سازمان مديريت بحران اين روزها در وقت اضافه به سر مي برد؛ سازماني كه با استناد به قانون سازمان مدیریت بحران کشور مصوب سال 86 وبعد از زلزله مهيب بم به منظور ایجاد مدیریت یکپارچه در امر سیاستگذاری، برنامه ریزی، ایجاد هماهنگی و انسجام در زمینه های اجرائی و پژوهشی، اطلاع رسانی متمرکز و نظارت بر مراحل مختلف مدیریت بحران و ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب دیده و استفاده از همه امکانات و لوازم مورد نیاز و جهت بهره مندی بهینه از توانمندیهای ملی منطقه ای و محلی در مواجهه با حوادث طبیعی و سوانح پیش بینی نشده تشکیل شد . امسال اما دوره پنج ساله آزمايشي آن به پايان رسيده و مجلس اين سازمان را براي يك سال ديگر تمديد كرد. شايد به همين خاطر است كه رئيس سازمان امداد و نجات هلال احمر مدعي شد اين جمعيت مي تواند وظايف سازمان مديريت بحران را به عهده بگيرد اما ظاهرا رئيس جمعيت هلال احمر انگار چنين ادعايي را ندارد. به سراغ دكتر فرهادي مي رويم تا اين موضوع و مسائل ديگري همچون سياسي كاري هلال احمر در دولت دهم و برنامه هاي وي براي حفظ اصالت اين جمعيت، بيمارستانهاي كربلا و برخي مواريد ديگر را از وي پيگيري كنيم .
بحث ورود جمعيت هلال احمر به موضوع مديريت بحران، امري است كه از سوي رئيس سازمان امداد و نجات مطرح شد. نگاه شما به عنوان رئيس جمعيت هلال احمر به اين موضوع چيست؟
سازمان مديريت بحران حاكميتي است و پذيرش چنين موضوعي از سوي جمعيت هلال احمر اصلا منطقي نيست و زماني كه دستگاه ها از وزارت كشور و دولت خيلي تمكين نمي كنند ورود هلال احمر چندان منطقي نيست و اين مسئوليت سنگيني است كه بايد توان آن هم باشد. اين موضوع بايد مطالعه شود و ببينند براي سازمان مديريت بحران چه تدبيري صورت مي گيرد. هر چند در بسياري از حوادث مسئوليت هاي اصلي با ماست اما بايد اين موضوع مطالعه شود وما ادعايي نداريم اما معتقديم كه بايد اين سازمان تقويت شود.
در اساسنامه هلال احمر تاكيد شده كه فعاليتهاي اين جمعيت سياسي نيست اما در دولت قبل شاهد برگزاري ميتينگ آزادي به جريان سياسي خاص برگزار شد، به نظر شما دليل اين موضوع چه بود؟
اين موضوع ديگر گذشته است .
سازمان جوانان هلال احمر با داشتن اعضاي جوانان و پايگاه اجتماعي قابليت و ظرفيت خوبي براي بهره برداريهاي سياسي است. نگاه خود شما به اين مسئله چيست؟ آيا در دولت يازدهم ديگر شاهد بهره برداريهاي سياسي از جمعيت هلال احمر نخواهيم بود؟
ما به شدت اين مسئله را كنترل مي كنيم و به همه دوستان و همكاران هم اين موضوع را تذكر داده ايم. حالا ممكن است هركس خارج از اينجا يك نگاه و خط مشي سياسي خاص داشته باشد اما قسم خورده ايم تا در جمعيت هلال احمر بي طرفي، بي غرضي، جهان شمولي و اصول هفت گانه جمعيت هلال احمر را واقعا رعايت كنيم و نبايد هم غير از اين باشد زيرا جمعيت خاصيت خود را از دست مي دهد و ديگر نمي تواند يك جمعيت مردمي باشد.
اما قبول داريد كه سازمان جوانان هلال احمر ظرفيت سياسي كاري را دارد؟
بالاخره يك تشكل است و مي تواند اما در اينجا نبايد كار سياسي صورت گيرد.
جمعيت هلال احمر كشورمان قرار بود دو بيمارستان تخصصي در كشور عراق بسازد ،كار ساخت اين بيمارستان ها به كجا رسيد و آيا شما هم ساخت اين بيمارستانها را در برنامه كاري خود داريد؟
ساخت اين بيمارستانها در حال مطالعه است ؛ قرار است يكي از اين بيمارستانها بيمارستان تخصصي چشم پزشكي باشد و ديگري بيمارستان دياليز. بايد مطالعه شود و ببينيم چه مي شود. از سوي دولت عراق به ما يك زمين داده شده اما تامين منابع آن هم مهم است.
يعني ممكن است در ساخت اين بيمارستانها تجديد نظر شود؟
ببينيد كارهاي ساخت و تجهيز يك درمانگاه انجام شده است و شركت سازنده هم آماده است و اين درمانگاه در كربلاست و كارهاي مرتبط با اخذ مجوز هم انجام شده كه اين درمانگاه در فضايي 300 متري را اندازي مي شود. علاوه بر اين يك هتلي هم در نجف خريداري شده است كه دو طبقه آن براي ايجاد يك پلي كلينيك يا دي كلنيك اختصاص مي يابد و كارهاي جراحي سرپايي انجام مي دهد.
در بحث زلزله احتمالي تهران چطور آيا برنامه جديدي براي آمادگي در برابر اين حادثه احتمالي نداريد؟
آموزش، شناسايي گسلها، تشكيل اتاق بحرانBOC از مواردي است كه در دستور كار داريم اما اميدوراريم كه هيچ وقت اين اتفاق رخ ندهد.
گفتوگو: زهرا چيذري