جوان آنلاین: رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: هزار مدرسه کانکسی در راستای ایجاد محیط آموزشی استاندارد مهرماه امسال جمعآوری میشود.
حمیدرضا خان محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهار کرد: در برنامه هفتم پیشرفت شاخصهایی داریم که بر اساس آن مدرسه باید در بهترین نقطه در هر شهر و روستایی باشد. وی با اشاره به اینکه در هفت نقطه کشور مشکلاتی وجود دارد و در این مناطق با کمبود مدرسه مواجه هستیم، افزود: مهاجرت نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که بر این مسئله دامن میزند.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور ادامه داد: کارگر نفت فروشی را در اصفهان داشتیم که کل سرمایه خود را برای ساخت یک مدرسه هزینه کرد، این موارد روایتهای شیرینی از مدرسهسازی است.
خان محمدی بیان داشت: ۲/۰ درصد از مالیات بر ارزش افزوده باید در بودجه سنواتی لحاظ شود و برای مدرسهسازی و مقاومسازی مدارس در اختیار سازمان نوسازی قرار بگیرد. اعتبار مقاومسازی مدارس در برنامه ششم به خوبی تخصیص نیافت، چون از محل صندوق ذخیره ارزی بود و هم اکنون حکم ۲/۰ که در برنامه هفتم توسعه لحاظ شدهاست باید تحقق پیدا کند.
وی گفت: ۱۶۴ مؤسسه و ۱۵ هزار گروه جهادی در بحث مدرسهسازی و شادابسازی مدارس با این سازمان همکاری میکنند.
وی یادآور شد: سالی یک میلیون جابهجایی در شهرهای مختلف کشور داریم و طبق آمار بهارستان، استان البرز، قم، حاشیه شهر مشهد، شیراز، ارومیه، تبریز و اصفهان مهاجرپذیرترین شهرهای کشور هستند، بنابراین باید نقاط قوت و ضعف شناخته شود.
محمدرضا جعفری، مدیر عامل جامعه خیرین مدرسهساز کشور نیز در این نشست گفت: مدرسهسازی توسط جامعه خیرین انجام میشود و برخی شبهه ایجاد میکنند که دیگر نیازی به مدرسه نیست و خیران در موارد دیگر سرمایهگذاری کنند، اما واقعاً اینگونه نیست در شهر تهران مشکلات فراوانی داریم و مدارس مناسب وجود ندارد، به ویژه با کمبود هنرستانها و تجهیزات آنها مواجه هستیم.
وی افزود: کمبود مدرسه در نقاط مختلف کشور پا برجاست ضمن اینکه مدارس فرسوده هم نیازمند مقاومسازی هستند.
جعفری گفت: خیران حدود دو سال است که علاوه بر مدرسهسازی در بحث مدرسه یاری همراهی میکنند، یعنی پس از ساخت مدرسه در اداره آن به مدیر مدرسه کمک میکنند و خیرانی را که پول کمتری دارند به سمت مدرسه یاری هدایت میکنیم.