جوان آنلاین: نزاعهای سیاسی و نهادی همیشه خستهکننده و مانع کار و فعالیت دولتها هستند. این اتفاقات همانند موانعی هستند که اجازه پیشرفت و حل مشکلات را به نهادهای مسئول نمیدهند. آسیبشناسی از فعالیت نهاد دولت در دهههای گذشته و عملیاتی شدن برنامههای کلان و توسعهای که برای کشور نوشته میشود، نشان میدهد که چالشها و نزاعهای سیاسی یکی از موانع مهم در عدم تحقق این برنامهها و سیاستها بوده است.
با درک همین مسئله و چالش مسعود پزشکیان سیاست و راهبرد تعامل و همگرایی با ارکان مختلف نظام را در پیش گرفته است و نهادهای مختلف هم ذیل همین سیاست کمک به دولت را هدف اصلی خود اعلام کردند و رؤسای نهادها و دستگاههای مختلف در دیدار با رئیسجمهور منتخب پیام همدلی و همگرایی را به جامعه منتقل کردند. این دیدارها و هماهنگیها هم همچنان ادامه دارد و در صورت استمرار این همگرایی که همه باید نسبت به آن مراقبت کنند، قطعاً دولت پزشکیان میتواند دولتی باشد که رضایت مردم را جلب کند.
دولت چهاردهم در شرایط متفاوتی نسبت به دیگر دولتهای قبلی تشکیل میشود. دولت سیزدهم به دلیل سقوط بالگرد رئیسجمهور شهید نتوانست عمر چهار ساله خود را به پایان برساند. به همین دلیل انتخابات زودهنگام برگزار شد و مسعود پزشکیان موفق شد رأی مردم را کسب کند. بعد از اعلام نتایج و مشخص شدن نتیجه انتخابات، مسئولان و مقامات نهادهای مختلف کشورمان به دیدار رئیس جمهور منتخب رفتند و این نشان میدهد که بستر برای فعالیت دولت چهاردهم و همکاری نهادهای مختلف با آن کاملاً مهیا است. در روزهای گذشته علاوه بر وزرا و رؤسای سازمانهای مختلف، فرماندهان ارشد نیروهای مسلح کشورمان و رؤسای برخی نهادهای حاکمیتی به دیدار پزشکیان رفتند و آمادگی خود را برای کمک به دولت چهاردهم اعلام کردند.
تأکید پزشکیان برای حل نزاعهای داخلی
پزشکیان در مناظرات انتخاباتی از عوامل عدم حل مشکلات در کشور را نزاعها و دعواهای داخلی دانسته و قول داده که در دولت او تنشهای داخلی مهار و مدیریت خواهد شد تا حرکت قطار پیشرفت کشور کند نشود. برهمین اساس هم خود او بعد از پیروزی، رویکرد همکاری با بخشهای مختلف کشور را در پیش گرفت و حتی در چینش کابینه هم اعلام کرد که حزبی عمل نخواهد کرد و از توانمندی همه برای کمک به کشور استفاده میکند.
براساس همین دیدگاه پزشکیان و نگاه مناسب شکل گرفته در کشور برای کمک به دولت چهاردهم، هفته جاری فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رئیسجمهور منتخب دیدار کردند. سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، حجت الاسلام عبدالله حاجی صادقی نماینده ولیفقیه در سپاه، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، سردار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص)، سردار مجید خادمی رئیس سازمان حفاظت اطلاعات سپاه و سردار محمد کاظمی فرمانده سازمان اطلاعات سپاه با حضور در دفتر رئیسجمهور منتخب با وی دیدار و گفتگو کردند.
بعد از این دیدار رئیسجمهور منتخب با انتشار پیامی در فضای مجازی در خصوص این دیدار نوشت: «یل یتار، طوفان یاتار، یاتماز حسینین پرچمی. در دیدار امروز برادران عزیزم در سپاه، پرچم مبارک آستان مقدس حضرت سیدالشهدا علیهالسلام را از ایشان هدیه گرفتم. پرچم آزادگان جهان امروز بر روی دوش ماست. علمدار این پرچم ماندن، همچون عباس علیهالسلام عدالتخواهی، وفاداری، فداکاری و ادب میخواهد».
دولتهایی که با گرایش اصلاحطلبی سرکار آمدند برخی همواره تلاش کردند که دوگانگی بین دولت و نهادهای انتصابی و حاکمیتی ایجاد کنند که دیدارهایی از این جنس خنثی کننده شکافهایی از همین دست است که شکافهای کاذب و غیرواقعی هستند. پزشکیان تا به امروز از اشتباهات تلخ اصلاحطلبان در تعامل با نظام و ارکان قانونی کشور درس گرفته و برخلاف مشی قبلی این جریان حرکت کرده است که امید است دولت چهاردهم در طول چهار سال فعالیت خود برهمین مشی و مسیر حرکت کند.
مسیر هموار برای فعالیت دولت چهاردم
قبل از دیدار فرماندهان ارشد سپاه با رئیسجمهور منتخب فرماندهان بلند پایه نیروهای مسلح هم به دیدار پزشکیان رفته بودند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به همراه فرمانده کل ارتش و سپاه، وزیر دفاع و فرمانده کل فراجا در دیدار پزشکیان حضور داشتند.
فرماندهان ارشد نظامی در این دیدار ضمن تبریک پیروزی پزشکیان بر آمادگی نیروهای مسلح برای کمک به دولت جدید و ارتقای توانمندیهای جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف و شکلگیری ایران قوی تأکید کردند.
همانطور که در ابتدای مطلب هم نوشتیم علاوه بر نیروهای مسلح، رؤسای دیگر نهادها و قوا هم به دیدار پزشکیان رفتند و برای کمک به او اعلام آمادگی کردند. یکی از مهمترین دیدارها حضور قالیباف در دفتر پزشکیان بود.
محمدباقر قالیباف ۱۷ تیرماه با پزشکیان دیدار کرد. قالیباف در این دیدار ضمن تأکید بر حمایت مجلس دوازدهم از دولت چهاردهم، نظارت همدلانه و مؤثر بر دولت جدید در راستای پیشرفت کشور و آسایش مردم را از جمله وظایف ذاتی مجلس عنوان کرد.
این دیدارها به عنوان نمونه اشاره شد وگرنه از زمان انتخاب پزشکیان اکثر مقامات و مسئولان نهادهای مختلف برای کمک به دولت چهاردهم اعلام آمادگی کردهاند. مسیر برای فعالیت و کار دولت چهاردهم هموار است. پزشکیان دیگر نمیتواند از «نذاشتند» دیگران حرف بزند و همانطور که در زمان رقابتهای انتخاباتی گردن خود را در مقابل وعدههایش گرو گذاشته باید حداکثر تلاش خود را برای حل مشکلات، پرهیز از سیاسیکاری و تخریب دیگر نهادها به کار بگیرد تا مشکلات کشور و مردم حل شود. مردم حل مشکلات خود را میخواهند نه دعواهای سیاسی و اینکه نهادها به هم نیش و کنایه بزنند؛ اتفاقاتی که در برخی مقاطع شاهد آن بودیم و جز تلخ کردن کام مردم نتیجه دیگری نداشته و آرامش روانی جامعه را به هم میریختند و این رویه تذکرات متعدد رهبر انقلاب را در پی داشت. بنابراین امروز که همه دستگاهها دست در دست هم دادهاند تا به دولت کمک کنند بر عهده رئیسجمهور است که از این وحدت، همدلی و همگرایی مراقبت کند تا مردم شیرینی حل مشکلات خود را در نتیجه این همگرایی ببینند.