رپورتاژ آگهی/ چشمها همچون دریچهای هستند که میتوان دنیای اطراف را دید و با آنها تمام احساسات را دریافت کرد. ازاینرو مراقبت و توجه به آنها از جمله کارهای ضروری محسوب میشود که لازم است درباره آنها آگاهی داشته باشیم. شاید خیلی از شماها ندانید که مالیدن چشم میتواند خطرناک باشد و یا حتی آسیبهایی به چشم وارد کند.
با مالش چشمها به دلیل میزان نیرویی که به چشم وارد میشود ممکن است به رگهای خونی آسیب وارد شود. در پی این کار، قرمزی شدیدی در چشمها دیده میشود و مشکلاتی در جهت زیبایی، بهداشتی و ایمنی را به دنبال خواهد داشت. از طرفی قطعاً میدانید که چشمها از حساسیت زیادی برخوردار هستند و کوچکترین فشار میتواند یک نوع آسیب محسوب شود.
بسیاری از افراد این آگاهی را ندارند که مالیدن چشم ممکن سبب آسیب شود؛ ازاینرو با بی آگاهی باعث واردکردن آسیب به چشم میشوند. عارضههایی که ممکن بوده با این حرکت به چشم وارد شود بسیار متنوع است که در ادامه به آنها میپردازیم.
یکی از عارضههای مالیدن چشم، تغییر شکل قرنیه است. زمانی که قرنیه، تغییر شکل داشته باشد بیماریهای دیگری را هم به دنبال خواهد داشت و در نهایت سبب بروز بیماریهای متعدد میشود که تنها با جراحیهایی مانند پیوند قرنیه قابلدرمان است.
به گفته متخصصان و جراحان چشم:
“حدود 90 درصد از افرادی که عمل پیوند قرنیه انجام میدهند جراحیهای موفقیتآمیز دارند. البته وجود اساتید حرفهای در پیوند قرنیه چشم بسیار مؤثر است چرا که این عمل جز عملهای ساده محسوب نمیشود و در کنار تخصص نیاز بهدقت و تجربه زیادی دارد تا پیوند قرنیه با موفقیت صورت گیرد.”
آسیبهای چشم تنها شامل ورود جسم خارجی در چشم یا عیوب انکساری نیستند بلکه مالش بیش از اندازه چشم هم میتواند نوع خاصی از آسیب را وارد کند. برای جلوگیری از آسیبهای خطرناک، بهتر است مالش چشمها را جزء عادتهای روزانه خود قرار ندهید.
قوز قرنیه جزء عارضههای چشمی رایج است که میتواند با مالیدن چشمها هم به وجود آید. این عارضه میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند و سلامت شما را به خطر بیندازد.
طبق تحقیقات انجام شده و نظر متخصصان:
“بیماری قوز قرنیه در دو چشم و در اکثر نژادها دیده میشود و هیچ ربطی به جنسیت ندارد. ناگفته نماند که قوز قرنیه چشم در افراد مبتلا حدود 6 تا 10 درصد به سابقه خانوادگی بر میگردد. طبق بررسیهای انجام شده افراد در سن بلوغ به آن دچار میشوند و تا دهه سوم و چهارم زندگیشان ادامه داشته و سپس متوقف میشود که درمان آن هم با نام عمل قوز قرنیه شایع است.”
زمانی که مالش چشم، شدید باشد باعث فشار زیاد در نواحی دور چشم هم میشود ازاینرو امکان ایجاد چروک دور چشم وجود دارد. همانطور که میدانید با ایجاد چروک دور چشم، سن بهمرورزمان بیشتر میزند و افراد با سرعت بیشتری دچار پیری چهره میشوند.
همانطور که میدانید همیشه دستهایمان تمیز نیست و قطعاً دارای آلودگیهایی نیز خواهد بود. از طرفی چشم از جمله نقاط بسیار حساس است و با واردشدن کمترین آلودگی ممکن است خطراتی از جمله عفونت چشم را به دنبال داشته باشد. مالیدن چشم با دست آلوده بهسرعت باعث بروز عفونت میشود.
یکی از عوارض مالش چشم زیاد، خشکی چشم است که مشکات بسیار زیادی را به دنبال دارد. از طرفی خشکی چشم سبب ایجاد تاری دید و بینایی ضعیف میشود. اگر در این شرایط قرار گرفتید فراموش نکنید که فوراً به پزشکی ماهر و متخصص مراجعه کنید تا درمانهای مربوطه اعمال شود.
بر اساس تحقیقات پزشکان:
“عامل ایجاد بیماری خشکی چشم، تغییر ترکیب همیشگی اشک است که در نتیجه موجب بروز مشکلاتی میشود. همچنین بیماریهای خودایمنی و بافت کلاژن، بیماریهای ژنتیکی و مادرزادی و عوامل ناشناخته دیگر در بروز این بیماری کاملا نقش دارند. در طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر به دلیل پیشرفت در تکنولوژی و استفاده مداوم از کامپیوترها همچنین گوشیهای هوشمند این عارضه تبدیل به بیماریهای شایع در جامعه مدرن شده است. “
برخی از کارها بهمرورزمان میتوانند باعث عادتهای روزانه باشند. زمانی که نیز تبدیل به عادت شوند خطرات جدیتر را به دنبال خواهند داشت. مالش چشمها بهصورت مکرر سبب میشود عادتی ایجاد شود که رهایی از آن برایتان مشکل باشد.
یکی از عوارض بسیار شایع در مالش چشمها، قرمزی شدید است. این قرمزی گاهی در میزان کم که خفیف نامیده میشود و گاهی در میزان شدید است که باعث آسیب رسیدن به چشم است. درصورتیکه قرمزی چشم به میزانهای زیاد رسید بهتر است فوراً به پزشکهای باتجربه همچون دکتر مریم روشنی مراجعه کرد تا سلامت چشم مورد بررسی قرار گیرد.
بهصورت عادی شاید این تصور را داشته باشید که مالیدن چشم هیچگونه خطر و آسیبی را نداشته باشد. اما اگر آگاهی در این جهت به دست آورید متوجه خواهید شد که چه بیماریهایی میتواند از این طریق به وجود آید. این آسیبها گاهی آنقدر عمیق هستند که با روشهای ساده قابلحل نیستند و دردسرهای زیادی را در پی دارند. عوارض و آسیبهای ناشی از مالش چشم شامل دستههای زیر میشوند.
دسته اول مرتبط با مشکلات بهداشتی هستند که به دلیل آلودگی و وجود میکروب در دستها به وجود میآیند. این مشکلات چشمی گاهی میتوانند تا عفونتهای چشمی نیز نفوذ کنند و عارضههای بزرگی را به دنبال داشته باشند. ازاینرو علاوه بر خود، میبایست مراقب کودکان و خردسالان خود باشید تا از این عارضههای بزرگ دوری کنید.
دسته دوم عارضههای مالش چشم مرتبط با مشکلات بهداشتی است. زیبایی چشمها برای همه ما مهم است زیرا احساسات نابی را به شخص مقابل منتقل میکند پس میبایست از آن مراقبت ویژهای کرد تا سلامت کامل چشمها حفظ شود. زمانی که چشمهای خود را در دفعات زیاد مالش دهید افتادگی پلک یا پوست اطراف چشم پیدا میکنید؛ بنابراین اگر زیبایی چشمها برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است از مالش آنها خودداری کنید.
دسته سوم عارضه و آسیبهای مالش چشم شامل مشکلات ایمنی میشود که ممکن است مشکلات برگشتناپذیری را به دنبال داشته باشد. مشکلات ایمنی بهگونهای هستند که در صورت وجود، میتوانند خطرات جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشند که برخی از آنها منجر به جراحیهای چشمی میشود.
توصیه ما به شما این است که از مالیدن چشم بهشدت خودداری کنید و این نکته را به همه عزیزان خود که سلامت آنها برایتان اهمیت دارد یادآوری کنید.
سخن پایانی
بسیاری از افراد بعد از گذراندن ساعات طولانی در پشت سیستم یا هنگام خستگی و... چشمهای خود را با نیروی زیاد فشار میدهند و گمان میکنند با این کار میتوانند خستگی خود را بیرون کنند. درصورتیکه این کار نهتنها خطرات زیادی را برای سلامت چشم دارد بلکه میتواند عارضه و آسیبهایی را به وجود آورد. حتی گاهی باعث ایجاد مشکلات زیبایی و بهداشتی میشود و بر روی چهره فرد تأثیر زیادی را بهجای میگذارد. مطالعات مربوطه نشان داده است که مالیدن چشم میتواند مشکلاتی از قبیل نازک شدن قرنیه، قوز قرنیه، قرمزی چشم، چروک دور چشم، خشکی چشم و ... را به وجود آورد. پس اگر سلامت چشم برایتان اهمیت ویژهای دارد از مالیدن آنها خودداری کنید و در جهت حفظ سلامت چشمهایتان گام بردارید.