جوان آنلاین: رئیس سازمان صداوسیما در حالی از انتظار برای اعلام نظر شورای نگهبان در خصوص تعداد افراد تأیید صلاحیت شده برای برگزاری مناظرت خبر میدهد که رئیس ستاد انتخابات رادیو ایران از بلاتکلیفی پخش مناظرات از طریق شبکههای رادیویی صحبت میکند، این در حالی است که تقسیم وظایف و تعیین نقش بخشهای مختلف صدا و سیما نباید متوقف به اعلام نظر شورای نگهبان باشد.
پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما روز گذشته در حاشیه نشست هیئت دولت درباره اقدامات رسانه ملی برای کاندیداهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: در این دوره ما به نقش رادیو توجه بیشتری کردیم، در دورههای قبل نامزدهای محترم فقط امکان تهیه دو مستند تلویزیونی را داشتند، در این دوره به نامزدهای محترم این امکان را خواهیم داد که به جز دو مستند تلویزیونی، دو مستند رادیویی هم تولید کنند. تمام برنامههای تبلیغاتی گفتگو محوری که در تلویزیون اجرا میشود در رادیو بازپخش خواهد شد. رئیس سازمان صداوسیما اضافه کرد: فعالیت رادیو انتخابات هم از چندی پیش آغاز شد و در راستای تبلیغ و تهییج مردم به حضور در این انتخابات اقدام میکند تا آرای بالایی برای انتخاب آگاهانه رئیسجمهور آینده رقم بخورد و شاهد کاهش بداخلاقیهای انتخاباتی باشیم. وی همچنین اظهار داشت: رسانه ملی هم مثل بقیه دستگاههای درگیر در حوزه انتخابات با یک شرایط پیشبینی نشده مواجه شد و اقداماتی که در دورههای پیش ظرف یک سال برای آمادهسازی زیرساختها و طراحی برنامهها اتفاق میافتاد، در زمانی بسیار کوتاه ناگزیر به انجام آن شدیم.
جبلی ادامه داد: با همت و جدیت همکاران ما در صداوسیما، تقریباً تمام زیرساختها برای برگزاری مناظرهها و دیگر برنامههای انتخاباتی آماده شده، اما طبیعتاً تا قبل از اعلام نظر نهایی شورای نگهبان هیچ کدام از این پیشبینیها قطعی نیست. ما منتظر اعلام نظر نهایی شورای نگهبان هستیم، اما از جهت آمادهشدن زیرساختهای لازم در تولید فنی، طراحی برنامهها، محورها و پرسشها آمادگی لازم تقریباً وجود دارد.
در حالی که برخی رسانهها از مهدی مهدی قلی به عنوان مجری مناظرات انتخاباتی نام میبرند، رئیس رسانه ملی خاطر تأکید کرد: مجری هنوز قطعی نیست. اسامی چند نفر از همکاران در دست بررسی است که امیدوارم تا اوایل هفته آینده در این زمینه اطلاعرسانی شود.
هنوز منتظریم!
کاظم داداشی، رئیس ستاد انتخابات رادیو ایران نیز درباره برنامههایی که برای ایام انتخابات ریاست جمهوری تدارک دیده شده، گفت: ما در رادیو ایران دو راهبرد رقابت و مشارکت را بیش از هر راهبرد مدنظر قرار دادیم. رئیس ستاد انتخابات رادیو ایران با بیان اینکه برنامههای ویژهای مختص انتخابات ریاست جمهوری طراحی شده، توضیح داد: این ویژه برنامهها در روزهای هفتم و هشتم تیر روی موج رادیو ایران میروند. تمام گروههای برنامهسازمان در پنج بخش درگیر این برنامه میشوند. ما سعی میکنیم از ظرفیت برنامهسازان شبکه اعم از گویندگان، تهیهکنندگان و سایر عوامل حداکثر استفاده را کنیم. داداشی با اعلام اینکه در حال آماده کردن یک مجموعه مستند شش قسمتی با عنوان «رئیسی عزیز» برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری هستیم، افزود: در روز انتخابات این مستند را تقدیم مخاطبان خواهیم کرد. رادیو ایران از آن دسته شبکههایی است که در زمان برگزاری مناظرههای انتخاباتی تکالیفی را به عهده دارد، که منتظر ابلاغ آن هستیم. منتظریم یکی از آن شبکههایی باشیم که بتوانیم مناظرههای تلویزیونی را به صورت رادیویی پخش کنیم.
اگرچه هم پیمان جبلی به عنوان رئیس رسانه ملی و هم کاظم داداشی در جایگاه رئیس ستاد انتخابات رادیو ایران از مهیا بودن زیر ساختها و آماده کردن سؤالات در روزهای آتی خبر میدهند، اما تقسیم و تفکیک وظایف درون سازمانی نباید متوقف به اعلام نظر شورای نگهبان باشد. چه اینکه تقسیم وظایفی مانند پخش مناظرات از کدام شبکه تلویزیونی یا رادیویی یک موضوع داخلی محسوب میشود که صرفنظر از زمان اعلام اسامی و تعداد کاندیداها، بایستی از قبل مشخص باشد.