کد خبر: 1272678
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰
یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ مصر «پایتخت اداری جدید» است. این شهر هوشمند ۵۸ میلیارد دلاری که سیسی دوره ریاست جمهوری ۲۰۲۴ خود را از آنجا افتتاح کرد

جوان آنلاین: دکتر آریابرزن محمدی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در رشته توئیتی نوشت: چشم‌انداز اقتصادی ‎سیسی، معروف به چشم‌انداز ‎مصر ۲۰۳۰ (و الهام‌گرفته از استراتژی سعودی چشم‌انداز ۲۰۳۰) عمدتاً بر پروژه‌های عظیم و پرهزینه مانند کاخ ریاست جمهوری و پایتخت جدید اداری استوار است که به اعتقاد او می‌تواند آینده مصر را متحول سازد. 
یکی از برجسته‌ترین این پروژه‌ها ‎حفر یک کانال جدید به موازات بخشی از کانال سوئز بود. این پروژه که با عنوان «کانال سوئز جدید» شناخته می‌شود، با هزینه هنگفت ۲/۸ میلیارد دلار اجرا شد. هدف از این پروژه، افزایش درآمد کانال سوئز و بهبود وضعیت اقتصادی مصر عنوان شد. با این حال، بر خلاف وعده‌های داده شده درآمد کانال سوئز نه تنها افزایش نیافت، بلکه در سال‌های اخیر کاهش نیز یافت یک مطالعه مستقل از سوی یک اندیشکده دانشگاه امریکایی قاهره نشان می‌دهد که نسبت هزینه به درآمد در این پروژه از سال ۲۰۱۵ به بعد به شدت افزایش یافته است. 
یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ مصر «پایتخت اداری جدید» است. این شهر هوشمند ۵۸ میلیارد دلاری که سیسی دوره ریاست جمهوری ۲۰۲۴ خود را از آنجا افتتاح کرد و از آوریل گذشته، وزارتخانه‌های کلیدی دولت و آژانس‌های دولتی به آن نقل مکان کرده و قرار است بخشی از بار جمعیت قاهره را کاهش دهد. قرار بود اولین فاز از سه فاز پایتخت جدید مصر سال ۲۰۲۰ افتتاح شود، اما این مسئله بار‌ها به دلیل کمبود بودجه به تعویق افتاده و کارشناسان اقتصادی معتقدند اقتصاد بیمار مصر توان تکمیل آن را ندارد. از زمان به قدرت رسیدن سیسی، بدهی مصر بیش از سه برابر شده و به ۳۴۰ میلیارد دلار رسیده است. علاوه بر این، در همین دوره، ۱۳۲ میلیارد دلار اقساط و بهره‌بدهی خارجی پرداخت شده است که این پرداخت‌ها بخش عمده‌ای از هزینه‌های دولت را تشکیل می‌دهند.
در ماه فوریه ۲۰۲۴ زمانی که ذخایر ارزی خارجی مصر تنها ۳۵ میلیارد دلار بود شرکای بین‌المللی من‌جمله صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی، اتحادیه اروپا و امارات متحده عربی قرارداد‌های نجات مالی به ارزش بیش از ۵۷ میلیارد دلار با مصر امضا کردند. قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری با امارات متحده عربی در ماه فوریه ۲۰۲۴ برای ساخت یک شهر جدید در ساحل شمالی مصر، اعتماد به نفس دولت سیسی را چنان افزایش داد که ارز را شناور کرد، یکی از شرایط نجات تحمیل شده از سوی صندوق بین‌المللی پول آزادسازی نرخ ارز بود. 
‏با وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی، السیسی رویه انتقاد از رسانه‌ها را در پیش گرفت. در ژانویه ۲۰۲۳، با حمله به رسانه‌ها، تمرکز بر افزایش قیمت موادغذایی را بی‌پایه و اساس خواند و گفت: «چرا شما مصریان را اینقدر نگران غذا و نوشیدنی نشان می‌دهید؟ مگر خوردن و آشامیدن پایان دنیاست!»

برچسب ها: اقتصاد ، کانال سوئز ، مصر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار