه بهداشت و درمان تاکید کرد و دستگاه‌های مربوط را مکلف کرد، ضمن فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای گنجاندن این مسئله در برنامه هفتم توسعه و همچنین بودجه ۱۴۰۲، پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهند.
رئیسی همچنین با اشاره به لزوم توجه به مقوله پیش‌بینی و پیشگیری در زمینه نیاز کشور به دارو گفت: باید برنامه‌ریزی‌ها در این زمینه به شکلی باشد تا در شرایط حساس دچار مشکل نشویم و واکنش و اقدام انفعالی نداشته باشیم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت نقش سامانه‌های وزارت بهداشت در زمینه جمع‌آوری اطلاعات، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، بر ضرورت فعال‌تر شدن این سامانه‌ها تاکید کرد.
رئیسی در ادامه طرح دارویاب با پوشش ۳۶۶ دارو را یکی از طرح‌های بسیار خوب وزارت بهداشت و درمان توصیف کرد و بر پرداخت به موقع مطالبات داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده دارو تاکید کرد.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر ضرورت ایجاد امکانات بهداشتی و درمانی با دسترسی آسان و ارزان برای مردم، گفت: وزارت بهداشت همچنین نباید اجازه دهد متخصصان کارآمد ولو با سلایق سیاسی متفاوت به سهولت بازنشسته شوند.

رفع مشکل نسخه نویسی الکترونیک
یکی دیگر از موضوعاتی که در چند هفته اخیر به دستاویزی برای نگران کردن مردم تبدیل شد مساله نسخه پیچی الکترونیکی در شرایط کندی اینترنت بود. براین اساس در راستای حل مشکلات بیماران و پزشکان، الزام به نسخه نویسی الکترونیکی برداشته شد و در حال حاضر نسخه نویسی به شکل توام کاغذی و الکترونیک، تداوم دارد.
دکتر
مهدی رضایی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه الزامات قانونی اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه آمده است، گفت: در ماده ۷۴ برنامه ششم توسعه درباره نسخه نویسی الکترونیک تاکید شده است که وزارت بهداشت با هدف ارائه خدمات الکترونیکی سلامت مکلف است در مدت ۲ سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به استقرار سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان و سامانه‌های اطلاعاتی مراکز سلامت با هماهنگی پایگاه ملی آمار ایران و سازمان ثبت احوال کشور با حفظ حریم خصوصی، منوط به اذن آنها، محرمانه بودن داده‌ها و با اولویت شروع برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، اقدام کند. همچنین در طرح تحول سلامت نیز بر نسخه نویسی الکترونیکی، تاکید شده است.
او درباره آخرین اخبار و اطلاعات درخصوص موضوع نسخه نویسی الکترونیک، توضیح داد: درحال حاضر وضعیت نسبتا مناسبی داریم و قانون همچنان در حال اجرا است و میانگین ۹۸ درصد نسخی که برای ما ارسال می‌شود به شکل الکترونیک است؛ البته در یک ماه اخیر به دلیل شرایط خاص کشور و مشکلات کندی اینترنت، افت ۲۰ درصدی در تعداد نسخ الکترونیک به وجود آمده است، اما خدمات ما همچنان به شکل توام کاغذی و الکترونیک، تداوم دارد. بر اساس پیش‌بینی‌ها وزارت بهداشت دستورالعملی نوشته است که هرگاه زیرساخت‌ها یا شبکه‌های ارتباطی مختل شود، بر اساس آن می‌توان با راه جایگزین، نسخه‌نویسی را دنبال کرد. در شرایط اخیر هم اعلام کردیم هر جایی که با قطعی شبکه یا اینترنت مواجه باشیم پذیرش نسخ کاغذی هم در دستور کار قرار گرفته است.
اوافزود: با توجه به مشکلات اینترنتی اخیر سقف میزان نسخه نویسی کاغذی برداشته شده است و با دستورالعمل ارائه شده، در مدتی که شبکه ارتباطی قطع باشد به شکل کامل نسخه‌نویسی کاغذی برقرار خواهد بود، زیرا خدمت به مردم نباید مختل شود.

رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی
هرچند به صورت مقطعی کمبود‌هایی در حوزه دارو شاهد هستیم که البته با برنامه ریزی‌ها ضروری است این چالش به حداقل برسد، اما وضعیت تامین دارو در کشور نه تنها بحرانی نیست بلکه بررسی‌ها نشان می‌دهد در این زمینه موفقیت‌های زیادی نیز به دست آمده که البته قبول آن مستلزم داشتن نگاهی منصفانه و کارشناسی است. بر اساس گزارش‌ها صادرات دارو‌های ایرانی در سال گذشته۳۰ درصد رشد داشته است. همچنین در سال گذشته ۷.۵ میلیون دلار داروی ایرانی به روسیه صادر شده است.
دکتر حسین شمالی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا در این باره گفت: باید توجه کرد که اهمیت صادرات غیرنفتی و نقش آن در مثبت شدن تراز تجاری کشور بر کسی پوشیده نیست. صنعت داروسازی در کشور یکی از صنایع فعال و مهمی است که طی سال‌های گذشته با رشد قابل توجهی توانسته نیاز داخل کشور را به دارو‌های مورد نیاز تا حد قابل قبولی رفع کند. در عین حال یکی از راهکار‌های توسعه صنعت داروسازی کشورمان، با توجه به حجم بزرگ بازار مصرف اقلام دارویی در جهان، توجه به حوزه صادرات اقلام تولید شده به کشور‌های هدف است. صادرات دارو مزیت‌هایی مانند تامین ارز برای کشور و در نتیجه تسهیل چرخه تولید با امکان واردات مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز را دارد. همچنین صادرات دارو می‌تواند با افزایش مقیاس تولیدی که ایجاد می‌کند، به کاهش هزینه‌های تولید منجر شود و از سوی دیگر به دلیل حفظ بازار محصول صادراتی، شرکت تولیدکننده را در راستای ارتقای الزامات کیفی محصول و خطوط تولید مناسب ترغیب کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار