جوان آنلاین: در دومین روز از رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نیروی زمینی ارتش، یگانهای نزاجا با استفاده از موشک فجر و توپخانههای دقیقزن با پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای شکاری کبری هوانیروز مناطق مورد تجمع تروریستی (فرضی) را مورد هدف قرار دادند. در این رزمایش همچنین نیروی زمینی ارتش، «سیستم یکپارچه مقابله با انواع ریزپرندهها» که پیش از این در مرحله تست و ارزیابی بدوی بود، مورد آزمایش و محک عملیاتی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ کریم چشک، معاون عملیات نیروی زمینی ارتش، گفت: دومین روز از رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نیروی زمینی ارتش، با حضور تیپ ۶۵ واکنش سریع، تیپ ۳۸ زرهی، هوانیروز، گروه ۸۴۰ موشکی، یگانهای پهپادی، گروه ۴۵۵ مهندسی، گردانهای جنگ الکترونیک و سایر عناصر پشتیبانیکننده نزاجا، تحت قرارگاه منطقهای شمال شرق نیروی زمینی ارتش، در منطقه عمومی تایباد برگزار شد. در این مرحله از رزمایش، یگانهای نزاجا با استفاده از موشک فجر و توپخانههای دقیقزن با پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای شکاری کبری هوانیروز مناطق مورد تجمع تروریستی (فرضی) را هدف قرار دادند.
عملیات هلیبرن شبانه هوانیروز
عملیات هلیبرن شبانه هوانیروز به مدد تجهیزات بومیسازیشده دید در شب از دیگر مراحل این رزمایش بود که با موفقیت تمرین شد.
امیر سرتیپ دوم خاموشی، گفت: اولین عملیات هلیبرن شبانه یگانهای نیروی ویژه واکنش سریع تیپ ۶۵ نوهد نزاجا، به مدد تجهیزات بومیسازیشده دید در شب هوانیروز انجام شد. وی ادامه داد: در شب نخست این رزمایش، هوانیروز با انجام عملیات پرواز در شب، با بهرهگیری از تجهیزات بومیسازیشده دید در شب که در بالگردهای هوانیروز نصب و راهاندازی شدهاند، به ایفای نقش خود در تاریکی مطلق مبادرت ورزید و با استقرار در منطقه، ضمن استفاده از تجهیزات و تسلیحات روزآمد شده بالگردی، مأموریتهای از پیش تعیین شده را به درستی انجام داد. امیر سرتیپ دوم خاموشی گفت: این رزمایش مراحل متعدد و مختلفی دارد که بر همین اساس، هواپیمایی نیروی زمینی ارتش به اسکورت ستون زمینی عناصر نیروی ویژه واکنش سریع تیپ ۶۵ نوهد نزاجا و پشتیبانی آتش پرداخت. وی خاطر نشان کرد: هوانیروز ارتش به صورت ویژه نخستین عملیات پرواز در شب خود را با محوریت انتقال و هلیبرن عناصر تیپ ۶۵ نوهد نزاجا به انجام رساند. در روز دوم نیز هلیبرن روزانه عناصر تیپ ۶۵ نوهد، توسط بالگردهای هجومی بل ۲۱۴ و پشتیبانی آتش بالگردهای شکاری کبری، صورت گرفت.
آزمایش سیستم مقابله با انواع ریزپرندهها
همچنین در این رزمایش نیروی زمینی ارتش، «سیستم یکپارچه مقابله با انواع ریزپرندهها» که پیش از این در مرحله تست و ارزیابی بدوی بود، مورد آزمایش و محک عملیاتی قرار گرفت.
امیر سرتیپ نوذر نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، در خصوص اولینهای این نیرو در رزمایش تهاجمی شمال شرق نزاجا، اظهار کرد: عملیات تهاجمی نیروی زمینی ارتش در منطقه عمومی شهرستان تایباد واقع در شمال شرق کشور، در قالب یک عملیات مشترک هوایی، زمینی و با حضور یگانهای مختلف نزاجا، برگزار شد. بخش نخست این رزمایش، شامل پایش مداوم و مستمر مناطق عملیاتی توسط انواع پهپادهای شناسایی و اجرای عملیات آفندی با انواع ریزپرندههای ساخت نیروی زمینی ارتش و صنایع دفاعی داخل کشور صورت پذیرفت که پیش از این تنها در مرحله ارزیابی عملکردی بوده، اما در این رزمایش به مرحله عملیات میدانی رسیدند. امیر سرتیپ نعمتی اضافه کرد: پس از ورود عناصر تیپ نیروی ویژه نزاجا به منطقه عملیاتی، بخش نخست این عملیات، با شلیک موشکهای دقیقزن و دورزن فجر ۵، از فاصلهای نزدیک به ۱۱۰ کیلومتری با هدف انهدام مواضع دشمن آغاز و در ادامه، پهپادهای نیروی زمینی محوری با پرواز از پایگاهها و آشیانههای مبدا به صورت مستقیم و بدون توقف، به منطقه عملیاتی وارد شده و به نابودی استحکامات و تجهیزات هدف مبادرت ورزیدند.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، در ادامه با اشاره به اولینهای رزمایش مذکور اظهار کرد: در این رزمایش از تجهیزات استقراری استفاده نشده است، بدین معنا که هیچیک از نیروها و ادوات دخیل در این رزمایش، از پیش در محل حضور نداشتند و همگی به صورت هجومی و متحرک به منطقه رزمایش وارد شده و پس از حصول نتیجه از صحنه عملیات خارج شدند. وی ادامه داد: از دیگر اولینهای این رزمایش میتوان به عمق عملیات اشاره کرد. بدین معنا که نیروهای ویژه حاضر در این رزمایش، صبح روز نخست از تهران مستقیما وارد صحنه شده و به انجام تعجیلی و مستقیم عملیات پرداختند. همچنین انجام عملیات شبانه و ربایش از منطقه دشمن نیز به نحو بسیار مطلوبی، طراحی و اجرا شد. امیر سرتیپ نعمتی در ادامه، انجام عملیات آفندی و پدافندی ریزپرندههای این نیرو را امری قابل توجه و برجسته در این رزمایش دانست و تأکید کرد:برای نخستین بار در سطح نیروی زمینی کشور است که عملیات پرواز جمع ریزپرندههای آفندی و پدافندی در وسعت و کمیتی قابل ملاحظه صورت میپذیرد که این خود نشان از اهمیت و برجستگی این رزمایش دارد.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روند تجهیز سلاح مصاف ۲ تصریح کرد: در این رزمایش تسلیحات و تجهیزاتی به کار برده شدهاند که از قابلیتهای چهارگانه دورزنی، نقطهزنی، هوشمندی و شبکهمحوری برخوردار هستند. به همین سبب در این رزمایش تمامی ادوات و تسلیحات مورد استفاده توسط یگانهای واکنش سریع، از میان جدیدترین و بهروزترین جنگافزارهای این نیرو موسوم به مصاف۲ هستند. وی افزود: همچنین نیروی زمینی ارتش، با عبور از نسلهای پیشین و قدیمی موشکهای ضدزره، از موشکهای هوشمند الماس و دهلاویه در بخش رزم زمینی و موشکهای شفق در بخش رزم هواپایه و بالگردی، استفاده کرده است.
جانشین نیروی زمینی ارتش ضمن اشاره به رونمایی این نیرو از سیستم مقابله با ریزپرندهها تأکید کرد: با تکیه بر هوش و توانایی نخبگان داخلی، توان صنعتگران کشور و اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی نیروی زمینی ارتش، سیستم یکپارچه مقابله با انواع ریزپرندهها که پیش از این در مرحله تست و ارزیابی بدوی بود، در این رزمایش مورد آزمایش و محک عملیاتی قرار گرفت.
عملکرد بسیار مطلوب تسلیحات در رزمایش
امیرسرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، هم ضمن اظهار خرسندی از عملکرد موفق یگانهای حاضر در رزمایش امنیتی تهاجمی این نیرو، گفت: به حمد الهی، تمامی یگانها، تجهیزات و تسلیحات این رزمایش نظیر بالگردها، پهپادها، موشکهای ضدزره و نیز پرسهزنهای دورزن، توانستند عملکردی بسیار مطلوب را از خود به نمایش بگذارند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش، قابلیت تسلیحات به کار گرفته شده در این رزمایش را رکوردزن توصیف کرد و گفت: تسلیحات، تجهیزات و ادواتی که در نیروی زمینی ارتش طراحی، تولید و انبوهسازی شدهاند، توانستند عملکردی در حد رکوردزنی را از خود به نمایش بگذارند و امید است که بتوان با تلاش و مجاهدتی شبانهروزی، این اقتدار به دست آمده از زحمات شبانهروزی نیروی زمینی ارتش را تداوم بخشید. وی با مطلوب خواندن دستاوردهای رزمایش شمال شرق نیروی زمینی ارتش خاطر نشان کرد: به جرئت میتوان گفت در این رزمایش، بیش از آنچه که مورد انتظار سلسلهمراتب و ارزیابان نیروهای مسلح بوده است، به دست آمده و تاکنون به تمامی اهداف مورد نظر و از پیش ترسیم شده در این رزمایش دست یافتهایم.
دستیابی رزمایش به همه اهداف تعیین شده
سردار سرتیپ پاسدار علی شادمانی، معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا (ع) و فرمانده رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح کشور نیز در حاشیه برگزاری رزمایش نیروی زمینی ارتش، اظهار کرد: رزمایش تهاجمی نیروی زمینی ارتش در منطقه شمال شرق کشور، طرحی ترکیبی با استفاده از تمامی سامانههای دراختیار این نیرو بود که به شکر الهی تمامی سامانههای حاضر در این رزمایش نظیر سامانههای اطلاعاتی جهت جمعآوری اطلاعات و شناسایی به ایفای نقش پرداختند. وی افزود: در این رزمایش، تمامی یگانهای پهپادی شرکت کننده، اهداف خود را با نهایت دقت مورد اصابت قرار دادند و در تعامل و همکاری با سامانههای جنگ الکترونیک، علیه ریزپرندههای دشمن تروریستی به انجام عملیات پرداختند.
معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا (ص)، عملیات آفندی توسط ریزپرندههای نیروی زمینی ارتش را از دیگر نقاط برجسته رزمایش اخیر توصیف کرد و گفت: ریزپرندههایی که نیروی زمینی محوری ارتش به عنوان بخشی از قدرت تهاجمی خود در رویارویی با دشمن از آنها بهرهمند شد، توانستند عملیات موفقی را پشت سر بگذارند.
فرمانده رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح کشور ادامه داد: بالگردهای هوانیروز نیز در زمینه پشتیبانی از واحدها و نیروهای زمینی، عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشتند و یگان توپخانه نیروی زمینی ارتش نیز توانست با هدف قراردادن نقاط مورد نظر، به معنای واقعی کلمه دقیقزنی تسلیحات مورد استفاده این نیرو را به اثبات رساند، به همان نحوی که سایر موشکهای شلیک شده از موشکها و بالگردها و نیز توپهای شلیک شده از سوی تانکهای نزاجا، عملکرد بسیار مطلوبی از خود برجای گذاشتند. معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا با اشاره به عملکرد مطلوب نیروی زمینی ارتش در رزمایش تهاجمی شمال شرق کشور، اظهار کرد: امروز شاهد انجام رزمایشی در سطح بسیارمطلوب از سوی نیروی زمینی محوری ارتش بودیم، چراکه تمامی یگانها و سامانههای شرکت کننده در رزمایش تهاجمی نیروی زمینی ارتش، مأموریت خود را به شایستگی به انجام رسانده و رزمایشی موفق را از تمامی جهات به نمایش گذاشتند. بر اساس این گزارش، رزمایش دو روزه امنیتی تهاجمی و متحرک نیروی زمینی ارتش در منطقه عمومی شمال شرق کشور با دستیابی به اهداف و برنامههای از پیش تعیین شده پایان یافت.