کد خبر: 664321
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۷
بزرگ‌ترين جنايت جنگي در هيروشيما و ناكازاكي رخ داده‌است
«هر چند که کشورهای متعددی اقدام به تولید و انباشت سلاح هسته‌ای کرده‌اند که فی‌نفسه می‌تواند مقدمه‌ی ارتکاب جرم تلقی شده و صلح جهانی را شدیداً در معرض تهدید قرار داده است، اما فقط یک دولت مرتکب جرم اتمی شده است.»

جوان آنلاين: در 6 اوت 1945، امریکا با تصمیم مقامات بلندپایه سیاسی و نظامی این کشور، حمله اتمی به هیروشیما و بمباران این شهر غیرنظامی و پر جمعیت را صادر کرد تا بزرگترین جنایت تاریخ محقق شود. تا کنون مقامات نظامی امریکا به بهانه تلافی حمله ژاپن به پرل هاربر و مجبور کردن این کشور به تسلیم، این حمله را توجیه کردند اما نه تنها از نظر نظامی چنین حمله ای غیرضروری و با حملات ژاپن نیز نامتناسب بود بلکه در همان تاریخ نیز قتل عام و کشتار دسته جمعی غیرنظامیان به عنوان توجیه کننده اقدامات نظامی به شمار نمی آمد. کنوانسیون های متعدد لاهه در سالهای 1899 و 1907 و همچنین عرف بین المللی مربوط به جنگ جهانی اول، اصولی را بر هدایت حملات مسلحانه دولتها وضع کرده بود که مانع کاربرد سلاحهای کشتارجمعی به عنوان ابزار جنگ و پیروزی متخامصین می شد.

این در حالی بود که چنین حمله ای، با گسترده ترین کشتار مردم در طول یک حمله نظامی در تاریخ بشریت همراه شد؛ حمله ای که دهها هزار تن از مردم در دم جان سپردند و هنوز هم با گذشت نزدیک به 7 دهه از این بمباران، آثار سلاح اتمی امریکا بر محیط زیست و تولد کودکان ناقص الخلقه در این شهر و مناطق مجاور آن ادامه دارد.

امریکا با این حمله و تکرار آن در مورد ناگازاکی تنها سه روز بعد از حمله اول، بزرگ ترین جنایت جنگی جهان را مرتکب شد اما متاسفانه بازهم بازی قدرت در جامعه بین المللی و در شرایطی که جهان در گیرودار التهاب جنگ جهانی دوم قرار داشت، مقامات و مسئولان کاربرد این سلاحها و بمباران اتمی ژاپن، برای همیشه از مجازات طفره رفته و عدالت را ناکام کردند.

مقام معظم رهبری در پیام به نخستین کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه در تهران (28/1/1389)، در خصوص توصیف این جنایت اتمی امریکا فرمودند: «هر چند که کشورهای متعددی اقدام به تولید و انباشت سلاح هسته‌ای کرده‌اند که فی‌نفسه می‌تواند مقدمه‌ی ارتکاب جرم تلقی شده و صلح جهانی را شدیداً در معرض تهدید قرار داده است، اما فقط یک دولت مرتکب جرم اتمی شده است. تنها دولت ایالات متحده آمریکا است، که ملت مظلوم ژاپن در هیروشیما و ناکازاکی را در جنگی نابرابر و غیر انسانی مورد هجوم اتمی قرار داد.»

هر سال در چنین روزهائی، یادمان قربانیان جنایات اتمی امریکا علیه دو شهر ژاپن برگزار می شود. در این مراسم ها، یاد قربانیان گرامی داشته می شود و جنایات امریکا یکبار دیگر مرور می شود. در هر مروری از این بخش از تاریخ جنگ جهانی دوم و عملکرد امریکا علیه موازین بین المللی و علیه بشریت، کمترین توجیهی برای حملات اتمی امریکا باقی نمی ماند. اما همچنان پرسش در مورد مجازات گریزی امریکا و علت سکوت جامعه بین المللی در برابر چنین جنایتی نادر و عجیب، با حسی غریب و تقضای تغییر اساسی در منظومه بین المللی موجود همراه می گردد.

نیویورک هرالد تریبون، در مقاله ای به مناسبت یادمان بمباران اتمی هیروشیما، اقدام امریکا در این زمینه را «فجیع ترین اقدام این کشور در طول تاریخ» شمرده است که پس از پایان دوران برده داری، می توان آن را کثیف ترین و نژادپرستانه ترین روش مورد استفاده یک دولت علیه کشور دیگر شمرد.

غالب مردم در این روز با تناقض های رفتار امریکا در رابطه با سلاحهای هسته ای بیشتر مواجه می شوند. از منظر آنها، رفتار امریکا و در پیش گرفتن نقش مدعی مقابله با سلاحهای هسته ای در شرایطی که خود چنین جنایاتی را مرتکب شده که هیچ بازیگر دیگری در طول تاریخ مرتکب نشده است، غیرقابل توجیه بوده و نشانه ای از تزویر در سیاست خارجی امریکا است. از این رو، مطالبه عدالت به ویژه احقاق حق قربانیان و مسئول شناخته شدن دولتی که دخیل در این جنایات بوده است، همچنان قابل طرح و پیگیری است.

جالب اینکه مجمع عمومی سازمان ملل متحد هرگز در اسناد و سوابق رسمی خود، ماهیت جنایت جنگی اتمی امریکا را مورد مستندسازی و تاکید قرار نداده است. از این رو، نفوذ امریکا در تدوین تاریخ مقابله با سلاحهای هسته ای در جهان به گونه ای بوده است که عمدتاً سایر کشورها به عنوان تهدید هسته ای صلح و امنیت بین المللی تلقی شده اند و امریکا با تغییر چهره خود، تلاش کرده از سابقه یک جنایتکار اتمی به نقش دادستان هسته ای در جهان دست یابد. مقام معظم رهبری در این زمینه فرموده اند: «تنها مجرم اتمی جهان اینک به دروغ خود را مدعی مبارزه با گسترش سلاح اتمی معرفی می‌کند در حالیکه یقیناً هیچ اقدام جدی در این مسیر صورت نداده است و هرگز صورت نخواهد داد".

هرچند عدالت نیازمند اتخاذ مجموعه ای از تدابیر علیه امریکا و جنایت اتمی آنها است، اما افکار عمومی جهانی و سازمان های مردم نهاد حتی مجامع بین الملل دولتی می توانند امریکا را به دلیل جنایت اتمی و کارنامه سیاهی که در این زمینه دارد، ملزم به اتخاذ اقدامات زیر نمایند:

1. امریکا باید ضمن پذیرش مسئولیت خود در ارتکاب جنایت اتمی، از ملت ژاپن و جامعه بشریت عذرخواهی کند.

2. امریکا باید تزویر در سیاست هسته ای خود را کنار گذاشته و تاسیسات هسته ای خود را تحت نظارت بین المللی قرار دهد؛

3. امریکا باید برنامه های مربوط به گسترش سلاحهای هسته ای و تولید انواع جدید این سلاحها را متوقف کند؛

4. امریکا باید منع کاربرد سلاح هسته ای در هر شرایط را رسماً بپذیرد و به جامعه بین المللی در این رابطه تضمین معتبر بدهد.

5. امریکا باید حقوق قربانیان جنایت اتمی را جبران کند.

6. امریکا باید در راستای ایفای تعهدات خود در زمینه خلع سلاح هسته ای، اقدامات عملی را به عمل آورد.

شایان ذکر است که عمیق ترین راهبرد برای رهائی جهان از پیامدهای تکرار فجایع اتمی هیروشیما و ناگازاکی را ج.ا.ایران به جامعه بین المللی پیشنهاد کرده است. بر این اساس، در جامعه بین المللی باید مفهوم "جنایت کاربرد سلاح هسته ای" که در فتوای مقام معظم رهبری به صورت مبتکرانه و عمیق مطرح شده است، به صورت عمیق تنویر و تشریح شود.رهبری در این خصوص تصریح فرموده است که: "ما کاربرد این سلاح‌ها را حرام، و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابناء بشر از این بلای بزرگ را وظیفه‌ی همگان می‌دانیم". این مفهوم در صورتی که در فرایند معاهده سازی و در قالب های واجد پذیرش بین المللی و حقوقی مناسب وارد شود، تضمین کننده موثری برای منع جنایت اتمی در آینده و مقابله با مجازات ریزی در این عرصه خواهد بود.

بنابراین، ظرفیت های مدنی و دولتی زیادی برای تبدیل کردن مفهوم مذکور به محوری برای تدوین یک معاهده بین المللی «جرم انگاری کاربرد سلاحهای هسته ای» وجود دارد که می توان از فرصت نشست آتی مجمع عمومی ملل متحد نیز که در شهریورماه برگزار می شود، در همین زمینه بهره گرفت. از این رو، پیگیری این موضوع به دستگاه دیپلماسی کشور پیشنهاد می گردد.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ایران دوست
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۳
0
2
خدا میداند ! اگر در آن روز گار ژاپن هم به دانش اتمی مسلط بود و به مواد شکافت پذیر دسترسی داشت و از توان هسته ای در مقیاس صنعتی بهره مند بود ! هرگز آمریکا و انگلیس خبیث جرات این تصمیم شیطانی خبیثانه ( آزمودن بهانه جویانه بمب اتم روی یک مملکت آسیایی و شرقی برای رعب انداختن در دل شوروی) را به خود نمی دادند ! چرا ؟؟!!
از بیم مقابله به مثل احتمالی ژاپنی ها با خودشان !!
اما ! چون مطمئن بودند دست ژاپن از اهرم قدرت اتمی خالی و تهی است با ژاپن چنین کردند !! مثل اوباش که مشت قدرت نمایی به دیوار پوک گچی کوبند تا جای اثر پنجه نهند ! و جرات ندارند به دیوار پرشده از فلز سرب مشت حواله نمایند ! هر کشور مستقل که قدرت اتمی صنعتی نداشته باشد هر آینه آماج تهدید و تعرض وحشیانه غرب سراسر اتمی ( و هیدروژنی ،نیتروژنی ، نوترونی .و ....) خواهد بود ! درست همانند هیروشیما و ناگازاکی 1945 !! ...
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار