جوان آنلاین: «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت روسیه گفته که در حال حاضر این امریکا و متحدانش در ناتو هستند که اوکراین را کنترل، اداره و حمایت میکنند.
مدودف به گفتههای «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان اشاره کرده که گفته بود اوکراین قوی است و نمیتوان آن را به زانو درآورد و تأکید کرده که «در حال حاضر اوکراین را امریکا و متحدانش در ائتلاف نظامی ناتو کنترل و تأمین مالی میکنند.» در تحولی که به نظر میرسد مؤید عمق مداخله ناتو در جنگ اوکراین است، آژانس اطلاعات نظامی اوکراین اعلام کرد که برای اولین بار یک جنگنده سوخو ۵۷ را در خاک روسیه هدف قرار داده است. سوخو ۵۷ که یک جنگنده چندمنظوره نسل پنجم روسیه است و برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ ساخته شده، در حال تولید است و به ادعای «کییفپست»، در حمله به پایگاه هوایی آختوبینسک در منطقه جنوبی آستاراخان روسیه آسیب دیده است، پایگاهی که در فاصله ۵۸۹ کیلومتری خط مقدم جنگ قرار دارد. مدودف در پیام تلگرامی نوشت: «ناگهان شولتز، این گوشت گندیده شروع به حرف زدن کرد و طوفان آشکاری آغاز شد و به اصطلاح، امور را به هم ریخت.» مدودف به صحبتهای شولتز اشاره کرده که گفته رئیسجمهور روسیه باید اذعان کند که اوکراین قدرتمند است و نمیتوان آن را به زانو درآورد.» در حالی که به گفته او، اوکراین را نه خود اوکراینیها، بلکه امریکا و ناتو اداره میکنند: «امروزه، اوکراین بهسادگی مانند یک دومینیون است که مستقیماً از سوی امریکا و کشورهای ناتو کنترل میشود، اگرچه مهار آن بدون مشکل نیست، اما آنها این کشور را به شکل کامل مهار کردهاند. دولت اوکراین با وجود اعتراضات مردم آن، انواع مرگبارترین تسلیحات را دریافت میکند.» او گفته که بهرغم اعتراضات مردم آلمان، این کشور کشندهترین سلاحها را در اختیار کییف قرار میدهد: «حتی جوزف بورل (کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا) اعتراف کرد که اگر انتقال تسلیحات به کییف متوقف شود، درگیری در اوکراین ظرف چند هفته پایان مییابد.»
هرچند شواهد و قراینی که روسها درباره عمق دخالت ناتو در اوکراین ارائه میکنند، تا حد زیادی صحیح به نظر میرسد، ولی در این باره اختلاف قابلتوجهی بین دول غربی وجود دارد. روزنامه آلمانی وولت آم زونتاگ نوشته که برنامههای مربوط به اعزام سربازان اروپایی برای آموزش سربازان اوکراینی در این کشور روز به روز ملموستر میشود و چندین کشور دعوتنامهای از سوی فرانسه دریافت کردهاند تا سربازان خود را برای آموزش نیروهای اوکراینی به منطقه جنگی بفرستند. به نوشته روزنامه وولت آم زونتاگ، «تیهری بورخارد» رئیس ستاد کل ارتش فرانسه هفته گذشته نامهای به ایالات متحده امریکا و حدود ۱۰ کشور اروپایی از جمله انگلیس، لهستان، هلند، سه کشور عضو بالتیک، دانمارک و سوئد ارسال و از این کشورها دعوت کرد در ائتلاف پیشنهادی ماکرون شرکت کنند. این در حالی است که به نوشته این روزنامه، ایالات متحده نمیخواهد در این ابتکارعمل شرکت کند. جان کربی، مدیر ارتباطات شورای امنیت ملی امریکا شامگاه جمعه در حاشیه سفر جو بایدن، رئیسجمهور امریکا به فرانسه گفته بود، واشینگتن از ابتدا به صراحت اعلام کرده که نمیخواهد سربازان امریکایی را به اوکراین بفرستد. علاوه بر امریکا سربازان آلمانی در این مأموریت آموزشی شرکت نخواهند کرد. هرچند ماکرون همچنان در تلاش است این مأموریت آموزشی را زیر چتر مأموریت آموزشی اتحادیه اروپا در اوکراین (EUMAM) انجام دهد ولی دیپلماتهای اتحادیه اروپا گزارش کردند که در بروکسل در برابر ایدههای پاریس مقاومت وجود دارد. اکثر کشورهای اتحادیه اروپا مخالف حضور نیروها برای آموزش در اوکراین هستند. به عنوان مثال آلمان، ایتالیا و اسپانیا از این بیم دارند که آموزش در محل، خطر بزرگی برای تشدید تنش باشد و میتواند غرب را بیشتر وارد جنگ اوکراین کند.