جوان آنلاین: سخنگوی آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی با انتقاد شدید از اقدام پارلمان رژیم صهیونیستی در تصویب ممنوعیت فعالیت آنروا در اراضی اشغالی، این تصمیم را خطرناک، بیسابقه و در حد مجازات دسته جمعی دانست.
پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) دیروز با اجماع، لایحه ممنوعیت فعالیت آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی (آنروا) وابسته به سازمان ملل متحد در اراضی تحت اشغال این رژیم را تصویب کرد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم گفت: «باید کارمندان آنروا که در فعالیتهای «تروریستی» علیه اسرائیل دست دارند، مجازات شوند.» آنروا این تصمیم پارلمان رژیم صهیونیستی را محکوم کرد. عدنان ابوحسنه، سخنگوی آنروا در این باره گفت: «تصمیم کنست یک تصمیم خطرناک و بیسابقه است و به شدت عملیات آنروا را تحت تأثیر میگذارد و حتی ساختار چندقطبی را که پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شده بود، تهدید و ۶۵۰ هزار دانشآموز را از تحصیل محروم میکند.» سخنگوی آنروا با بیان اینکه اینگونه قوانین درد و رنج فلسطینیها را افزایش میدهد و چیزی کمتر از مجازات دستهجمعی نیست، خاطرنشان کرد: «آنروا این خدمات را بر اساس دستور مجمع عمومی سازمان ملل ارائه میکند و این مجوز را از هیچ طرفی و حتی اسرائیل نگرفته است.» ابوحسنه درباره تأثیر این تصمیم بر آوارگان و فعالیت آنروا گفت: «آنروا به ارائه این خدمات ادامه خواهد داد، اما میزان اجرای این تصمیم در محل هنوز مشخص نیست، بنابراین باید صبر کنید و ببینید این قانون چگونه اجرا خواهد شد.»
به اسرائیل اجازه نمیدهیم
نبیل ابوردینه، سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین هم به این اقدام واکنش نشان داد و ممنوعیت فعالیت آنروا در اراضی اشغالی فلسطین از جانب کنست را با هدف از بین بردن پرونده آوارگان دانست و خاطرنشان کرد: «اگر حمایت امریکا نبود، اسرائیل نمیتوانست مشروعیت بینالمللی را به چالش بکشد.» وی افزود: «اقدام اسرائیل درباره آنروا را محکوم میکنیم. این اقدام نقض قوانین بینالمللی و به چالش کشیدن قطعنامههای سازمان ملل است که با هدف از بین بردن مسئله آوارگان و حق آنها برای بازگشت صورت میگیرد و ما اجازه آن را نخواهیم داد.» ابوردینه تأکید کرد: «این تصمیم اسرائیل تنها علیه آوارگان نیست بلکه علیه سازمان ملل و جهانی است که آنروا را تشکیل داده است. تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آنروا در کنست نشاندهنده تبدیل اسرائیل به یک دولت فاشیستی است. جهان باید با اسرائیل به عنوان یک دولت نژادپرست برخورد کند. پرونده آوارگان اصل و پایه مسئله فلسطین و خطوط قرمزی برای هرگونه راهحلی است. امنیت و ثبات در منطقه جز با حل پرونده آوارگان ممکن نخواهد بود.» وزارت خارجه فلسطین نیز به این کارشکنی صهیونیستها واکنش نشان داد و تأکید کرد: «کنست یکی از ابزارهای رژیم اشغالگر برای دشمنی علیه ملت فلسطین و حقوق آن است. اسرائیل هیچگونه حاکمیتی در سرزمین فلسطین از جمله قدس ندارد. این قوانین تهدیدی برای فعالیت آنروا و نقش آن در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس است.» این وزارتخانه تأکید کرد: «اقدامات اسرائیل غیرقانونی و باطل و نقض آشکار قوانین بینالمللی است. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم اقدامات فوری و سرنوشتسازی را برای مقابله با این قوانین نژادپرستانه و حمایت از ملت فلسطین اتخاذ کنند.»
جامعه بینالملل به وظیفه اخلاقی خود عمل کند
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتقاد شدید از چنین اقدام خصمانهای گفت: «تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آنروا در پارلمان رژیم صهیونیستی غیرقابلقبول است و عواقب بدی برای آوارگان فلسطینی دارد؛ هیچ جایگزینی برای آنروا وجود ندارد.» همچنین فیلیپ لازارینی، کمیسر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد هم تصریح کرد که این اقدام یک نسل کامل از کودکان را در معرض خطر قرار میدهد؛ این قوانین در واقع یک مجازات دستهجمعی برای فلسطینیهاست و باید موجب نگرانی همگان شود. وزارت خارجه ترکیه نیز روز سهشنبه اعلام کرد تصمیم اسرائیل برای ممنوعیت فعالیت آژانس امداد رسانی سازمان ملل متحد موسوم به آنروا در اراضی اشغالی، نقض آشکار قوانین بینالمللی است که هدف آن جلوگیری از بازگشت آوارگان فلسطینی است. وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیهای اعلام کرد که این اقدام با هدف ایجاد اختلال در تلاشها برای دستیابی به راهحل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین انجام شده و آنروا کمک حیاتی به فلسطینیها ارائه میدهد. در ادامه بیانیه آمده است: «این وظیفه قانونی و اخلاقی جامعه بینالمللی است که در برابر تلاشها برای ممنوعیت آنروا که با قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایجاد شده است، موضع محکمی اتخاذ کند. ترکیه به عنوان رئیس کارگروه تأمین مالی آنروا به حمایت سیاسی و مالی از آژانس ادامه خواهد داد.» دولتهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا در بیانیهای مشترک، قانونگذاریهای کنست علیه آنروا را اقدامی خطرناک علیه فعالیتهای سازمان ملل دانستند و اقدامات کنست در پایان دادن به فعالیت آژانس آنروا را محکوم کردند. در این بیانیه آمده است که ادامه فعالیت آنروا برای خدماترسانی به میلیونها آواره فلسطینی امری ضروری است. فرانسه، آلمان، انگلیس، کانادا، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی نیز نگرانی عمیق خود را از ممنوعیت احتمالی فعالیتهای آنروا توسط رژیم صهیونیستی اعلام و تأکید کردند که این آژانس خدمات انسانی و ضروری را برای بقای آوارگان فلسطینی در غزه، قدس شرقی، کرانه باختری و سراسر منطقه فراهم میکند.