کد خبر: 600100
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷
يكي از راه‌هايي كه مي‌توان از طريق آن كانديداي اصلح را شناخت، توجه به بيانات مقام معظم رهبري و دقت در شرايطي است كه ايشان براي كانديداي اصلح برمي شمارند.
علی رضائی

تأييد صلاحيت هر يك از نامزدهاي انتخاباتي طبيعتا به معناي آن است كه اين افراد حداقل شرايط لازم را براي فعاليت در جايگاه اولين مقام اجرايي كشور دارا هستند. اما قطعا هر كدام از آنها براي اداره كشور به شرط كسب اكثريت آراي مردم و انتخاب به عنوان رئيس‌جمهور يازدهم، داراي سليقه‌ها، روحيات، اخلاق و برنامه‌هاي متفاوتي هستند. بر اين اساس از جمله تكاليف مردم در صحنه انتخابات، شناخت معيارهاي كانديداي اصلح است تا بدون توجه به آنكه كدام كانديدا داراي رأي بيشتري است و كدام كانديدا رأي كمتر، بهترين گزينه را انتخاب كنند و نام او را روي برگه رأي بنويسند. 

كارنامه افراد، سند معتبري براي تشخيص اصلح
در تشخيص شرايط كانديداي اصلح گاهي اوقات مردم دچار سردرگمي مي‌شوند، آنچنانكه همه افراد سعي مي‌كنند توصيفاتي را كه از سوي رهبر معظم انقلاب يا اشخاص برجسته در نظام براي شناخت كانديداي اصلح ذكر مي‌شود به خود ربط دهند. اين واقعيتي است كه طي دوره‌هاي گذشته انتخابات ثابت شده و تقريبا تمام كانديداها سعي كرده‌اند تمام شرايط اصلح را موازي با شخصيت خود تعريف كنند. اما نگاهي به كارنامه افراد و سوابقي كه در طول انقلاب اسلامي داشته‌اند، مي‌تواند سند معتبري براي تشخيص كانديداي اصلح ارزيابي شود. بر اين اساس بسياري از خصوصيات همچون مدير و مدبر بودن و روحيه استكبارستيزي را بايد در تجربيات كاري افراد ديد نه در شعارهاي به روز شده كساني كه هيچ قرابتي با خصوصيات اصلح ندارند اما هدفشان اين است كه با شعارسازي و تفسير به رأي توصيه‌هاي رهبري و بزرگان و علما، خود را تنها مصداق توصيفات مثبت معرفي كند. 

شناخت شاخص‌ها در بيانات رهبري
بيانات اخير رهبر معظم انقلاب در دانشگاه امام حسين عليه‌السلام حاوي برخي از شناسه‌هاي كانديداي اصلح بود؛ ايشان در اين مراسم فرمودند: «تشخيص بدهيم، ترجيح بدهيم، ببينيم آن كسى كه مي‌تواند براى انقلاب، براى كشور، براى آينده، براى عزت ملى، براى باز كردن گره مشكلات، براى ايستادگى قدرتمندانه و عزتمندانه در مقابل جبهه معاندان و براى الگو كردن جمهورى اسلامى در چشم مستضعفان عالم، بيشتر و بهتر تلاش كند، كيست؟» اين اظهارات در كنار ساير فرمايشات رهبر معظم انقلاب، بهترين شاخص‌هايي است كه مردم بايد براي شناخت كانديداي اصلح در نظر گيرند و با دقت در اظهارات و تبليغات داوطلبان رياست جمهوري و كارنامه اجرايي آنها، به هر كدام از آنها كه با اين شاخص‌ها مطابقت بيشتري دارند، رأي دهند. 

در انتخابات رياست جمهوري نهم در سال ۸۴ نيز رهبر معظم انقلاب توصيه‌هاي فراواني در اين زمينه داشتند كه اكنون در انتخابات يازدهم رياست جمهوري نيز مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد. ايشان در اجتماع بزرگ مردم كرمان در تاريخ يازدهم ارديبهشت ماه فرمودند: «البته بديهى است كه رهبرى از فرد خاصى حمايت نمى‌كند؛ از معيارها حمايت مى‌كند. ما دنبال اين هستيم كه اين معيارها تحقق پيدا كند. بنده دنبال اين هستم كه شخصى سر كار بيايد و قوه مجريه را اداره كند كه خود را خدمتگزار مردم بداند و توانايى داشته باشد و به آرمان‌هاى امام و نظام اسلامى معتقد و پايبند باشد و حقيقتاً عدالت و مبارزه با فساد براى او حائز اهميت باشد.» مديريت، زمان‌شناسي و مدبر بودن شاخص ديگري است كه رهبري در همين مراسم بر آن تأكيد مي‌كنند: «رهبرى در پشتيبانى از رئيس‌جمهور هيچ‌گونه درنگى نمى‌كند. كسى را كه مردم انتخاب كنند و رئيس‌جمهور قانونى كشور شود، هميشه مورد احترام و تكريم و حمايت جامع رهبرى در همه دولت‌ها بوده؛ بعد از اين هم بايد باشد. اما آن‌چه در درجه اول اهميت قرار دارد، اين است كه اهتمام همه مردم، نخبگان مردم و مسئولان گوناگونِ بخش‌هاى مختلف اين باشد كه رئيس‌جمهورى انتخاب شود كه بتواند گره‌هاى زندگى مردم را در دوران كنونى باز كند؛ وظايف اين دوره را بشناسد و با قوت و اقتدار به آن عمل كند.» 

انتخاب گزينه اصلح يعني انتخاب سرنوشت بهتر
با توجه به اين بيانات، مي‌توان دريافت كه حضور در انتخابات و رأي دادن، سرنوشت مردم را مي‌سازد و طبيعي است كه سرنوشت مردم بسته به آراي جمعي ملت است كه چه كسي را انتخاب كنند، از اين رو يكايك مردم بايد با تحقيق و بررسي به كسي رأي دهند كه در پايان راه چهار ساله از رأي خود پشيمان نشوند. دقت در انتخاب شخص مي‌تواند موفقيت ملي را به همراه داشته باشد و بي‌تفاوتي نسبت به انتخابات نيز مي‌تواند مشكلات عديده‌اي را در ابعاد داخلي و بين‌المللي به وجود آورد. بنابراين اكنون كه در دهه چهارم انقلاب به سر مي‌بريم و پيشرفت و عدالت به عنوان دو شاخص عمده آن شناخته مي‌شود بايد رأي خود را در اين مسير به صندوق بيندازيم و كسي را انتخاب كنيم كه بر سرعت پيشرفت و عدالت بيفزايد. سوابق كاري اين كانديداها يكي از شاخص‌هاي مهم است. بايد ببينيم اين افراد در چه سطحي بودند، تجربه كاري‌شان چه مقدار است و بازده كاريشان چه بوده است. نكته ديگر اين است كه بايد ببينيم در جاهايي كه كار كرده‌اند، توجه آنها به مردم چگونه بوده است. نكته سوم نيز اين است كه بايد ديد اين هشت نفر در جريانات سياسي چه مقدار نزديك به ديدگاه‌هاي رهبري بوده‌اند. ايمان، اعتقاد، صداقت و پاكي نيز از جمله ساير ويژگي‌هاي اين كانديداها بايد باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار