کد خبر: 508653
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۴
رئيس كل دادگستري فارس:
ذبیح‌اله خدائیان در پنجمين كارگاه منطقه‌اي علمي كاربردي پيشگيري از وقوع جرم این استان در جمع مسئولان شهرستان‌هاي جنوب فارس با اشاره به اين كه رشد و توسعه هر جامعه‌اي نيازمند بسترها و زيرساخت‌هايي است، امنيت را مهمترين زيرساخت رشد و توسعه ارزيابي كرد.
وی افزود: از جمله مشکلات جامعه بیکاری بوده که برای رفع آن نیاز به سرمایه‌گذاری و کارآفرینی است، اما سرمایه‌گذار در جایی سرمایه‌گذاری می‌کند که امنیت حاکم باشد و ایجاد این امنیت در ابعاد مختلف در ید اختیار بخش‌ها و مسئولان مختلف این استان است.
خدائیان با بیان ابعاد مختلف امنیت در بخش‌های قضایی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تصریح کرد: ایجاد امنیت در بخش قضایی در اختیار دستگاه قضایی قرار دارد که در این موضوع با حمایت‌های قضایی در امر سرمایه‌گذاری‌های مشروع همواره پیگیری و در دستور کار بوده است.
نماینده عالی قوه قضائیه در فارس تلاش مدیران در ایجاد امنیت اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را در مسیر رشدو توسعه این استان مهم و حیاتی ارزیابی کرد و اضافه کرد: سرمایه‌گذار در نخستین گام در فکر تأمین امنیت اولیه و سرمایه است و زمانی تصمیم خود را در مسیر ایجاد اشتغال و کارآفرینی عملی می‌کند که بازده اقتصادی سرمایه، ثبات اقتصادی منطقه و برخوردهای اجتماعی و فرهنگی مناسب فراهم باشد.
این مسئول با طرح این سئوال که راه تحقق امنیت مورد نظر چیست، ادامه داد: نخستین و مهمترین راه‌کار ایجاد امنیت پایدار پیشگیری از وقوع جرم به شمار می‌آید و همین موضوع مهم باعث شده است که تاکنون با مدیریت دستگاه قضایی فارس پنج کارگاه علمی کاربردی مدیریت پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در سراسر این استان و با حضور تمام مدیران برگزار شود.
وی اساس و هدف اصلی از برگزاری این کارگاه‌ها و گردهمایی مدیران را برنامه‌ریزی علمی و هدف‌گذاری اقدامات پیشگیری از وقوع جرم خواند و گفت: نخستین پیش‌شرط دستیابی به اهداف این کارگاه‌ها همدلی و همکاری و سهیم دانستن نقش مدیران در امنیت است.
رئیس شورای قضایی استان فارس در ادامه بیان داشت: اگر امنیت قضایی در دست ما قرار دارد، امنیت اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در دست سایر مدیران است که با عمل به وظایف در چارچوب‌های قانونی می‌توان بخش عمده‌ای از اهداف امنیت همه‌جانبه را تأمین کرد.
خدائیان به آموزه‌های شرعی و اسلامی اشاره و پیشگیری از جرم را عمل به احکام اسلام و قرآن دانست و خاطرنشان کرد: امروز موضوع پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یک رشته علمی در دانشگاه‌های معتبر جهان تدریس می‌شود، اما این رشته قدمت چندانی ندارد در صورتی که با نگاه عمیق به آموزه‌های قرآن کریم می‌بینیم که این قوانین از قریب به یک‌هزار و ۴۰۰ سال پیش در آموزه‌های دینی وجود داشته و اگر در جوامع اسلامی آمار جرایم بالا رفته به لحاظ عمل نکردن به این آموزه‌های دینی است.
وي تحكيم بنيان خانواده و برنامه‌ريزي دقيق در اين زمینه، عمل به معيارهاي اخلاقي جامعه اسلامي، انفاق، زكات و صدقه و دوری از رباخواری و همچنين امر به معروف به نهي از منكر را از جمله اين قوانين متجدد اسلامي خواند و در تشریح آن ابراز داشت: در بحث پيشگيري‌هاي اجتماعي مهمترين عامل در كاهش جرائم تحكيم بنيان خانواده است چرا كه اگر در جامعه خانواده مستحكم و بر مبناي ارزش اسلامي ايجاد و تقويت شود زمينه بسياري از آسيب‌ها از بين می‌رود.
رئيس كل دادگستري فارس اظهار داشت: در اسلام تاكيد شده است كانون خانواده محلي برای آرامش و خوش‌رفتاري زوجين است، حال آنكه اگر به خوبي بنگريم اين ارزش‌ها هر روزه كم‌رنگ‌تر و حتي وظايف والدين در قبال فرزندان، پرورش، تربيت و ازدواج آنان بيش از پيش به فراموشي سپرده مي‌شود.
خدائیان در ادامه در زمینه پیشگیری از مفاسد اخلاقی نیز بیان کرد: اگر به آموزه‌های دینی در امر پیشگیری اجتماعی و فرهنگی و همچنین پیشگیری وضعی عمل شود زمینه چنین جرائمی فراهم نمی‌شود.
وی به تاکیدات اسلام در فراهم کردن امکان ازدواج آسان و بازداشتن نگاه از نامحرم و پرهیز از نگاه‌های هوس‌آلود اشاره کرد و افزود: اگر مسئولان زمینه ازدواج آسان را فراهم کنند بسیاری از جرائم از بین می‌رود.
وي فرهنگ‌سازي و برنامه‌ريزي در اين راستا را از جمله وظايف تمام مديران خواند و ابراز داشت: در مباحث اقتصادي نيز شرع مقدس اسلام در قرآن سفارشات فراوان دارد و شاهديم كه در هيچ دين و مسلك ديگري به این اندازه سفارشات در مورد انفاق نشده به طوری که انفاق کننده مجاهد در راه خدا معرفی شده و به یقین عمل به سفارشات اقتصادي در شريعت از جمله انفاق، خمس، زكات و صدقه باعث از بين رفتن اختلافات طبقاتي و ريشه‌كن شدن فقر كه از عوامل اصلي گرايش به جرم محسوب مي‌شود، است.
قاضي ارشد استان فارس رواج فسادهاي اقتصادي مانند كم‌فروشي و رباخواري را داراي آثار وضعي منفي در جامعه ارزيابي و تصریح كرد: همين عوامل موجبات رفتن بركت از جامعه و گسترش زمينه‌هاي رشد ناامني را فراهم مي‌كند.
خدائيان انجام برخي از وظايف از جمله برخورد قاطع و سريع با جرائم و مظاهر فساد و همچنين جرائم خشن و مهم را از جمله اولویت‌های تعیین شده در دستگاه قضايي خواند و گفت: اجراي اين مجازات‌ها در نهايت و پس از انجام تمام اقدامات پيشگيري از وقوع جرائم در تمام دستگاه‌ها بوده كه در اين بخش دستگاه قضايي در استان فارس به طور مکرر با اجراي احكام قاطع خود در ملا عام در عمل به اين وظيفه خود تلاش كرده است.
وي در جمع مديران و مسئولان قضايي، اجرايی، امنيتي، نظامي، انتظامي و فرهنگي شهرستان‌هاي جنوب فارس وضعيت امنيتي جنوب این استان را خوب ارزيابي كرد و افزود: همدلی و تعامل و همكاري تمام مسئولان در این منطقه از فارس زمینه کار و خدمت را به خوبی فراهم کرده و دستگاه قضایی نیز در کنار سایر مجموعه‌ها برخورد با جرائم خشن را در راس برنامه‌های خود و عمل به پیشگیری‌های قضایی قرار داده است.
در این کارگاه یک روزه که با حضور مدیران و مسئولان شهرستان‌هاي لار، لامرد، مهر و خنج برگزار شد، برنامه‌ها و طرح‌هاي علمي و عملي پيشگيري از وقوع جرم و آسيب‌هاي اجتماعي تدوين و در دستور کار شوراهاي پيشگيري از وقوع جرم این شهرستان‌ها قرار گرفت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار