جوان آنلاین: سقوط بشار اسد و اشغال سوریه از سوی گروهک تحریرالشام، همچنان نقل محافل شبکههای اجتماعی است. کاربران شبکههای اجتماعی در توئیتهایی ضمن بررسی و تحلیل شرایط فعلی و آینده سوریه از عبرتهای سقوط بشار اسد و درسهای سیاستورزی او در سطح داخلی و بینالمللی نوشتند. کاربران اصلیترین عامل سقوط بشار را دلبستگی او به وعدههای فریبنده سران اروپایی و امریکایی دانستند. آنها همچنان از نوشتههای برخی از به اصطلاح براندازان در استقبال از گروههای تکفیری و سلفی تعجب کردند. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
محسن رضایی:
سرنوشت سوریه را باید ملت این کشور تعیین کنند. سوءاستفاده بازیگران خارجی از جمله امریکا و اسرائیل نتیجهای جز تکرار الگوی لیبی، افغانستان و عراق نخواهد داشت.
سیدمرتضی نقیبپور (در ویراستی):
من أتاکم نجی و من لم یأتکم هلک. خداحافظ بشار اسد! باشد که برای سیاسیون، درس عبرتی ماندگار شوی. این سنت قطعی است که هرکس به خدا تکیه و بر راه او مقاومت نکرد شکست میخورد و خوار میشود. #عبرت
حسن عابدینی:
حضور مستشاری ایران در سوریه، پیشتر به درخواست دمشق برای کمک به ارتش برای مقابله با گروه تکفیری تروریستی داعش بود که قصد تعرض به حرم اهل بیت را داشتند. ایران و همپیمانان، پس از سرکوب داعش و تدبیر روند آستانه، ضرورتی برای ماندن در سوریه ندیدند و امنیت به دولت مرکزی دمشق سپرده شد.
علیرضا تقوینیا:
بخشی از مردم سوریه امروز میخندند، اما دیر نباشد که گریه آنها فرا رسد. حکومت سکولار اسد، صد شرف داشت به دولت تروریستهای القاعده. گذر زمان خیلی چیزها را روشن میکند.
محمدرضا صدیقی:
بر اساس مقاله ساموئل هانتینگتون در ۲۰۰۰، خاورمیانه بزرگ باید شکل میگرفت که در آن کشورهای منطقه تجزیه شوند. سوریه تجزیه و تضعیف خواهد شد تا تهدیدی برای اسرائیل نباشد، طوری که عبرت دیگران شود. صبر کنید و ببینید.
سید محمدحسین خیرامور (خلاصه توئیت):
آقای ما گفت هزینه سازش از هزینه مقاومت بیشتره! آقای ما گفت، مواظب فتنههای غربیها باشید! آقای ما گفت، حواستون به مردمتون باشه! ولی بشار به جای گوش کردن به حرف آقای ما، به سمت کشورهای معلومالحال کشیده شد! سازشی که هزینه اون پایان دولت بشار اسد و آوارگی بود! کاش تجربهای بشه برای مسئولان داخلی خودمون که گوششون همیشه به دهان مرد حکیم انقلاب اسلامی باشه.
سید عطاءالله مهاجرانی:
سرنوشت سوریه؟! تکه پاره مانند یوگسلاوى دیروز. هرج و مرج و آشفتگى مانند لیبى امروز. دوره ادبیات گل و بلبلى جولانى با CNN براى تا امروز بود. اشغال منطقه قنیطره از سوی ارتش اسرائیل، بمباران مراکز نظامى سوریه بعد از سقوط اسد، نشانه عصر ویران سوریه است. هر تکه از خاک به دندان گرگى طماع.
منصوره اخوان:
درسته شیعهایم، ولایت داریم و کشور امام زمان و امام رضاییم! ولی اگر برداشت نژادپرستی نشه، الان میفهمم چرا ما هیچوقت مستعمره نشدیم! آقا ما ایرانیها فرق داریم، به این سلطنت طلبان نگاه نکنید. ما منتقدمون هم فرق داره!
میثم مهدیار:
کسانی که تا دیروز برای «اسلام اجتماعی گولنی اردوغان» غش و ضعف میکردند، حالا برای شکست «محور مقاومت» از تکفیریهای حمایت شده از سوی اردوغان بشکن میزنند. ماجراهای غزه که بیش از پیش ماهیت جنگلوار سیاست جهانی را برملا کرد هم باعث نشده دوستان از خوابهای فانتزیشان بیدار شوند.
قیس قریشی:
از لج جمهوری اسلامی طرفدار نتانیاهو شدن، از لج اسد طرفدار جولانی شدن هنریه واسه خودش! احمق جان، تحریرالشام تورو به چهار اسم صدا میزنه؛ رافضی، فارسی، صفوی، مجوسی. هر چهار صفت مستحق قتلند!