کد خبر: 1288307
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: نشست سه‌جانبه روسیه، جمهوری اسلامی ایران و چین در پکن درباره موضوع هسته‌ای تهران موفقیت‌آمیز بود و رایزنی‌ها درباره نتایج آن در وین ادامه دارد.

جوان آنلاین: از خبرگزاری تاس، میخائیل اولیانوف روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ در کنفرانس مطبوعاتی در وین افزود: روسیه، چین و ایران از نزدیک مواضع خود را هماهنگ می‌کنند؛ این دقیقاً همان رویکردی است که در پکن مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، این دیپلمات روس اظهار داشت: نشست سه‌جانبه پکن به طور کلی موفقیت آمیز بود و در پایان آن بیانیه مشترکی صادر شد که مواضع صحیح و سنجیده‌ای را درباره نیاز به حل مشکلات از طریق ابزار‌های سیاسی و دیپلماتیک را اتخاذ کرد.

نشست سه جانبه بعدی، امروز در وین

اولیانوف افزود: معاون وزیر امور خارجه ایران قرار است دوشنبه (امروز) در وین با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کند و پس از آن، من به اتفاق همکار چینی خود در نمایندگی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با وی و دیگر همکاران ایرانی خود دیدار خواهیم کرد.
وی افزود: در واقع، روند سیستماتیک جدی شکل گرفته که این امر در حل و فصل موضوع بسیار مهم است. 

بروز جمعه ۱۴ مارس ۲۰۲۵ برابر با ۲۴ اسفند ۱۴۰۳، نشستی با حضور «ماجائوشو» معاون وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین، «کاظم غریب آبادی» معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرگی الکسویچ ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در پکن برگزار شد. طرفین در این نشست لغو تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را خواستار شدند و بر غیرقابل پذیرش بودن تهدید‌ها و همچنین استفاده از نیروی نظامی علیه تأسیسات زیرساخت انرژی هسته‌ای ایران تأکید کردند.

اولیانوف: نشست ایران، روسیه و چین در پکن موفقیت‌آمیز بود؛ تداوم رایزنی‌ها، امروز در وین

رویکرد غرب
نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در عین حال گفت: اکنون برخی کشور‌های با رویکرد منفی موضوع را دنبال می‌کنند و به دنبال پذیرش قطعنامه‌ای هستند که ایران را به عدم پایبندی به توافقنامه پادمان متهم می‌کند.
وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد تا زمانی که ایالات متحده تمایل خود را برای مذاکره ابراز نکند، جنبه نشانه مثبتی در تغییر این روند ظاهر نخواهد شد.
اولیانوف در ادامه خواستار پذیرش این واقعیت شد که کشور‌های غربی به دنبال آن هستند که ایران را به خروج از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای سوق دهند.

 ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ باخروج از برجام و در پیش گرفتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری، نخستین عضو توافق بود که از ریل دیپلماسی خارج شد. تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) هم پس از یک دوره بی‌عملی در اجرای تعهدات برجامی، به تهدید برای فعال‌سازی سازوکار تعبیه شده در این قطعنامه برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل (اسنپ‌بک) روی آورده‌اند.

این در حالی است که بنا بر اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشور‌های اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریم‌های لغو شده ایران حرکت کنند.

ماریا زاخارووا در گفت‌و‌گو با ایرنا یادآور شد: سازوکار بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده تحریم شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه تهران که در غرب به آن اسنپ‌بک می‌گویند، برای شرایطی ایجاد شد که ایران، نخستین کشوری باشد که برجام را نقض کند و این سازوکار برای شرایطی طراحی نشده بود که ایالات متحده نخستین کشوری باشد که مفاد توافق هسته‌ای و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کند و باعث ایجاد بحران درازمدت در اجرای آن شود.

وی گفت: تخلفات واشنگتن به یک تغییر اساسی منجر شد که بر شیوه استفاده از سازوکار «اسنپ‌بک» تأثیر گذاشته است و استفاده از این سازوکار بدون حل و فصل وضعیت مربوط به اقدامات غیرقانونی آمریکا پذیرفته نیست.

زاخارووا یادآور شد: الگوی رفتار بد آمریکا به کشور‌های اروپایی شرکت‌کننده در مذاکرات برجام و همچنین دیگر کشور‌های اتحادیه اروپا سرایت کرد. آنها آشکارا در مسیر تضعیف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد گام برداشتند و با طرح ادعای عدم اطمینان از اجرای صحیح برجام، از اجرای تعهدات خود در زمینه رفع تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی علیه ایران خودداری کردند.

در این پیوند، وزیر امور خارجه روسیه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳ اعلام کرد: ما از احیای برجام که آمریکایی‌ها در دوره نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شدند، حمایت می‌کنیم؛ در این زمینه تماس‌هایی با کشور‌های اروپایی وجود دارد.
سرگئی لاوروف در گفت‌و‌گو با بلاگر‌های آمریکایی افزود: موضع ما بر ازسرگیری قالب پیش بینی شده در توافق اولیه مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد که شامل فرانسه، آلمان، انگلیس، ایالات متحده، روسیه، چین و ایران (۱ + ۵) بود، استوار است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار