کد خبر: 604899
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۰
روح اله جام سحر

 سد "سیکان" در شهرستان دره شهر پس از بهره برداری، آب مورد نیاز 5 هزار هکتار از زمین های کشاورزی پایین دست را تامین می کند. کار ساخت این سد مخزنی به علت تخصیص نیافتن اعتبارهای مالی با گذشت نزدیک به 2 سال و تنها 8 درصد پیشرفت فیزیکی دچار سکون شده است.
به گزارش "خبرنگار جوان " از ایلام ، با تلاش ها و پی گیر های دکتر علی محمد احمدی نماینده شهرستان های دره شهر، آبدانان، دهلران و بدره در مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل آب منطقه ای ایلام سد سیکان از طرح ملی، استانی به طرح ملی تبدیل شد.

هدف از ساخت این سد ذخیره سازی جریان های سطحی، آب چشمه های موجود و نیز مهار سیلاب های رودخانه سیکان است.آغاز ساخت دوباره این سد پس از سه ماه ایستایی می تواند بارقه های امید را در دل مردم و کشاورزان شهرستان حاصلخیز دره شهر زنده کند.

زمین های حاشیه سد تملک شد

بهمن فرجی مدیر اداره منابع آب شهرستان های دره شهر، آبدانان و بدره گفت:تمام زمین های پیرامون سد مخزنی سیکان در دو مرحله تملک و تعیین قیمت شده است بهای بخش زیادی از این زمین ها تاکنون به قیمت کارشناسی پرداخت شده و مابقی نیز به علت مراجعه نکردن صاحبان آنها پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: مالکان زمین های تملک شده در روستای 90 خانواری "فرهاد آباد" پس از دریافت بهای زمین خود ملزم به تغییر سند زمین به نام جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی آب منطقه ای استان ایلام شده اند.

فرجی بیان کرد: خانه های مسکونی نزدیک سد سیکان هنوز قیمت گذاری نشده اند و در خرید منازل و زمین های اطراف سعی بر آن بوده که برابر قانون تمام حقوق مالی صاحبان این املاک لحاظ شود.

مدیر اداره منابع آب شهرستان های دره شهر، آبدانان و بدره افزود: برای اسکان این خانوارها مکان خاصی در نظر گرفته نشده اما این ملاکان پس از دریافت وجه فروش زمین های خود به اسکان در مناطق مختلف مختار هستند. اجرا و بهره برداری از سد سیکان دره شهر در رونق اشتغال و ایجاد فرصت های جدید شغلی به عنوان یکی از دغدغه های اصلی مردم منطقه نقس بسیار موثری دارد.

سد مخزنی سیکان در 130 کیلومتری جنوب خاوری شهر ایلام از نوع سنگ ریزه ای 70 متر از بستر خود بلندی دارد.

افزایش اعتبارات استان در بودجه 92

"دکتر احمدی" نماینده دهلران،آبدانان،دره شهر و بدره در مجلس شورای اسلامی از افزایش اعتبارات استان ایلام در بودجه سال 92 خبر داد و با بیان اینکه آمار بیکاری در استان ایلام نسبت به متوسط کشوری بالاتر است و دولت باید در این زمینه چاره اندیشی کند در حالی که در بخش کشاورزی، نفت و گاز و گردشگری دارای قابلیت های منحصر به فردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.افزود: اعتبارات استان در بودجه امسال قریب به 2 هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با سال گذشته افزایش چشمگیری نشان می دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی،میزان اعتبارات تخصصی در هر بخش بالغ بر 70 درصد برشمرد وافزود: در سال جاری و با افزایش اعتبارات استان، مشکلات طرح های نیمه تمام رفع می شود.

احمدی از تخصیص اعتبار بمنظور مدیریت پساب های آبدانان خبر داد و اضافه کرد: در حوزه جنوبی استان تنها شهرستانی که اعتبار آب و فاضلاب در ماده 15 برنامه بودجه و پیوست های آن تعریف شده است شهرستان آبدانان است که با رایزنی های لازم این مهم محقق شده است.

وی از آغاز عملیات اجرایی سد مخزنی "ورگر " در آینده خبر داد و گفت: مطالعات سد مخزنی "ورگر" در آبدانان انجام شده و با اختصاص 30 میلیارد ریال از محل اعتبارات خشکسالی و معاونت راهبردی در آینده نزدیک به پیمان می رود.

این مسئول با اشاره به اهمیت ارتباطات جاده ای در توسعه مناطق گفت: تونل کبیرکوه یکی از مهمترین پروژه های راهبردی استان ایلام است که با احداث آن علاوه بر اثرات مثبت در روند مشکلات ترافیکی ،زمینه توسعه و ترقی استان ایلام را در ابعاد مختلف فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی را نیز فراهم می کند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۰
0
0
پس پول زمین های لهلار که پشت سد سیمره قرار دارند کی پرداخت می شوند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار