کد خبر: 1241757
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
برای شنا کردن باید مهارت داشته باشید، از همین‌رو افرادی که بدون داشتن مهارت شنا وارد آب می‌شوند هر لحظه با امکان بروز یک حادثه مواجه هستند. داشتن مهارت شنا به این معنا نیست که این افراد در خطر غرق شدن قرار ندارند، چه بسا شنا کردن این افراد در دریا می‌تواند به قیمت جانشان تمام شود.
 حسین فصیحی

جوان آنلاین: یکی از حوادثی که در فصل گرم سال بیش از دیگر فصل‌ها رقم می‌خورد، حوادث غرق‌شدگی است. با اینکه مدام درباره امکان بروز این اتفاق هشدار داده می‌دهند، با این حال تکرار این حوادث حکایت از آن دارد که بی‌توجهی به هشدار‌ها به قیمت جان بسیاری تمام می‌شود. 
برای شنا کردن باید مهارت داشته باشید، از همین‌رو افرادی که بدون داشتن مهارت شنا وارد آب می‌شوند هر لحظه با امکان بروز یک حادثه مواجه هستند. داشتن مهارت شنا به این معنا نیست که این افراد در خطر غرق شدن قرار ندارند، چه بسا شنا کردن این افراد در دریا می‌تواند به قیمت جانشان تمام شود. یکی از مهم‌ترین محل‌های پرخطر برای شنا سواحل دریایی است که شنا در این مکان‌ها نیازمند توجه به اصولی است که بی‌توجهی به آن از سوی شناگران ماهر هم می‌تواند خطرناک باشد و منجر به ایست قلبی، گرفتگی عضله، افت فشار و دیگر عوارض شود. 

 بررسی آمار
گزارش سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد سال گذشته هزار و ۱۴ نفر به دلیل غرق شدن جانشان را از دست داده‌اند که از این تعداد ۸۴۸ نفر مرد و ۱۶۶ نفر هم زن بوده‌اند. بیشترین شمار قربانیان هم با ۱۴۴ فوتی در استان خوزستان اتفاق افتاده است و استان مازندران با ۱۱۸ و اصفهان ۷۷ قربانی در رتبه بعد قرار دارد. فراوانی قربانیان در دو استان خوزستان و مازندران به دلیل بهره‌مندی از سواحل دریا و رودخانه‌هاست. با این حال استان‌های گیلان، گلستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر هم که به سواحل دریایی دسترسی دارند قربانیان بسیار کمتری دارند، به طوری که استان‌های گیلان ۵۸، هرمزگان ۳۶، بوشهر ۳۵، سیستان و بلوچستان ۲۱ و گلستان ۹ فوتی را ثبت کرده‌اند. کمترین قربانیان این حوادث هم در استان سمنان با دو فوتی که هر دو مرد بوده‌اند، ثبت شده است. در استان خراسان جنوبی هم چهار نفر و در کهگیلویه و بویراحمد نیز شش نفر همگی مرد بودند که غرق شد‌ه‌اند. بررسی این آمار همچنین نشان می‌دهد سال گذشته ۱۳۸ نفر فوتی کمتری نسبت به سال قبل از آنکه هزار و ۱۵۲ نفر در کشور غرق شده بودند، ثبت شده است. 

 محل‌های پرخطر
حوادث غرق‌شدگی در سواحل دریا، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، کانال‌های آب، سد‌ها و استخر‌های کشاورزی اتفاق می‌افتد. عمده این حوادث در گروه سنی کودکان، نوجوانان و جوانان که از هیجان زیادی برخوردار هستند، اتفاق می‌افتد. روشن است استقرار تیم‌های نجات غریق از بروز این حوادث جلوگیری می‌کند. تیم‌های نجات غریق در محل‌هایی استقرار دارند که برای شنا ایمن‌سازی شده است. با این حال بسیاری از شهروندان وارد آب‌هایی می‌شوند که از عمق آن و شدت جریانش خبر ندارند و همین بی‌توجهی امکان بروز خطر را افزایش می‌دهد. گاهی هم بی‌توجهی یک نفر هنگام شنا ممکن است به قیمت جان چند نفر دیگر تمام شود، مخصوصاً در استخر‌های آب کشاورزی وقتی یک نفر در معرض غرق شدن قرار می‌گیرد چند نفر که برای نجات او وارد عمل می‌شوند هم جانشان را از دست می‌دهند. استخر‌های آب کشاورزی از نقاط پرخطر هستند که خیلی‌ها تصور نمی‌کنند امکان خطر در این محل‌ها وجود داشته باشد، از همین‌رو تلقی ساده موضوع منجر به بروز خطر می‌شود. 

 صیانت از جمعیت کشور
آمار مهمی از جمعیت کشور در جریان حوادث غرق‌شدگی از دست می‌رود که با آموزش و اطلاع‌رسانی درست و فراهم کردن محل‌های امن برای شنا می‌توان از وقوع آن جلوگیری و از جمعیت کشور صیانت کرد. بخشی از این مهم در سایه بی‌توجهی خانواده‌ها رقم می‌خورد که این بی‌توجهی ریشه در همان ضعف آموزش اجتماعی دارد که یکی از پیامد‌های آن در چنین اتفاق‌هایی بروز پیدا می‌کند.

برچسب ها: غرق شدن ، حادثه ، شنا کردن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار