کد خبر: 604898
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۸
میدان ترمینال صداي گرگاني ها را در آورده
هادی علمدار

احداث تقاطع هاي غيرهمسطح کشور تجربه هاي متفاوتي را پشت سر نهاده و پس از کلان شهرها در شهرهاي کوچکتر هم به رغم سابقه ي نه چندان طولاني، آثار گوناگوني را در برداشته و در مجموع، عملکرد نسبتاً مناسب اين نوع تقاطع ها به طور خاص در افزايش ايمني و ظرفيت راه ها سبب کاربرد وسيع آنها در شبکه هاي درون شهري و برون شهري شده است .

در همين رابطه نيز چند وقتي است که تخريب ها و ساخت و ساز در ميدان قندهاري گرگان يا همان ميدان ترمينال شروع شده و قرار است، روگذري، شرق و غرب اين ميدان را به هم وصل نماید، گذري بر روي ميدان قندهاري كه اولين روگذر گرگان به شمار آمده و750 متر طول دارد.

***

با وجود طول کشیدن ساخت و ساز در میدان ترمینال گرگان و سرعت پایین کار در این پروژه ، مشکلات فراوانی برای عابرینی که قصد عبور از این میدان و اطراف آن دارند پیش آمده است.

شايد مهمترين مسئله به خاطر قرار داشتن ترمینال مسافربری گرگان و ایستگاه راه آهن در نزدیکی این میدان باشد كه موجب شده، حجم بالایی از مسافرین و عابراني كه در اين منطقه حضور دارند و از یک سوی میدان به سوی دیگر می روند، با خطرات فروانی روبه رو باشند.

* همه ناراضی اند

تاخیردر ساخت و سازهای میدان ترمینال علاوه بر این که برای عابران مشکل ساز شده، چهره شهر گرگان را هم زشت کرده است ، این در حالی است که اين شهر در یک منطقه توریستی و گردشگری واقع است و تقريبا در تمام فصول سال و بخصوص در فصل تابستان، مسافران زیادی برای تفریح و استراحت به این شهر می آیند که به عقیده کارشناسان این خود باعث کاهش حضور گردشگران می شود .

مهدی نبات یکی از جوانانی است که هر روز از این میدان عبور می کند در مورد مشكلات عديده اي كه برايش به وجود آمده، مي گويد : با توجه به قرار داشتن این میدان در مسیر تردد ماشینهای سنگین که با سرعت بالایی حرکت می کنند عبور از آن بسیار خطر ناک است و هر وقت که تصادفی در این میدان ایجاد می شود ترافیک سنگینی در خيابانهاي منتهي به آن ایجاد می شود .

بانوی جوان گرگانی که با عجله از این میدان عبور می کند، می گوید : همیشه استرس فراوانی برای عبور از این میدان دارم و نمی دانم چرا مسئولین به فکر عابران پياده نیستند.

میثم هم كه خود را از عابران هر روزه اين منطقه معرفي مي كند در ادامه حرف هاي این خانم می گوید : تصادفات زیادی در این میدان اتفاق می افتد و عابرین برای عبور از این میدان با خطرات زیادی مواجه می شوند ، زیر گذری هم که برای عابرین ساخته اند با نرده ، محصور شده و کسی از آن استفاده نمی کند و نمی دانم که چرا این زیرگذر با این هزینه ساخته شده و بلااستفاده مانده است.

*دراجرای طرحها از تقلید کور کورانه بپرهیزید

عرب کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری معتقد است که گرگان به عرصه اي براي آزمون و خطا و تقليد از شهرهاي ديگر تبديل شده و تکيه بر اين شيوه عملاً شهر گرگان را به ورطه ي تقليد کشانده و برخي پروژه ها و طرح هاي اجرا شده در شهرهاي ديگر بدون کسب اطلاع لازم از ميزان اثربخشي مثبت و منفي آن طرح ، بعضاً با صرف هزينه هاي ميلياردي در اين شهر اجراي می شود و با مشکلات فراوانی در مسیر اجرا روبه رو می شوند.
احداث تقاطع هاي غيرهمسطح در شهري چون گرگان که با مشکلات ترافيکي روبه رو است يک ضرورت به نظر میرسد اما آنچه که ضرورت بیشتری دارد پرهيز از مديريت مبتني بر الگو برداريهاي غيراصولي و تصميمات شتابزده در اجرای اين طرحها و برنامه ها است.

ذبیح الله میقانی عضو شورای شهر گرگان نيز در این خصوص می گوید : این طرح دومین پروژه از این نوع سازه است که بعد از تهران در کشور اجرا می شود و سازه ای مدرن دارد و احتمالا تا پایان سال جاری این پروژه کامل می شود .

عبدالرضا چراغعلی نائب رئیس شورای شهر گرگان هم در با اشاره به اينكه این طرح تاکنون شش ماه تاخیر داشته، علت تاخیر این پروژه را دو موضوع عنوان كرد ه و ادامه مي دهد: اولین موضوع تغییر در تکنولوژی و فن اجرای سازه بوده چون در گذشته یک طرح سنتی برای این پل در نظر گرفته شد بود که با مشورت های انجام شده طرحی مدرن برای این روگذر درنظر گرفته شد که بعد از تهران دومین جایی است که این پروژه در کشور اجرا می شود و دلیل دوم تاخیر پروژه، جهش یکباره قیمت ها است اما به هر حال سعي مي شود این پروژه تا پایان سال جاری به پایان برسد.

با تمام اين اوصاف، گرگاني ها يك سوال خود را بدون جواب مي بينند و آن هم اينكه، با توجه به اينکه درآينده نه چندان دور و بخاطر بار ترافيک درکمربندي فعلي، در مرکز استان مجبور خواهند بود تا ساخت کمربندي جديد را به سرعت به پايان برسانند و همين امر ترافيك را به داخل شهر كشيده و بسياري از تقاطع ها، شرايط حادتري نسبت به ميدان ترمينال از نظر ظرفيت، جريان ترافيک و زمان تأخير خواهند داشت، پس چطور و چگونه اين نقطه از شهر در اولويت ساخت و ساز قرار گرفته است؟

آيا اين پروژه كه با روز شماري در ميدان قندهاري شروع به کار کرده هم به روزگار پروژه المان بسيج دچار خواهد شد و بعد از خاموش شدن روز شمار با همان تاخير چند ساله به اتمام خواهد رسید؟

و همچنین چرا پروژه های شهر با مطالعات و کارشناسی های بیشتری شروع به کار نمی کنند تا وقتی پروژه ای استارت خورد مجبور نباشند با تغییر نحوه ساخت وقت و پول مردم را بيش از اين هدر ندهند؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار