کد خبر: 943798
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۳:۰۱
۴۰ سال فعالیت علمی با تکیه بر دانش بومی
طراحی تکنولوژی‌هایی همچون موتور موشک با سوخت جدید، هواپیمای تک‌نفره خورشیدی، سیستم تست گرم موتور سوخت مایع موشک و دستگاه تفکیک اتوماتیک زباله از جمله اقدامات جوانان بسیجی در سازمان بسیج فناوری و علمی است
میترا شهبازی
سرويس ايران جوان آنلاين: سازمان بسیج علمی و فناوری که از سال ۸۷ راه‌اندازی شده است، توانسته طی این ۱۰ سال به دستاورد‌های مهمی همچون طراحی و ساخت پروژه‌هایی، چون موتور موشک با سوخت جدید، هواپیمای تک‌نفره خورشیدی، سیستم تست گرم موتور سوخت مایع موشک، دستگاه تفکیک اتوماتیک زباله و چندین طرح مهم دیگر دست یابد و انقلابی بزرگ در زمینه علمی و پژوهشی ایجاد کند. طرح‌هایی که به بیش از ۱۲ هزار مورد می‌رسند و همگی با حمایت بسیج علمی و فناوری و بسیج اقشار در حال نزدیک شدن به مرحله تولید هستند.

توسعه فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان همواره به عنوان یکی از موضوعات مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری هستند. از همین رو در دهه چهارم انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۸۷ سازمان بسیج علمی و فناوری تأسیس شد تا فرصت‌های شکوفایی علمی و توسعه فناوری را برای جوانان تشنه علم و دانش فراهم کند. سازمانی که پس از ۱۰ سال فعالیت اکنون پایگاه‌های بسیاری در سراسر کشور دارد و به کمک بسیج اقشار اهداف بلند خود را دنبال می‌کند. رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور در خصوص راه‌اندازی پایگاه‌های علمی بسیج به «جوان» می‌گوید: «هدف از راه‌اندازی این پایگاه‌ها استفاده از ظرفیت عظیم و جذاب فعالیت‌های علمی- آموزشی جهت جذب اقشار مختلف جامعه به ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان به سمت مسجد و فعالیت‌های زیربنایی تربیتی بوده و تربیت نیروی علمی کارآمد انقلابی پای کار از نتایج آن است.» مهدی رحیمی می‌افزاید: «در این بین مواردی، چون تقویت و توسعه فعالیت‌های علمی، آموزشی در سطح پایگاه‌های علمی، توانمندسازی علمی، پژوهشی و مهارتی بسیجیان پایگاه‌ها و ایجاد روحیه و نشاط علمی در میان بسیجیان پایگاه‌ها از اهداف خرد این سازمان شناخته می‌شود.»

۵۰۰ پایگاه علمی فعال در سطح کشور

لازم به ذکر است که تا کنون ۵۰۰ پایگاه علمی در سراسر کشور در مساجد منتخب در هر ناحیه ۲ پایگاه (یک برادر و یک خواهر) راه‌اندازی شده که مهم‌ترین فعالیت این پایگاه‌ها شامل پرورش نخبگان و استعداد‌های برتر، ارتقای سطح تحصیلی دانش‌آموزان بسیجی، تربیت نیروی علمی انقلابی، استعدادیابی و پرورش خلاقیت، برگزاری مسابقات جذاب علمی، برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی، تشکیل هسته‌های علمی - پژوهشی، احصای مسائل و مشکلات منطقه و انجام پژوهش‌های منطقه‌ای توسط هسته‌های علمی و حمایت از مخترعان به منظور ساخت نمونه اولیه ایده‌های نوآورانه می‌شود. علاوه بر این، تا کنون ۱۸ پژوهشکده مجازی نیز راه‌اندازی شده است تا دسترسی جوانان به خدمات ارائه شده از سوی بسیج علمی و پژوهشی تسهیل شود. پژوهشکده‌هایی که شامل پژوهشکده‌های بیوتکنولوژی، اسلام و سلامت پایدار، کشاورزی و امنیت غذایی، صنعت و معدن، حقوق، حجاب و عفاف، تربیت اسلامی بنیان، حوادث و بلایا، حقوق بشر در فلسطین و امریکا و معماری و شهرسازی می‌شوند. مضاف بر این خدمات، طی این سال‌ها بیش از ۸۷ مرکز رشد و خلاقیت و نوآوری نیز در سطح استان‌ها و شهرستان‌های کشور راه‌اندازی شده که در این مراکز تجهیزات اولیه کارگاهی برای بهره‌مندی جوانان و شکوفایی استعداد‌های علمی آن‌ها موجود است. در این راستا رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور بیان می‌کند: «طی این ۱۰ سال فعالیت سازمان، ۱۲ هزارو ۵۰۰ طرح مورد حمایت بسیج علمی قرار گرفته است.»

رحیمی با اشاره به اینکه طی این سال‌ها هزاران طرح مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، می‌افزاید: «از بین تمام این طرح‌ها می‌توان به طراحی پروژه‌هایی، چون طراحی موتور موشک با سوخت جدید، هواپیمای تک‌نفره خورشیدی، طراحی رفلکتور همه جهتی برای مقابله با سامانه‌های تصویربرداری راداری SAR، پهپاد بدون سکان، سامانه صوتی و تصویری بیسیم، ساخت لامپ مگنترون باند X، ساخت نمونه مهندسی کپسول آندوسکوپی، سیستم تست گرم موتور سوخت مایع موشک، دستگاه تفکیک اتوماتیک زباله، دستگاه ویبره پرس تولید قطعات بتنی، طراحی و ساخت سنسور مجاورتی لیزری (فیوز لیزری)، مکنده پنوماتیک غلات و ... اشاره کرد که سازمان در بسیج علمی و پژوهشی مورد حمایت قرار گرفته‌اند.»

پیشرفت تکنولوژیکی کشور

لازم به ذکر است که بر اساس گفته کارشناسان بسیج علمی و پژوهشی کشور را هزاران نفر از بسیجیان فعال تشکیل می‌دهند که این خود نشان‌دهنده موفقیت این سازمان در تمام عرصه‌های علمی و دانشگاهی است. در سطح استان‌ها هم این سازمان با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است، به طوری که به جرئت می‌توان گفت: تا کنون بیش از ۲۰ هزار طرح برای بررسی و ارزیابی به سازمان بسیج علمی ورود پیدا کرده که ثمره آن تأیید و حمایت از ۸ هزار طرح است. رئیس سازمان بسیج علمی با بیان مطالب فوق تأکید می‌کند: «در این بین استان‌های لرستان، مازندران و خراسان جنوبی به دلیل استقبال خوبی که از سوی جوانان صورت گرفته است از حمایت بیشتری برخوردار شده‌اند.» اتفاق خوبی که منجر به این شده که جوانان با تکیه بر دانش و توانمندی‌های بومی خود زمینه پیشرفت تکنولوژیکی کشور را فراهم کنند.

رحیمی همچنین با اشاره به اقداماتی که در استان خراسان جنوبی انجام شده است، می‌افزاید: «مراکز رشد این استان از فعال‌ترین مراکز رشد سازمان بسیج علمی است که با گسترش فعالیت آن اولین پردیس شرکت‌های دانش‌بنیان بسیج علمی با همکاری سپاه استان راه‌اندازی شده است. با استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان بسیجی در این پردیس زمینه اشتغال دانش‌بنیان نیز فراهم خواهد شد.» وی با اشاره به استان لرستان به عنوان منطقه‌ای دیگر که با استقبال خوب جوانان روبه‌رو شده است، ادامه می‌‎دهد: «مرکز هدایت و حمایت پلاسما و لیزر لرستان نیز با همکاری نخبگان تراز یک کشوری فعالیت می‌کند که خروجی اقدامات آن‌ها در قالب پروژه‌های ملی در حال انجام است.»

لازم به ذکر است که بر اساس گفته این مسئول بسیج در استان مازندران نیز شرکت‌های زیادی در مرکز رشد استان فعالیت دارند که شامل شرکت نیما طب دانش: سازنده لوازم و تجهیزات پزشکی، شرکت کیامین صنعت: سازنده دستگاه‌های خشک‌کن صنعتی، شرکت پیشگامان انرژی نوژان: سازنده پکیج‌های دیواری، شرکت فن‌پردازان سالم‌اندیش مازند: سازنده لوازم و تجهیزات پزشکی، شرکت فناور بهینه نیرو کاسپین: سازنده پنل‌های خورشیدی و فعال در زمینه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، شرکت سازنده رطوبت‌سنج‌های لیزری، شرکت سلام ارتباط نوین شمال: فعال در زمینه قطعات الکترونیک خودرو، شرکت الکتروفرنام فرازدید: فعال در زمینه مسیریاب‌های خودرو و بیماران آلزایمری و دوربین‌های مداربسته می‌شوند. شرکت‌هایی که با حمایت بسیج علمی و پژوهشی رونق تولید ملی را رقم می‌زنند و منجر به پویایی اقتصاد کشور می‌شوند که همگی در ردیف دستاورد‌های ۱۰ ساله فعالیت بسیج علمی و پژوهشی کشور شناخته می‌شوند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علي اصغر كريمي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۰
0
0
تجربه نهاد مقدس جهاد سازندگي دهه اول انقلاب اسلامي پيش روي ما است.
با شيوه همه با هم مي توان به مشكلات غلبه كرد.
مسئوليت پذيري - وارد ميدان واقعي شدن - رئيس و زير دست در كار نباشد.
از شاخص هاي جهادي استفاده شود .
ان شاءالله
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار