پس از اعلام خبر شهادت سیدالشهدای مقاومت سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی و تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه انتقام سختی از اشراری که چنین جنایت بزرگی را رقم زدند، برخی بهدنبال پاسخ این سؤال هستند که چرا برای شهادت این شهید بزرگوار، از عنوان «انتقام سخت» استفاده شد. در این یادداشت، به دلایل و چرایی آن پرداخته میشود.
۱- سردار سلیمانی، فرمانده بزرگ مبارزه با تروریسم بود، منتها نه تروریسم در حد داعش و النصره. او فرمانده مبارزه با تروریسم دولتی، آنهم امریکا و رژیم صهیونیستی و ارتجاع منطقه بود. حاج قاسم عزیز ما فرماندهی بود که با تفکر راهبردی خود، بزرگترین شکستهای راهبردی را به امریکا در شش سال اخیر وارد کرده بود. ۲- حاج قاسم سلیمانی، سردار امنیت و صلح بود. او هر جا قدم میگذاشت برای منطقه و مردم محروم منطقه، امنیت و آرامش و صلح را به ارمغان میآورد. این شخصیت بزرگ، برای برقراری امنیت، وحدت و همبستگی مردم منطقه از لبنان گرفته تا عراق، سوریه، افغانستان و... آرام و قرار و خواب و خوراک نداشت. ۳- نگاه حاج قاسم، نگاهی الهی و متعالی بود. در برابر برخی کسانی که از مردم عراق گلایه میکردند و آنها را به بیوفایی سرزنش میکردند، میفرمود: مردم عراق میزبان حکومت امام زمان علیهالسلام خواهند بود و باید آنها را برای چنین میزبانیای آماده کنیم. تفاوت نگاه بسیاری از ما با آن مرد بزرگ از اینجا معلوم میشود. ۴- شهید سلیمانی، تفکر و عمل و مشی و مرامش، نماد اعتدال، به معنای واقعی کلمه بود. او معتقد بود باید چتر ولایت و انقلاب را بر سر همه گستراند و همواره، جذب حداکثری را راهبرد همیشگی خود قرار داده بود. ۵- حاج قاسم مقاومت ما، در مقابل کسانی که از او تجلیل میکردند بارها میگفت [ باگریه]: والله، والله، والله، از مهمترین شئون عاقبتبهخیری، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما، با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست گرفته است، [آن وقت است که من]رستگار شدم، پیروز شدم و بردم. ۶- حاج قاسم سلیمانی، نماد تمام عیار شجاعت و نترسیدن از مرگ و خطر بود. باید این وجه ازشخصیت او برجسته شود. چه بسیار انسانهایی که مؤمن و متدین و ضد ظلم و ستم هستند، اما شجاعت اقدام ندارند. وجه ممیزه و بارز او با دیگران، شجاعت و صلابت این شهید والامقام بود. ۷- شهید سلیمانی، صرفاً یک فرمانده نظامی نبود. او یک متفکر استراتژیک و راهبردی، یک طراح بینظیر، یک دیپلمات انقلابی و ماهر در مذاکره، یک سیاستمدار مؤمن و اندیشمند بود که شخصیتهای بزرگی از سران کشورها، مبهوت قدرت راهبری و تفکر راهبردی و قدرت اقناع و بیان او بودند. از این رو، همه نیروهای انقلاب باید پیام رهبر معظم انقلاب و سخنان پیر مراد و راهنمایمان را درباره حاج قاسم و شهادت او ملاک سخنان و عمل خویش قرار دهند و به دو واژه مهم «شهادت بزرگ» و «انتقام سخت» در پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب تأمل ویژه داشته باشند.
چرا امام خامنهای، از تعبیر «شهادت بزرگ» استفاده کردند؟! در این باره چند نکته گفتنی است:
اولاً؛ مصیبت و فقدان بزرگِ ازدست دادن این شخصیت کمنظیر است.
ثانیاً؛ تأثیر بزرگ و عمیق این شهادت در مردم، به خصوص نسل جوان و همه مردم دنیا قطعاً بی نظیر خواهد بود.
ثالثاً؛ تجلیل و تعظیم بزرگی که این روزها از این شهید والا مقام صورت گرفت، در هیچ برههای از تاریخ انقلاب نسبت به شهیدی تاکنون صورت نگرفته است.
رابعاً؛ برکات بزرگ و عمیقی که عظمت این خون مطهر در تطهیر فتنهها و تثبیت آرمانها در ایران اسلامی و منطقه داشته و خواهد داشت، یقیناً ماندگارترین آثار و برکات را خواهد بود.
اما در چرایی گرفتن انتقام سخت از خون این شهید بزرگوار، چند نکته لازم است که گفته شود:
۱- انتقام سخت و سخن گفتن درباره زمان و مکان، عمق و گستره آن، یک کار تخصصی است و نباید در این باره صرفاً احساسی عمل کرد. ۲ – نباید انتقام سخت را در حدّ زدن چند موشک به چند پایگاه امریکایی و کشتن چند سرباز امریکایی تقلیل داد، بلکه انتقام بزرگ و سخت از خون شهید سلیمانی یک انتقام راهبردی است، یعنی انتقامی که به اخراج امریکا از منطقه منجر شود و زوال اسرائیل پلید را نزدیکتر سازد. ۳- انتقام سخت یعنی اسرائیل باید همواره در کابوس این انتقام لحظهای آرامش نداشته باشد. ۴- انتقام سخت یعنی باید کاری کرد تا گفتمان مقاومت فعال به عنوان گفتمان برتر، خود را بر امریکا و اذناب منطقهای تحمیل کند. ۵- انتقام سخت یعنی خروش یکپارچه جبهه مقاومت علیه رژیم شرور و جنایتکار امریکا و رژیم کودککش صهیونیستی و هدف قرار دادن تمام منافع امریکا و اسرائیل در منطقه از سوی همه رزمندگان مقاومت در هر نقطه این کره خاکی. ۶- و در یک کلام، انتقام سخت یعنی خیزش و رستاخیز همه ملتهای مظلومی که انتظار چنین روزی را میکشیدند تا جرثومههای فسادی همچون حاکمان ددمنش امریکا تنبیه انقلابی کنند و رژیم صهیونیستی را از صحنه روزگار محو سازند.