کد خبر: 1285432
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
یک نماینده مجلس: اطلاعات واصله از این امر حکایت دارد که وضعیت موجود در بازار ارز نتیجه تصمیم آقای همتی است
فهیمه رضیان

جوان آنلاین: رئیس‌جمهور در اظهارات اخیر خود برای حمایت از وزیر اقتصاد در برابر استیضاح تلاش دارد وزیر اقتصاد و دولت را در حد «تدارکاتچی» به نمایندگان مجلس معرفی کند، این در حالی است که رهبر معظم انقلاب صریحاً اعلام کرده‌اند «طرح برخی مسائل همچون اینکه رئیس‌جمهور اختیاراتی ندارد یا تدارکاتچی است، خلاف واقع و از روی بی‌مسئولیتی یا بی‌اطلاعی یا غرض‌ورزی است.»
 
رئیس‌جمهور پس از اعلام وصول استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس شورای اسلامی در بازدید از بانک مرکزی اولین گام را برای نجات همتی از تیغ استیضاح مجلس برداشت و گفت: «تمام سیاست‌های پولی، بانکی و ارزی در جلسه سران قوا با حضور تیم اقتصادی دولت، رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی مجلس و کارشناسان تصمیم‌گیری شده است.»
رئیس‌جمهور برای مبرا کردن همتی از تبعات افزایش نرخ ارز و مشکلات اقتصادی مردم، ادعا کرد که تصمیمات ارزی در شورای عالی اقتصادی با حضور سران قوا و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی مجلس اتخاذ شده است که این ادعا بلافاصله از سوی رئیس مجلس رد شد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «تصمیمات ارزی در ستاد اقتصادی دولت به ریاست رئیس‌جمهور اخذ شده است.»
رئیس مجلس همچنین توضیح داد: «در جلسه شورای عالی اقتصادی که آقای حسینی رئیس کمیسیون اقتصاد، آقای تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، رئیس مرکز پژوهش‌ها و وزرای دیگر و همچنین رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و مجموعاً ۱۶- ۱۷نفر حضور داشتند، بحث ارز مطرح و جمع‌بندی شد که رئیس بانک مرکزی تا ۱۰روز دیگر پیشنهادات خود را به شورا ارائه کند.»
در ادامه محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه شورای عالی اقتصاد با حضور سران قوا را تشریح کرد. 
زنگنه با اشاره به همراهی مجلس و قوه قضائیه با وزارت اقتصاد برای حل مشکلات قانون در مسیر حل مشکلات اقتصادی مردم، به ابهاماتی در مورد مسئولیت وزیر اقتصاد در قبال نوسانات اخیر ارزی نیز پاسخ گفت. 
وی اظهار داشت: «آقای همتی نکته‌ای را مطرح کردند که مسائل ارزی به بانک مرکزی مربوط بوده و ربطی به وزارت اقتصاد ندارد، این در حالی است که جدای از اینکه رئیس بانک مرکزی با پیشنهاد وزیر اقتصاد معرفی شده و رئیس‌جمهور حکم آن را می‌زند، وزیر اقتصاد عضو هیئت عالی بانک مرکزی است.»
رئیس‌جمهور که در آستانه استیضاح وزیر اقتصاد دیدار‌هایی با مجمع نمایندگان استان‌های مختلف داشت، در دیدار با مجمع نمایندگان استان گیلان بار دیگر در راستای فرافکنی مسئولیت‌های وزیر اقتصاد در قبال معیشت مردم گفت: «برخی سعی می‌کنند تقصیرات را گردن وزیر اقتصاد بیندازند، آیا مشکلاتی که امروز با آنها مواجه هستیم، تازه به وجود آمده یا حاصل همین اختلاف‌افکنی و دعوا‌هایی است که مانع حل مشکلات بوده است.»
 وی در دفاع تمام‌قد از همتی گفت: «آیا مشکلات فعلی با استیضاح وزیر اقتصاد حل خواهد شد.»
در حالی رئیس‌جمهور تلاش دارد مسئولیت دولت و وزیر اقتصاد در مدیریت اقتصاد کشور و معیشت مردم را ناچیز و حتی بی‌اثر جلوه دهد که رهبرمعظم انقلاب در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ در مورد «اهمیت جایگاه ریاست جمهوری» گفتند: «جایگاه ریاست جمهوری، مهم‌ترین و مؤثرترین مدیریت کشور است و طرح برخی مسائل همچون اینکه رئیس‌جمهور اختیاراتی ندارد یا تدارکاتچی است، خلاف واقع و از روی بی‌مسئولیتی یا بی‌اطلاعی یا غرض‌ورزی است.»
ایشان با تأکید بر اینکه ریاست جمهوری پرمشغله‌ترین و پرمسئولیت‌ترین مدیریت کشور است، افزودند: «تقریباً همه مراکز مدیریتی و اکثر امکانات حکومتی در اختیار رئیس‌جمهور است و مدیریت‌ها در بخش‌هایی مثل قضایی و نظامی در قبال ریاست جمهوری، ناچیز است.»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز مسئولیت وضعیت اقتصادی را کاملاً متوجه همتی می‌دانند و به همین دلیل استیضاح را مطرح کرده‌اند. 

 حذف ارز نیمایی با تصمیم همتی  انجام شده است 
در این خصوص حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: حذف ارز نیمایی و افزایش قیمت ارز تأمین‌کننده مواد اولیه تولید به قیمت ارز توافقی با تصمیم وزیر اقتصاد انجام شده است. 
وی در گفت‌و‌گو با «جوان» با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه تصمیمات اتخاذشده درباره قیمت ارز در جلسه سران قوا انجام شده است، گفت: شواهد و قرائن این را نشان نمی‌دهد و این اطلاعات واصله از این امر حکایت دارد که وضعیت موجود در بازار ارز نتیجه تصمیم آقای همتی است. 
وی افزود: حذف ارز نیمایی و تأمین مواد اولیه تولید از ارز بازار توافقی که قیمت آن بالاتر است، با تصمیم وزیر اقتصاد انجام شده است. 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پیش از این مواد اولیه تولید با قیمت ارز نیمایی یعنی دلار ۴۴‌هزار تومانی تأمین می‌شد، اما امروز به نام ارز توافقی ارز ۶۶‌هزار تومانی برای این موضوع اختصاص می‌یابد. صمصامی خاطرنشان کرد: در دولت شهید رئیسی رشد قیمت ارز در بازار آزاد و قاچاق منفی شده بود، اما امروز می‌بینیم که از حدود ۷۰‌هزار تومان به ۹۲‌هزار تومان رسیده است.
وی افزود: افزایش قیمت ارز تخصیص‌یافته به مواد اولیه تولیدی باعث می‌شود در ماه‌های آینده با افزایش قیمت کالا‌های تولیدی در کشور مواجه شویم چراکه مواد اولیه آن با عرضه گران‌تری تأمین شده است. 

 همتی مسئول کاهش ۲/۱ درصدی رشد اقتصادی در دولت چهاردهم است 
عضو فراکسیون انقلاب مجلس از کاهش یک‌درصدی رشد اقتصادی کشور در دوره عملکرد دولت چهاردهم خبر داد.
ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: واقعیت این است که امروز مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را با سختی مواجه کرده است.
وی افزود: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، رشد اقتصادی کشور از زمان دولت شهید رئیسی که ۶/۴ درصد بود در دولت آقای پزشکیان ۲/۱ درصد کاهش یافته و امروز به ۴/۳ درصد رسیده است. 
نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: درست است که استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی در ظاهر امر در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان درست نیست، اما واقعیت این است که هر ثانیه ادامه وزارت آقای همتی برای کشور خسران و ضرر است. 
ابوترابی خاطرنشان کرد: زمانی که قیمت دلار ۷۲ هزار تومان بود، آقای همتی در کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت که جا دارد قیمت دلار تا ۷۵‌هزار تومان هم افزایش یابد یا در یک برنامه تلویزیونی گفت که قیمت طلا کاهش نخواهد یافت. این همه کد دادن برای افزایش قیمت و گرانی در کشور است.
وی افزود: در زمان دولت شهید رئیسی، آقای همتی با توییت‌های خود دائم انتقادات تندی را علیه دولت سیزدهم مطرح می‌کرد و حال همان مطالبی را که وی در مورد دولت قبل مطرح می‌کرد، امروز در واقع سؤال ما از خود آقای همتی است.

برچسب ها: مجلس ، وزیر اقتصاد ، ارز
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار