کد خبر: 943807
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۹
صالحی:
سرويس سياسی جوان آنلاين: حدود ۹ ماه از خروج امریکا از برجام می‌گذرد و همچنان دولت ایران منتظر است اروپایی‌ها به وعده خود در قبال ایران عمل کنند؛ انتظاری که با توجه به وقت‌کشی و بهانه‌چینی‌های متعدد اروپایی‌ها نمی‌تواند منطقی به نظر برسد. روز گذشته باز هم یکی از اعضای تیم مذاکرات هسته‌ای ایران ترجیح داد با هشدار دادن به اروپایی‌ها آنان را از ادامه این روند بترساند! روالی که معلوم نیست چقدر مؤثر باشد.

به گزارش میزان، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امیدواریم قبل از آنکه خیلی دیر شود، به ویژه اروپایی‌ها به آنچه ماه‌ها قبل قول داده‌اند (تشکیل سازوکار ویژه مالی) عمل کنند. در صورتی که اروپایی‌ها به وعده هایشان عمل نکنند، ممکن است تحولات و اقدامات آینده نه برای ایران، نه برای اروپایی‌ها و نه برای سایر اعضای برجام خوشایند نباشد.

امیدواریم اروپایی‌ها راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی را اعلام کنند

صالحی تصریح کرد: تلاش‌های زیادی شد تا برجام شکل گیرد، لذا ما تمایل نداریم که این توافق توسط هر یک از اعضای باقی مانده در آن، شکسته و نقض شود. جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهداتش در قبال برجام پایبند بوده است و ۱۳ گزارش پی‌در‌پی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شاهدی روشن برای این موضوع است، اما اروپایی‌ها چندین ماه است که وعده داده‌اند سازوکار ویژه مالی با ایران (SPV) را راه‌اندازی کنند، اما این امر هنوز محقق نشده است. رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: اخیراً شنیده‌ام که احتمال دارد اروپایی‌ها تا روز دوشنبه (هشتم بهمن) راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی را رسماً اعلام کنند. امیدواریم آن‌ها این گام مهم را بردارند و این گامی مؤثر و امیدبخش خواهد بود و به ایجاد اعتماد متقابل که تلاش‌های زیادی برای شکل‌گیری آن صورت گرفته است، کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: اگر اعتماد از بین برود، همه بازی را خواهند باخت. ما به دنبال آن هستیم که همه در این میدان برنده باشند و با همکاری یکدیگر می‌توانیم همه از برجام سود ببریم. اگر برجام برنده‌ای نداشته باشد، قطعاً به نفع اروپایی‌ها نخواهد بود به ویژه اینکه این توافق به لحاظ امنیت‌آفرینی هم برای اروپایی‌ها بسیار حیاتی است. امروز غرب آسیا گرفتار مشکلات زیادی است و اگر برجام هم به مشکلات این منطقه اضافه شود، دیگر چه کسی می‌تواند از آن سود ببرد؟
وی تأکید کرد: آخرین حرف من به اروپایی‌ها این است که در روند اجرای سازوکار ویژه مالی، سریع‌تر حرکت کنند، قبل از آنکه زمان به پایان برسد.

پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک متشکل از کشور‌های حوزه خلیج فارس

معاون رئیس‌جمهور گفت: آماده تعامل با برادران خود در منطقه به خصوص منطقه خلیج فارس است. کشور‌های عربی اقدام به راه‌اندازی نیروگاه‌های هسته‌ای کرده‌اند و ما اعلام کرده‌ایم آن‌ها نیاز به کارشناس در این عرصه خواهند داشت و ایران کارشناسان، فناوری و تجارب عالی در این زمینه دارد و آماده است در این عرصه با آن‌ها همکاری کند.

وی افزود: ما بار‌ها برای همکاری به خصوص در زمینه ایمنی هسته‌ای اعلام آمادگی کرده‌ایم چراکه این موضوع مربوط به همه ماست، به طور مثال اکنون یک نیروگاه هسته‌ای در بوشهر داریم، بنابراین امنیت این نیروگاه برای ما مهم است، کویت در مجاورت بوشهر قرار دارد و کشور‌های حوزه خلیج فارس در مجاورت بوشهر قرار گرفته‌اند.
صالحی گفت: همچنین اکنون در امارات چهار نیروگاه هسته‌ای در دست تاسیس است و ایمنی این نیروگاه‌های هسته‌ای پس از تاسیس آن‌ها برای ما دارای اهمیت است، به همین دلیل ما به کشور‌های حوزه خلیج فارس پیشنهاد کردیم که همگی گردهم آمده و یک کمیته فنی در زمینه ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای تشکیل دهیم. این کمیته فنی متشکل از کارشناسان فنی ایرانی در زمینه هسته‌ای و کشور‌های دیگر خواهند بود تا با یکدیگر درباره ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای گفت‌وگو و تبادل نظر کنند و این نقاط مثبت بسیاری برای همه خواهد داشت. ما دائماً این پیشنهاد را تکرار کرده و برای آن آماده‌ایم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار