کد خبر: 464738
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۵:۰۰
اولتيماتوم جدي وزير نفت به كشورهاي تحريم‌كننده نفت

به گزارش «جوان» اين گفته را وزير نفت در نشست مطبوعاتي خود در هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي بيان كرد و تصريح كرد: نحوه برخورد اروپا با ايران در اجلاس بغداد براي بازار نفت بسيار تعيين‌كننده است. 

مهندس رستم قاسمي گفت: اميدواريم روند مذاكرات بغداد مانند روند مذاكرات استانبول باشد و در صورتي كه تحريم نفت ايران از سوي اروپا لغو نشود، حتماً تأثيرهاي مهمي در بازار به ويژه در تأمين امنيت انرژي خواهد گذاشت كه قيمت‌ها هم متأثر از اين روند خواهد شد، ولي ميزان اين تغييرات قابل پيش‌بيني نيست. 

وزير نفت با بيان اينكه در چند ماه گذشته تنها با انتشار اخبار تحريم صادرات نفت ايران، قيمت نفت ۱۸ درصد افزايش يافت، افزود: با اينكه در چند ماه گذشته خبر تحريم فروش نفت ايران اعلام شده بود، ولي هنوز خيلي از اروپايي‌ها از ايران نفت خريداري مي‌كنند. 

قاسمي اظهار اميدواري كرد كه مذاكرات ۱+۵ در بغداد، نتايج مثبتي براي دو طرف داشته باشد؛ در غير اين صورت قطعاً در بازار انرژي تأثير جدي به وجود خواهد آمد. 

وزير نفت به اين پرسش كه اگر اروپايي‌ها تحريم‌هاي وضع شده برضد صنعت نفت ايران را قطع نكنند، چه واكنشي نشان خواهيد داد، پاسخ داد: اگر تحريم‌هاي وضع شده لغو نشود، قطعاً صادرات نفت اروپا را قطع مي‌كنيم و به كشورهاي در حال توسعه‌اي كه خواهان نفت با كيفيت ايران هستند، مي‌فروشيم. 

بدهي‌هاي نفتي
وي درباره بدهي شركت نفتي شل به ايران و تصميم ايران براي ادامه فروش نفت به اين شركت گفت: مدتي است كه فروش نفت به شركت شل به دليل مسائل مختلف قطع شده است ولي مبلغي از اين شركت براي فروش نفت طلب داريم كه آنها تلاش مي‌كنند بدهي خود را پرداخت كنند. مهندس رستم قاسمي همچنين درباره روند صادرات نفت به يونان گفت: از سوي اين كشور مشكلاتي در زمينه پرداخت پول اعلام شده كه هم‌اكنون اين پول در حال پرداخت است، ولي صادرات نفت به يونان به طور رسمي قطع نشده است. وي گفت: تنها يونان و شركت شل به ايران بدهي نفتي دارند و مابقي مشتريان پول خود را پرداخت مي‌كنند. 

وزير نفت تأكيد كرد: صادرات نفت به كشورهاي انگليس و فرانسه به طور رسمي قطع شده است ولي صادرات نفت به بقيه كشورها ادامه دارد. قاسمي با بيان اينكه برخي قراردادهاي صادرات نفت تمديد شده و برخي در حال مذاكره است، درباره ميزان فعلي صادرات نفت خام كشور تأكيد كرد: هيچگونه كاهش صادرات نفت نداشته‌ايم و هم‌اكنون به ميزان گذشته نفت صادر مي‌كنيم. وزير نفت با تأكيد بر اينكه مشتريان نفت ايران زياد هستند، گفت: قراردادهاي جديدي با مشتريان جديد بسته شده است و حتي در صورتي كه اروپا نفت ايران را خريداري نكند، قراردادهاي جديدي بسته مي‌شود و مشكلي در زمينه صادرات نفت نداريم. 

امضاي ۱۰ قرارداد توسعه
وزير نفت از اجرايي شدن ۱۰ قرارداد توسعه ميدان‌هاي نفت گاز كه در شش ماه دوم سال گذشته قراردادشان امضا شده بود خبر داد و گفت: عمليات اجرايي اين ميدان‌ها از جمله ميدان آذر، ياران و فرزاد A هم‌اكنون آغاز شده است. 

اعتراض به عربستان
وزير نفت درباره جايگزيني نفت عربستان با ايران گفت: تجارت نفت، يك تجارت آزاد است و ما به عنوان يكي از اعضاي اوپك حق داريم به توليد بيش از سقف اوپك در سال گذشته اعتراض كنيم، البته اين مسئله را به رئيس اوپك منتقل كرديم؛ براساس تصميم اوپك، اعضا بايد روزانه تا ۳۰ ميليون بشكه نفت توليد كنند، ولي برخي كشورها از جمله عربستان متأسفانه رعايت نمي‌كنند كه حتماً در مراودات نفتي ما تحت تأثير قرار مي‌گيرد. قاسمي گفت: عربستان و برخي كشورها هم اكنون توليد حداكثري دارند اما اين مسئله خيلي تداوم نخواهد داشت و در طولاني مدت حفظ اين روند امكانپذير نيست. 

صادرات گاز
همچنين وزير نفت از آغاز صادرات گاز ايران به پاكستان از سال ۲۰۱۴ ميلادي خبر داد و گفت: قرارداد نهايي صادرات گاز ايران به پاكستان به وسيله خط لوله هفتم سراسري نهايي شده و هم‌اكنون اين خط تا ايرانشهر مورد بهره‌برداري قرار گرفته است. قاسمي در ادامه با بيان اينكه به شركت چيني فعال در فاز ۱۱ پارس‌جنوبي وقت محدود يك ماهه داده شده است تا عمليات اجرايي كار را آغاز كند، گفت: اگر تا پايان اين زمان پروژه به پيشرفت مطلوب نرسد، كار را از اين شركت پس مي‌گيريم. 

ركوردشكني
وي با اشاره به حضور سازندگان ايراني در ۱۹ فاز پارس‌جنوبي اظهاركرد: اين سازندگان در برخي از زمينه‌هاي ساخت و راه‌اندازي اين فازها ركوردهاي مطلوبي را به جاي گذاشتند؛ به نحوي كه شركت توتال براي ساخت يك پالايشگاه ۵۲ ماه زمان مي‌گذارد ولي در برخي از اين فازها با گذشت تنها ۲۰ ماه پيشرفت پروژه‌ها به ۶۰ درصد رسيده است. 

قاسمي اين اقدام را ركوردي ويژه در صنعت نفت اعلام كرد و افزود: در برخي ديگر از فازها نيز، عقب‌ماندگي‌هايي داريم كه با تدابير انديشيده شده، اميدواريم روند كار آنها نيز شتاب گيرد. 

قاسمي سرمايه‌گذاري‌هاي مورد نياز براي بخش بالادست صنعت نفت را در سال جاري ۴۰ ميليارد دلار اعلام كرد و گفت: براي جذب اين ميزان سرمايه از صندوق توسعه ملي اعتبارات بانكي فروش اوراق مشاركت منابع داخلي شركت ملي نفت ايران و همه بخش‌هايي كه مجوز داشته باشيم، استفاده مي‌كنيم. به گفته او سال گذشته حدود ۳۰ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري در بخش بالادست صنعت نفت انجام شده كه اين اتفاق به طور عمده از طريق منابع داخلي بوده است. 

تخفيف گازي
قاسمي با بيان اينكه تركيه براي صادرات گاز ايران به اين كشور خواستار تخفيف است، گفت: تاكنون تصميمي براي اعطاي تخفيف به اين كشور گرفته نشده است. به گفته او قرارداد صادرات گاز ايران به تركيه ۱۵ ساله است كه هم‌اكنون به طور عادي انجام مي‌شود و تحت تأثير تحريم‌ها نيز نيست. 

ميدان‌هاي مشترك
قاسمي با تأكيد بر اينكه همه ميدان‌هاي مشترك با كشورهاي همسايه تا پايان امسال تعيين تكليف مي‌شود، گفت: بحث ميدان‌هاي مشترك جزء برنامه‌هاي افزايش توليد وزارت نفت است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار