کد خبر: 939533
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰
سمعک دستگاه الکترونیکی است که به افراد کمک می‌کند تا بتوانند اصوات را بهتر بشوند. سمعک با استفاده از قطعاتی که داخل آن به‌کار رفته صداهای محیط اطراف را جمع‌آوری کرده، آن‌ها را تقویت کرده و سپس به گوش داخلی فرد انتقال می‌دهد.

رپورتاژ آگهی/ گوش یکی از اجزای بدن است که نقش مهمی در انتقال اطلاعات شنوایی به مغز دارد. به‌همین دلیل آسیب به هر یک از بخش‌های گوش می‌تواند در شنوایی اثرات منفی داشته باشد. همچنین کم‌شنوایی دلایل دیگری نیز دارد که عبارتند از:

فشار بیش از حد به پرده گوش

پرده گوش یکی از بخش‌های مهم در شنوایی است که در صورت اعمال فشار زیاد به آن باعث تورم گوش، گلو و شیپوراستاش یا مجرایی شنوایی شده و باعث اختلال در مسیر انتقال اصوات به مغز می‌شود.

ضربه

ضربه به قسمت‌های مختلف گوش یکی از رایج‌ترین علل کم‌شنوایی شناخته می‌شود. ضربه به گوش می‌تواند پرده گوش را پاره کرده و ضربه به سر استخوان‌ها در گوش میانی را به آسیب شدیدی مواجه می‌کند.

تومور

تومور در مسیر عصب گوش به مغز یا در گوش داخلی می‌تواند یکی از دلایل کم‌شنوایی باشد؛ چرا که آسیب شدیدی به شنوایی وارد می‌کند. وجود تومور در گوش علائم مختلفی دارد که یکی از آن‌ها سرگیجه و گوش درد می‌باشد.

دیابت

افرادی که بیماری‌هایی مانند دیابت و چربی خون مواجه هستند بیشتر از افراد دیر معرض خطر کم‌شنوایی قرار دارند؛ چرا که در بیماری دیابت معمولا اعصاب و عروق خونی داخل گوش آسیب می‌بینند.

مصرف بعضی از داروها

بسیاری از داروها می‌توانند روی عملکرد گوش و شنوایی تاثیر بگذارند. قبل از مصرف هر گونه دارو بهتر است درباره  این موضوع با پزشک یا متخصص گوش و حلق و بینی صحبت کرده و چگونگی تاثیر دارو بدن راهنمایی بگیرید.

سر و صدای بلند

اصوات بلند باعث آسیب شدید به پرده‌ی گوش خارجی شده و در میزان شنوایی افراد تاثیر منفی می‌گذارد؛ چرا که به گوش فسار زیادی وارد می‌شود. از طرفی کم‌شنوایی ناشی از اصوات بلند با رعایت نکات درمانی و مراجعه به شنوایی‌سنج متخصص قابل درمان است.

سمعک چیست

سمعک دستگاه الکترونیکی است که به افراد کمک می‌کند تا بتوانند اصوات را بهتر بشوند. سمعک با استفاده از قطعاتی که داخل آن به‌کار رفته صداهای محیط اطراف را جمع‌آوری کرده، آن‌ها را تقویت کرده و سپس به گوش داخلی فرد انتقال می‌دهد.

آسیب‌های گوش و نکاتی که باید درمورد سمعک بدانیم

نحوه تجویز سمعک

سمعک پس از انجام آزمون‌های شنوایی ‌سنجی توسط شنوایی شناس یا ادیولوژیست تجویز شده و سپس مطابق با ساختار گوش فرد طراحی و ساخته می‌شود. سمعک‌ها با توجه به مدارپردازشی و شکل ظاهری آن‌ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

سمعک هوشمند

سمعک هوشمند یکی از پیشرفته‌ترین انواع سمعک شناخته می‌شود که از با استفاده از کامپیوتر سیستم‌های آن‌ را تنظیم می‌کنند. سمعک هوشمند با توجه به محیط اطراف و افت شنوایی بیمار میزان اصوات را افزایش داده و همین‌طور نویز یا اصوات مزاحم را حذف می‌نماید. همچنین سمعک هوشمند قابلیت اتصال به دستگاه‌های دیجیتال، مانند تلفن همراه و تلوزیون را نیز دارد.

سمعک دیجیتال

سمعک دیجیتال یکی دیگر سمعک‌های پرکاربرد است که با استفاده از برنامه‌های کامپیوتری تنظیم می‌شود. سمعک دجیتال با توجه به میزان شنوایی هر فرد به‌طور انحصاری تنظیم شده و قابلیت تشخیص اصوات مختلف از یکدگیر را دارد. از طرفی سمعک دیجیتال از دو میکروفن تشکیل شده که می‌تواند سمعک‌های دو گوشی را نیز به یک دیگر متصل کند. همچنین بعضی از سمعک‌های دیجیتال وایرلس هستند و می‌توان آن‌ها را با استفاده از اپلیکیشن‌های موبایل تنظیم کرد.

سمعک نامرئی

سمعک نامرئی از نظر عمکلرد با دیگر سمعک‌ها تفاوتی ندارد؛ اما از نظر شکل ظاهری و اندازه با دیگر سمعک‌ها متفاوت است. سمعک نامرئی در داخل قالب گوش قرار می‌گیرد؛ طوری که از بیرون قابل مشاهده نیست و همین‌طور اندازه کوچکی دارد که باعث می‌شود از تکنولوژی‌های پیشرفته داخل آن استفاده نشود. سمعک نامرئی معمولا برای کسانی که علاقه به دیده شده سمعک ندارند و همین‌طور افراد که از افت شنوایی کمی برخوردارند استفاده می‌شود.

نکاتی درباره نگهداری از سمعک

برای استفاده از سمعک و افزایش طول عمر آن بهتر است در زمان نظافت سمعک قالب گوش را از سمعک جدا کنید تا اجزای آن آسیب نبینند. همچنین برای نظافت سمعک از آب یا دستمال مرطوب استفاده نکنید؛ چرا که سمعک به رطوبت حساس است و اجزای آن در معرض آب یا رطوبت کارکردشان متوقف می‌شود. از طرفی در زمان خواب بهتر است سمعک را از گوش خود خارج کنید تا به آن فشار زیادی وارد نشود.

این مقاله توسط واحد محتوای سایت ایرانگان تولید شده و هرگونه کپی‌برداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار