کد خبر: 1243477
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۰
دستیار مردمی‌سازی رئیس سازمان امور مالیاتی در گفتگو با «جوان»:
توسعه اقتصادی فقط یک هدف انتزاعی برای سیاستگذاران نیست. این رویکرد مایه حیات پیشرفت و سعادت یک ملت است. برای دستیابی به رشد اقتصادی قوی، مشارکت فعال هر بخش از جامعه، از جمله شهروندان عادی، بسیار مهم است. 

جوان آنلاین: دستیار مردمی‌سازی رئیس سازمان امور مالیاتی معتقد است: مشارکت شهروندان در فرایند‌های تصمیم‌گیری در مورد تخصیص درآمد‌های مالیاتی بسیار مهم و راهبردی است و به جای یک رویکرد از بالا به پایین که در آن دولت به طور یکجانبه در مورد اولویت‌های هزینه‌کرد مالیات تصمیم‌گیری می‌کند، این الگو یک چارچوب مشارکتی را ترویج می‌کند که در آن مالیات‌دهندگان می‌توانند بر تخصیص بودجه، به ویژه برای پروژه‌های زیربنایی و خدمات عمومی تأثیر بگذارند و مستقیماً نظر دهند و انتخاب و مشارکت کنند. 
 
حمید بهزادی‌بخش، دستیار مردمی‌سازی رئیس سازمان امور مالیاتی در گفتگو با «جوان» به‌کارگیری تصمیم مؤدیان مالیاتی برای تخصیص مالیات پرداختی‌شان را قدم مهمی به سوی مشارکت بیشتر در فرایند‌های تصمیم‌گیری کشور و توسعه اقتصاد سیاسی عنوان کرد و گفت: توسعه اقتصادی فقط یک هدف انتزاعی برای سیاستگذاران نیست. این رویکرد مایه حیات پیشرفت و سعادت یک ملت است. برای دستیابی به رشد اقتصادی قوی، مشارکت فعال هر بخش از جامعه، از جمله شهروندان عادی، بسیار مهم است. 
این مسئول دولتی در ادامه با اشاره به توسعه اقتصاد سیاسی کشور به پشتوانه مشارکت مردم در فرایند تخصیص مالیات گفت: یکی از دگرگون‌کننده‌ترین راهبرد‌ها برای تقویت مشارکت مردم در نظام مالیاتی، مشارکت‌دادن مؤدیان مالیاتی در فرایند تخصیص مالیات است. با اجازه دادن به مؤدیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ برای اظهار نظر در مورد نحوه و محل مصرف مالیات، دولت می‌تواند شفافیت، پاسخگویی و مشارکت شهروندان را افزایش دهد که به فرایند توسعه اقتصادی پرجنب و جوش‌تر و فراگیرتر منجر شود. به‌کارگیری تصمیم مؤدیان مالیاتی جهت تخصیص مالیات پرداختی‌شان قدم مهمی به سوی مشارکت بیشتر در فرایند‌های تصمیم‌گیری کشور و توسعه اقتصاد سیاسی است و کمک بزرگی به همکاری بین مردم و دولت در حوزه حکمرانی مالیاتی خواهد کرد. 
وی ادامه داد: مشارکت شهروندان در فرایند‌های تصمیم‌گیری در مورد تخصیص درآمد‌های مالیاتی بسیار مهم و راهبردی است و به جای یک رویکرد از بالا به پایین که در آن دولت به طور یکجانبه در مورد اولویت‌های هزینه‌کرد مالیات تصمیم‌گیری می‌کند، این مدل یک چارچوب مشارکتی را ترویج می‌کند که در آن مالیات‌دهندگان می‌توانند بر تخصیص بودجه، به ویژه برای پروژه‌های زیربنایی و خدمات عمومی تأثیر بگذارند و مستقیماً نظر دهند و انتخاب و مشارکت کنند. 
این مسئول دولتی در ادامه با اشاره به مزیت‌های الگوی جدید مشارکت مردم در فرایند تخصیص مالیات گفت: افزایش شفافیت و پاسخگویی اولین آورده این رویکرد است. هنگامی که مؤدیان مالیاتی در فرایند تخصیص شرکت می‌کنند، بینشی در مورد نحوه استفاده از مالیات‌های پرداختی خود به دست می‌آورند. این شفافیت تضمین می‌کند که وجوه به طور مؤثر و برای اهداف مورد نظر خود استفاده می‌شود و افزایش آگاهی برای مردم در فرایند تخصیص مالیات را به همراه دارد. همچنین وقتی مردم نتایج ملموسی را از مشارکت‌های مالیاتی خود مشاهده می‌کنند، مانند بهبود جاده‌ها، مدارس و امکانات بهداشتی، اعتماد آن‌ها به دولت و نظام مالیاتی نیز افزایش می‌یابد. این اعتماد به نوبه خود، تمایل آن‌ها را برای رعایت تعهدات مالیاتی و در نتیجه درآمد‌های مالیاتی کلی را افزایش می‌دهد. 
بهزادی‌بخش در پایان گفت: با مشارکت‌دادن مؤدیان مالیاتی در فرایند تصمیم‌گیری، دولت می‌تواند هزینه‌های عمومی را بهتر با نیاز‌ها و ترجیحات واقعی جامعه هماهنگ کند. این همسویی می‌تواند به خدمات عمومی مؤثرتر و کارآمدتر منجر شود. مشارکت در فرایند‌های تخصیص مالیات می‌تواند احساس وظیفه و مسئولیت مدنی را در بین شهروندان تقویت و آن‌ها را تشویق کند در امور اجتماعی و ملی فعال‌تر باشند و در نتیجه ساختار دموکراتیک جامعه را تقویت کنند. همچنین وقتی مالیات‌دهندگان احساس می‌کنند پول آن‌ها با نظر خودشان و برای منافع عمومی با انتخاب مستقیم خود آن‌ها مصرف می‌شود، نظام مالیاتی را از خود می‌دانند و احتمال فرار مالیاتی نیز کمتر خواهد شد و به این ترتیب مسیر تحقق مشارکت بالا در فرایند مالیات‌پردازی با شیوه جدید حکمرانی مردم در فرایند تخصیص مالیات رقم خواهد خورد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار